• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Šampion na koljenima, “petarda” Želje

Leotar na Policama savladao aktuelnog šampiona ekipu Borca rezultatom 3:0, Željo se igrao u Prijedoru i na kraju slavio – 5:0.

 BiH: Šampion na koljenima, “petarda” Želje Izvor: MONDO

Banjalučki Borac sve dalje je od odbrane titule. Aktuelni šampion BiH u subotu je poražen u Trebinju rezultatom 3:0 pa nakon 17. Kola Premijer lige BiH zaostaje devet bodova za Željezničarem koji je protutnjao kroz Prijedor – 5:0 uz četiri gola Adilovića.

Već u trećem minutu, Leotar, koji se grčevito bori za opstanak u elitnom društvu, stigao je do prednosti protiv banjalučkog kluba.

Nakon ubacivanja iz auta, Dragan Ristić je glavom proslijedio loptu do Igora Aničića koji je glavom s šest-sedam metara matirao nemoćnog čuvara mreže Banjalučana Marijana Antolovića - 1:0.

U 15. minutu, napadač Vojvodine na pozajmici u Borcu Nemanja Bilbija našao se u odličnoj šansi, pogodio je stativu, ali je prethodno sudija Emir Alečković iz Sarajeva pokazao da se radilo o ofsajdu.
Trebinjci su dominirali u prvom poluvremenu ali kruna njihove odlične igre protiv šampiona stigla je tek u nastavku kada su u potpunosti riješili pitanje pobjednika.

Posao započet na početku prvog dijela strelac prvog gola Aničić nastavio je i po povratku sa odmora. U 49. minutu odličnim udarcem Aničić je povisio na 2:0, a tačku na i stavio je Sušić u 76. minutu, nakon asistencije Ristića. Mogao je Leotar i do četvrtak da je Ristić u posljednjim minutama susreta bio prisebniji nakon greške odbrane Borca, tačnije Ćorića.

Leotar: Milenković, Natić, Todorović, Milošević, Šaraba, Andrić, Lekić, Vuković, Akufo, Aničić, Ristić.

Borac: Antolović, Stupar, Žarić, Stakić, Ćorić, Maksimović, Grahovac, Ivetić, Krunić, Bilbija, Kajkut.

Željezničar je u 17. kolu gostovao u Prijedoru, a sudeći po rezultatu, ovo je bio vrlo prijatan izlet za Sarajlije.

Predvođeni sjajnim Adilovićem koji je postigao četiri pogotka Željo je ispalio “petardu” u mrežu Rudara i tako potvrdio da je jedan od glavnih konkurenata za titulu.

Igrao se 22. minut, kada je Zajko Zeba uputio centaršut u šesnaesterac Rudara, a najviši u skoku bio je Eldin Adilović i pogodio mrežu Prijedorčana - 0:1. Isti scenario viđen je i u 42. minutu - zeba asistirao, Adilović pogodio - 0:2.

Adilović je rešetanje mreže Rudara nastavio het-trikom u 50. minutu, a samo nekoliko trenutaka kasnije na semaforu je bilo 0:4, strelac je bio Bekrić.

Odličnu partiju Adilović je krunisao u 83. minutu kada je postigao svoj četvrti pogodak na utakmici, ukupno peti u mreži Rudara ove subote.

Kozara je na svom terenu u Gradišci propustila priliku da osvoji sva tri boda protiv tuzlanske Slobode.
Povela je ekipa Vlade Jagodića u 71. Minutu pogotkom Pehilja sa bijele tačke, ali gosti su uprkos terenskoj inicijativi domaćina, uspjeli da stignu do izjednačenja desetak minuta prije kraja. Strelac za izjednačenje bio je Mešanović.

Parovi 17. kola

Leotar - Borac 3:0
/Aničić 3, 49, sušić 76 /

Rudar Prijedor - Željezničar 0:5
/Adilović 22, 42, 50, 83, Bekrić 53/

Kozara - Sloboda 1:1
/Pehilj 71p – Mešanović 81/

Nedjelja (15 h)

Zrinjski - Čelik (TV BHT1)
Travnik - Olimpik
Široki Brijeg - Zvijezda
Sarajevo - GOŠK
Slavija Velež

Tabela:

1. Željezničar 41, Široki Brijeg (-1) 34, Sarajevo (-1) 32, Borac, 32, Zrinjski (-1), Olimpik (-1) 27). Čelik (-1) 23, Zvijezda (-1) 22, Velež (-1) 20, Rudar 18, Sloboda 17, Leotar 16, GOŠK, (-1)15. Kozara 14, Travnik 8-1) 13, Slavija 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC