• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović za MONDO: "Sedmica" za Ševu

Čelsi je prošao dalje, a Srbija i Engleska veličaju istog čovjeka - Branislava Ivanovića. Desni bek "orlova" i "plavaca" za MONDO otkriva kako je bilo u srijedu uveče na Stamford Bridžu.

 Ivanović za MONDO: "Sedmica" za Ševu Izvor: MONDO

Ostrvo slavi Čelsi...

Veliča se i jedan Srbin, Branislav Ivanović. Kako to napisaše engleske kolege - "heroj nad herojima"!

Izbjegnuta je velika sramota, "plavci" su ostali jedini predstavnik zemlje "kolijevke fudbala" u Ligi šampiona.

Londonski klub napravio je podvig, nadoknadio minus iz Napulja (1:3) i poslije produžetaka eliminisao Napoli (4:1) iz borbe za trofej.

A, sve to velikom zaslugom srpskog reprezentativca!

Raspoložen i motivisan bio je nezaustavljiv protiv Italijana. Probijao je po desnoj strani kao šilo, centrirao, ulazio u šanse, iznudio penal i na kraju postigao gol vrijedan četvrtfinala.

Dan poslije utakmice, Ivanović za MONDO iznosi svoje utiske i prenosi dio atmosfere sa Stamford Bridža.

"Bilo je sjajno... Izuzetno važna pobjeda, jer mislim da nam mnogo znači za samopouzdanje pred izazove koji nas očekuju do kraja sezone. Sada kao tim djelujemo dosta drugačije i ovo nam je bila neophodna injekcija za dalje. Ipak, eliminacija Napolija je samo jedan mali korak ka vrhu, korak koji nas je ostavio u Evropi", počeo je Ivanović priču za naš portal.

"Nismo još ništa veliko napravili, tek smo u četvrtfinalu i predstoje nam još teža iskušenja."

Ostrvski mediji veličaju trijumf Čelsija, a posebno se ističe igra srpskog reprezentativca, koji je prema ocjeni većine izvještača sa stadiona bio junak meča.

I zaista je desni bek "orlova" bio najbolji među najboljima! Udarna igla "plavaca".

Tabloid "San" (The Sun) dodijelio je Ivanoviću devetku, najveću ocjenu, a sliku na kojoj Srbin proslavlja gol potpisao je sljedećim rečim: "Wham, bam thank you Ban..." (Bum, tras - hvala ti Ban...).

I na zvaničnom sajtu Premijer lige dominira slika Ivanovića na koljenima sa visoko podignutim rukama. Slično pišu i ostali.

"Svi su bili sjajni, ali bez jednog momka uspjeh nije bio moguć - Ivanovića."

Ipak, srpski reprezentativac u četvrtak ujutru nije imao vremena da uživa u pobjedi čitajući štampu i portale. Obaveza je mnogo...

"Iskreno, nisam stigao da pročitam i da vidim šta se piše. Mada, normalno je da nas hvale, tako je uvijek kada se pobijedi. Vidjeli su i oni dobre stvari u našoj igri i sada znaju da na Čelsi mora ozbiljno da se računa".



Uprkos defanzivnoj poziciji u timu, Ivanoviću postizanje golova nije stran pojam. Dosta bitnih ih je dao u karijeri.

Još uvijek je u sećanju njegov pogodak kojim je mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore pobijedila Hrvatsku 3:2. Za "A" selekciju znao je da pogodi mrežu protiv Francuza (1:2), Portugala (1:1), Rumunije u Konstanci (3:2), Italije (1:1)...

Navijače Čelsija svojim golgeterskim sposobnostima posebno je umio da obraduje u Ligi šampiona. Najbitniji golovi su svakako posljednji protiv Napolitanaca i dva koja je postigao protiv Liverpula na Enfildu (3:1), u prvoj utakmici četvrtfinala elitnog takmičenja u sezoni 2008/09.

Kao i uvijek, na pomen njegovih zasluga 28-godišnji Ivanović skromno odgovara.

"Slažem se da je gol protiv Napolija jedan od bitnijih, a moja igra jedna od boljih u posljednje vrijeme. Međutim, mnogo važnije od djela pojedinca je rezultat. Teško mi je da sudim o svojoj igri... Naravno da mi je drago zbog gola, ali mi je još draže što smo prošli dalje".

Svi koji su pažljivo pratili prenos iz Londona mogli su da primjete da se Ivanović poslije četvrtog gola svoje ekipe okrenuo ka tribini i prstima pokazao broj sedam.

Bane nam otrkiva kome je to bilo namijenjeno.

"Ševčenku! Došao je da nas bodri i vjerovao je u nas. Rekao sam mu prije utakmice da ću ga iznenaditi ako dam gol. Na moju radost, uspio sam u tome. Mnogo nam je pomogao savjetima, jer Andrej dobro poznaje engleski i italijanski fudbal."

Roberto Di Mateo blistao je od sreće nakon produžetaka. Italijan se protiv "svojih" radovao kao da je u najmanju ruku ušao u finale Lige šampiona. Išao je od igrača do igrača, grlio ih, ljubio...

"Njemu je ova pobjeda bila veoma bitna zbog pritiska koji mu je nametnut postavljanjem na menadžersko mjesto poslije smjene Viljaša Boaša. Razumljivo je Di Mateovo veliko slavlje, jer je on mlad stručnjak i pod naletom emocija to je normalno", objašnjava Ivanović.

Srbin kaže da je i promena trenera uticala da Čelsi u revanšu protiv Napolija zaigra mnogo bolje.

"Mislim da je to samo reakcija ekipe. Uvijek je tako kada dođe do smjene šefa stručnog štaba. U tom slučaju većinu ekipa ponese neka nova energija".

"Plavci" nisu imali mnogo vremena za slavlje. Do kraja marta očekuje ih paklen raspored. Već u nedjelju Čelsi dočekuje Lester u četvrtfinalu FA kupa, četiri dana kasnije na Stamford stiže Mančester siti, a samo dva dana poslije na Vajt Hart Lejnu u direktnom duelu sa Totenhemom bori se za pozicije koje vode u Ligu šampiona.

Ni tu nije kraj, jer će puleni Romana Abramoviča 27. ili 28. marta morati ponovo da se posvete obavezama u Evropi.

Ivanović vjeruje da je ekipa spremna da, prije svega, na fizičkom planu izdrži sve napore. Žrijebom za četvrtfinale Lige šampiona se ne opterećuje.

"To je osam najboljih ekipa, nema lakih protivnika".

Možda, ipak, APOEL?

"Siguran sam da niko od četvrtfinalista ne bi volio Kiprane za protivnika", zaključio je u razgovoru za MONDO junak Čelsija, Engleske, Ostrva - Branislav Ivanović.

Poželjeli smo mu još mnogo uspjeha sa klubom, ali i sa "orlovima"...

(V. Sukdolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC