• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi predsjednik Napretka: Mi smo Liverpul!

Biznismen Goran Karić od danas na čelu Napretka. "Mi smo Liverpul sa Balkana", kaže on. Dragiša Binić: "Od sljedeće sezone ponovo u eliti".

 Novi predsjednik Napretka: Mi smo Liverpul! Izvor: MONDO

Kruševački fudbalski klub, nekada stabilan prvoligaš, učesnik lige "one Jugoslavije", posljednjih godina grca, bori se za finansijski opstanak...

Napredak se silno pojačao tokom zimske pauze sa ciljem da nadoknadi veliki bodovni zaostatak za vodećim dvojcem Prve lige Srbije i izbori plasman u najviši rang srpskog fudbala.

Temelj za takav kadrovski preporod i dovođenje nekolicine iskusnih igrača, klub je pronašao u novoj upravi, koja je danas ozvaničena.

Na sjednici Skupštine kluba biznismen Gorana Karića izabran je za novog predsjednika kluba, a povjerenje je dobio i novi Upravni odbor.

"Cilj nam je da uđemo u Jelen Superligu, trudićemo se svim snagama i zato smo doveli dobra zvučna pojačanja, kao što ste mogli da vidite već u prvom kolu. Taj uspjeh ne znači da treba da sagorimo u sezoni, već moramo da radimo dobro u kontinuitetu što znači da će klub biti otvoren za sve one koji daju maksimum", rekao je Karić.

Rekavši da je Napredak potencijalni Liverpul na Balkanu, Karić je istakao da je srednjoročni plan za ovaj kruševački klub, izlazak na evropsku scenu i ponovio da je za sada najbitniji povratak u Superligu.

Napredak se do 1. januara ove godine finansirao iz budžeta lokalne samouprave sa 30 miliona dinara godišnje, dok je novi sponzor sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor, Marko Mišković, uložio isto toliko, za manje od tri mjeseca rečeno je na sjednici Skupštine.

Član Upravnog odbora Napretka Dragiša Binić izrazio je uvjerenje da će klub već u narednoj sezoni igrati u Superligi.

"Planiramo da već ove sezone vratimo Napredak u Superligu. Imamo pred sobom nemoguću misiju, ali siguran sam da ćemo uspjeti. Želimo da stabilizujemo klub i da se za dvije, tri godine borimo za vrh i izađemo u Evropu", rekao je Binić novinarima u Kruševcu.

Napredak je danas dobio novi UO, za čijeg predsjednika je izabran generalni direktor Delta sporta Goran Karić. Binić je ostao u odboru kao član, a ranije je bio predsjednik.

Glavni sponzor kluba postao je prije nešto više od mjesec dana privrednik Marko Mišković.

"Zbog finansijske situacije u klubu i zemlji insistirao sam da dovedemo najjačeg privrednika kod nas za sponzora. Ovo je njegov grad i mislim da treba da ima svoj klub u njemu, a ne u Beogradu", rekao je Binić.

Napredak je trenutno na 13. mjestu na tabeli Prve lige sa 16 bodova manje od vodećeg Radničkog iz Niša i 11 manje od drugoplasiranog Donjeg Srema. Prve dvije pozicije garantuju odlazak u viši rang takmičenja.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC