• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Bijelsa oplemenjuje fudbal

Trener Barselone ponovo hvalio Marsela Bijelsu, svog idola i tutora. Oduševljen pobjedom Atletika nad Mančester junajtedom.

 Gvardiola: Bijelsa oplemenjuje fudbal Izvor: MONDO

Ljubav zvanično najboljeg trenera na svijetu i Marsela Bijelse, ekscentričnog miljenika južnoameričkih i baskijskih navijača, odavno je poznata.

Mladi stručnjak početkom godine pohvalno je pričao o starijem kolegi i priznao da ne bi imao ništa protiv da ga zamijeni na klupi Katalonaca.

Nekadašnji selektor Argentine došao je u Bilbao ove sezone i za kratak period stvorio tim sposoban da se bori i izbori sa šampionom Engleske - Mančester junajtedom. Gvardiola mu odaje priznanje.

"Srećni smo što je Bijelsa u našoj ligi i što možemo da učimo od njega. Igra i trijumf njegovog tima protiv Junajteda su dar za fudbal", rekao je mladi trener, a prenio Tanjug.

Kontroverzni trener, poznat po čudnom ponašanju i nekonvencionalnom vođenju i pripremanju ekipe, jesenas je prikazao španskoj javnosti kako i "manji" timovi mogu da se suprostave prvaku Španije, Evrope i svijeta njegovom igrom.

Duel Atletika i Barse u 11. kolu prvenstva završen je rezultatom 2:2 i španski mediji od onda spekulišu o tome da će Bijelsa poslije sezone preuzeti Barsu. Povod za takve teze dao im je i Gvardiola, odbijanjem da potpiše novi ugovor.

"Nisam rekao da neću da produžim ugovor, ali moram da priznam kako me je malo sramota kad jedan Mesi kaže da sam ja važniji za Barselonu od njega. Nikada ne bismo smjeli da zaboravimo da ljudi dolaze na stadion da gledaju njega, a ne mene", rekao je Pep.

Mesija i drugove do kraja sezone očekuju brojna iskušenja. Iako su titulu šampiona Španije praktično izgubili, imaće priliku da još jednom pobede lidera prvenstva - Real Madrid.

U četvrtfinalu Lige šampiona susreće se sa Apoelom, a u finalu Kupa Kralja sa Atletik Bilbaom.

Duel sa Baskijcima biće nova prilika za susret Gvardiole i Bijelse, koji su na početku trenerske karijere mlađeg stručnjaka vodili i osmočasovne razgovore o fudbalu.

"Nisam se uplašio, biće to sjajno finale", poručuje osvajač 13 trofeja na klupi Katalonaca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC