• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Borča ima svog Milunovića

Superligaški meč BSK Borče i Crvene Zvezde (subota, 14.30) biće prilika i za okršaj rođene braće Milunović.Zvezdinog Luke (20) i Borčinog Marka (26).

 I Borča ima svog Milunovića Izvor: MONDO

"Na terenu ne smije biti popuštanja", kažu obojica za MONDO.

Da je neko jesenas rekao braći Milunović da će se u martu pripremati za međusobni duel, vjerovatno mu ne bivjerovali. Luka je nosio dres belgijskog Varegema, a Marko Hajduka sa Liona.

Dobrim igrama obezbijedili su transfere u zimskom prelaznom roku. Luka je došao na "Marakanu" kao standardan prvotimac i mladi reprezentativac, Marko u Borču kao najbolji strijelac srpskoligaša.

"Prije svega mi je drago što je Marko napravio korak naprijed, ili preciznije - dva koraka, pošto je pravo iz treće lige zaigrao u prvoj. Nadam se da će u subotu biti dobra utakmica, sa ili bez naših duela, rekao je za MONDO Luka Milunović, sve popularniji među zvjezdašima.

Jedno od otkrovenja proljetnog djela prvenstva, strijelac dva gola u prva tri kola, otkriva da nikad nije igrao protiv brata u zvaničnom meču, ali da na stadionu u Borči neće mnogo razmišljati o tom detalju.

"Igrali smo zajedno, ali to je bilo davno i u pitanju je bio mali fudbal. Bez obzira na to, obojica ćemo u subotu juritipobjedu, kao i u svakoj utakmici. Na terenu nema popusta. Van igrališta možemo da budemo braća, ali kad se igra onda svako brani boje svog kluba. To je profesionalizam i tako bi i trebalo da bude", smatra mlađi Milunović.

Za razliku od brata, Marko Milunović još nije postigao gol u Superligi.

Dobro odrađene pripreme omogućile su mu mjesto u startnoj postavi na premijeri sa Hajdukom. Trener Velja Kaplanović "miješao je karte" u narednim utakmicama, pa "desetka" Borčana spremno čeka njegov znak da ponovo istrči na teren.

"Zadovoljan sam u Borči. Rad sa igračima je zaista na visokom nivou i nikad nisam imao tretman kao kod Kaplanovića. Svakodnevno se posvećuje velika pažnja ispravljanju grešaka. Radim i trudim se da iskoristim svaku priliku", rekao je Marko za MONDO.

BSK je u 16. kolu na svom terenu poražen od Smedereva, potom je remizirao sa Hajdukom, da bi u srijedu, u Čačku, savladao "zebre" sa 2:0.



Milunović stariji kaže da je pobjeda na gostovanju izuzetno prijala svima u svlačionici i dodatno popravila ionako pozitivnu atmosferu pred dolazak vicešampiona. I on se trudi da meč sa Crvenom Zvezdom posmatra kao još jedan u nizu i poručuje da će tako razmišljati i ako dobije priliku da zaigra protiv brata.

"Ne osjećam euforiju. Volio bih da dobijem šansu da igram protiv Zvezde, ali ne samo zbog toga što će Luka biti sa druge strane. Profesionalci smo obojica i tako shvatamo obaveze. Marko je imao sreću da pređe u klub za koji navija od malih nogu, meni je, takođe, Borča postala draga i sa te strane svako će željeti uspjeh svog tima. Naravno, pobjednik će imati priliku da zadirkuje onoga ko izgubi, pa možda zbog toga ne bih volio da to budem ja".

Marko priznaje da zbog poklapanja termina Borčinih i Zvezdinih utakmica nije stigao da uživo gleda sjajan početak mlađeg brata u novom klubu.

"Nisam mogao nijednu utakmicu da ispratim. Mislio sam da ću u srijedu stići, ali smo se kasno vratili iz Čačka, pa sam zakasnio da vidim njegov gol Smederevu. Nema veze, imaću priliku da ga vidim uživo u subotu na domaćem terenu", zaključuje on..

Za duel u Borči vlada veliko interesovanje. Domaćin je gostujućim navijačima obezbijedio 1.300 ulaznica, koje će biti u prodaji u petak na blagajnama "Marakane". Stadion ima kapacitet da ugosti 3.000 gledalaca.

Da li će publika sa tribina i kraj malih ekrana (obezbijeđen prenos na Areni sport) imati priliku da vidi i duel Marka i Luke odlučiće trener domaćih Velja Kaplanović, zavisno od toka meča. Prosinečki neće imati dilemu - on na svog Milunovića računa u svakoj utakmici.

(M. Šolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC