• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O sporu Stanojevića i FK Partizan

Doskorašnji trener Partizana traži od kluba da mu ispuni obaveze iz Ugovora o profesionalnom odnosu, čiju valjanost klub osporava.

 O sporu Stanojevića i FK Partizan Izvor: MONDO

Da li će doskorašnji trener prvog tima Partizana Aleksandar Stanojević uspjeti da ostvari pravo na ispunjenje slova ugovora sa klubom ili će Partizan dobiti spor pred Arbitražnom komisijom Fudbalskog saveza Srbije?

Arbitražna komisija je pre dva dana dala rok od 10 dana Stanojeviću i Partizanu da postignu eventualni dogovor oko isplate 300.000 evra koliko traži bivši trener crno-bijelih. Ako dogovora ne bude, Komisija će odlučiti u sporu najkasnije za 30 dana.

Pravni zastupnik Aleksandra Stanojevića, Vojkan Medić rekao je danas za MONDO da Stanojević traži samo ono što mu je zagarantovano Ugovorom o profesionalnom odnosu koji je svojevremeno potpisao sa klubom.

"Držim da se Partizan ponio nekorektno u ovom slučaju, pomalo demonstrirajući silu prema svom doskorašnjem treneru, jer mu osporava nešto što ne može da ospori, a to je Ugovor o profesionalnom odnosu u kojem su određeni odnos kluba i trenera, njegova zarada...Partizan osporava valjanost tog ugovora, a činjenica je da je Stanojević dobio profesionalnu licencu i na osnovu postojanja tog ugovora. Bez toga ne bi dobio licencu", rekao je Medić.

Advokat je izrazio uvjerenje da će njegov klijent i on uspjeti da izdejstvuju ono što traže, osim, kako je naglasio, ne bude nekih velikih pritisaka i opstrukcije.

To što je rešavanje spora odloženo na 10 dana sa namjerom da se dvije strane eventualno dogovore, pravni zastupnik Stanojevića tumači kao vid pritiska Partizana na Arbitražnu komisiju.

"Da neko želi dogovor, već bi se javio Stanojeviću ili meni. Niko ne bježi od razgovora i dogovora, mi to ne isključujemo kao opciju, ali su za svaki dogovor potrebne dvije strane", istakao je Medić.

Kao jednu od prepreka u ovom slučaju, Stanojevićev pravni zastupnik vidi i u tome što je predsjednik Arbitražne komisije Rade Petrović, koga je upravo Partizan delegirao u to tijelo.

"Mi sumnjamo u njegovu nepristrasnost, a on sudi u ovom sporu. Nismo tražili njegovo izuzeće, ali smo tražili da to uđe u zapisnik, jer je reč o smetnji u ovom sporu. Pitali smo za mogućnost zamjene, ali su nam u FSS rekli da takva mogućnost nije predviđena", rekao je Medić.

On je naglasio i da Stanojević nije želio da nanese štetu svom klubu, a mogao je.

"U pravilnicima FSS postoji odredba da novi trener ne može da bude licenciran dok ne bude riješen spor kluba i bivšeg trenera. Kada sam Stanojeviću predočio tu mogućnost on mi je rekao da na tome ne insistiram i da on ne želi da ošteti svoj klub", istakao je Medić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC