• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezdina četiri "komada" pred derbi!

Ubjedljivom pobjedom nad BSK Borčom od 4:1, fudbaleri Crvene zvezde "najavili" su polufinale Kupa u srijedu sa Partizanom.

 JSL: Zvezdina četiri "komada" pred derbi! Izvor: MONDO

Četiri od četiri!

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su ove subote proljećnu jurnjavu za liderom Partizanom. Na prepunom "Vizelj Parku" u beogradskom predgrađu, pred oko 3.000 gledalaca:

BSK Borča - Crvena zvezda 1:4 (1:1)!

Poslije Spartaka (1:0), Javora (3:1) i Smedereva (4:0), fudbaleri Roberta Prosinečkog nastavili su da rade ono što su najavili ove zime - da pobjeđuju sve do kraja, pa šta bude! Do pobjede u Borči stigli su u dva minuta drugog poluvremena, kada su Tomislava Arčabu "probušili" prvo Darko Lazović, a potom (konačno) Kristijan Borha.

Sa četiri efektna gola, od kojih je prvi djelo Kadua Mendeša u 13. minutu utakmice, crveno-bijeli su potvrdili da se nalaze u dobroj formi pred prvi od tri "vječita derbija" do kraja sezone. Iz Borče poslata je svojevrsna poruka Partizanu pred prvi polufinalni okršaj u Kupu Srbije, u srijedu od 19 časova u Ljutice Bogdana...

Prvo poluvrijeme obilježila su dva lijepa gola za svega 60 sekundi.

Prvo je, Kadu Mendeš iz "koljena", sa oko 25 metara udaljenosti smjestio loptu u gornji lijevi ugao golmana domaćih Tomislava Arčabe, koji je u tom trenutku bio samo jedan od oko 3.000 posmatrača, nije mogao ništa da uradi - 0:1. Kaduu je asistirao Borha...

Ali, već u sljedećem napadu, posle kornera, Milan Vignjević postigao je još ljepši gol za izjednačenje.

Vignjević, koji je nekoliko minuta ranije iz kontre odlično šutirao, ali bio zaustavljen sjajnom reakcijom Bobana Bajkovića, ovog puta dobio je duel sa golmanom Crvene zvezde. Mirno je sačekao jednu nemušto ubačenu loptu iz ugla, koja je odskočila na liniji 16 metara i onda "uhvatio" poluvolej, koji je završio u samim rašljama gola crveno-bijelih - 1:1!

Poslije toga, i jedni i drugi, imali su nekoliko šansi da povedu, a "briljirao" je centarfor Crvene zvezde Kristijan Borha, koji se ponovo ispromašivao, pa je njegov trener Robert Prosinečki već pred kraj prvog poluvremena poslao Filipa Kasalicu na zagrijavanje.

U posljednjim sekundama, Borha je postigao gol, ali iz ofsajd pozicije, što je sudija Dejan Filipović opravdano poništio i poslao igrače oba tima na odmor.

Sa odmora na teren nije se vratio Kadu, već je odmah ušao Filip Kasalica, pomjerio Marka Mirića na desni bok, a Darka Lazovića u sredinu i to je gotovo odmah donijelo rezultate u igri Crvene zvezde.

Borha je ponovo promašio šansu za gol u 47. minutu, nekoliko sekundi kasnije Kasalica je nanizao dvojicu igrača i šutirao pored stative, pa je Borha glavom ponovo traljavo šutirao sa pet metara, poslije loše "uhvaćenog" voleja Luke Milivojevića.

Nervoza je lagano počela da hvata crveno-bijele, što se vidjelo i po reakciji trenera Prosinečkog. On je izveo Mirića sa terena u 62. minutu, ubacio Miloša Dimitrijevića u sredinu, a Lazovića poslije 15 minuta vratio na desno krilo. Svega šest minuta kasnije, rezervista Dimitrijević u prvoj proljećnoj utakmici poveo je akciju iz koje je Zvezda povela.

"Čava" je primijetio kapitena Nikolu Mikića na desnom krilu, poslao mu loptu u prostor "kroz" odbranu Borčanaca, Mikić je iz prve uposlio Lazovića, koji je rutinski, iako lijevom nogo, savladao Arčabu sa oko deset metara udaljenosti - 1:2!

Nije se ni stišala pjesma Delija, a bilo je praktično gotovo...

Nevjerovatna požrtvovanost, upornost, borbenost i želja za golom vratila se Borhi na pravi način. Napadač koji se "debelo" ispromašivao ovog proljeća, uzeo je loptu okrenut leđima na oko 30 metara, okrenuo se, dao sebi for, pogledao Aračabu i onda u Kaduovom stilu postigao divan gol za (mislilo se) konačnih - 1:3!

Bio je to prvi Borhin gol od 5. novembra prošle godine, kada je u susretu sa OFK Beogradom u 77. minutu postavio konačnih 3:1.

I poslije toga, Borha je imao još jednu šansu da povisi prednost svog tima, ali je u posljednjem trenutku bio izblokiran, a potom je pogodio i stativu sa pet metara. Bio je ofsajd, ali Kolumbijac nije pogodio mrežu...

On nije, ali jeste Lazović u trećem minutu nadoknade, na pas Milivojevića, koji je zabilježio novu asistenciju u crveno-bijelom dresu. Lazoviću je za drugi gol na meču bilo potrebno samo da precizno šutira sa "penaltika" što je i uradio - 1:4!

Može se konstatovati da je igrač preokreta bio Kasalica, čijim je ulaskom na poziciju lijevog krila, Zvezda dobila prodornost, ali i završni pas. S druge strane, BSK je od starta igrao otvoreno, sa željom da uzme bod, možda i tri, ali je naišao na objektivno boljeg od sebe, pa je zabilježio i četvrti poraz na "Vizelju" ove sezone.

BSK: Аrčaba - Milošević (od 65. Stokić), Stamenković, Bošković, Čelebić - Petrović, Tasić, Vignjević, Jovanović (od 59. Simović) - Đukić, Аdvigov.

CRVENА ZVEZDА: Bajković - Mikić (od 75. Krneta), Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Milivojević, Kadu (od 46. Kasalica) - Lazović, Mirić (od 62. Dimitrijević) - Borha.

U Smederevu, u derbiju koji znači i jednima i drugima - pobjeda gostiju 1:2 (1:1)!

Radnički 1923 iz Kragujevca odnio je sva tri boda iz Smedereva, a pobedonosni pogodak postigao je - ko drugi - nego stari lisac Darko Spalević.

On je 13. golom u sezoni, povećao svoju prednost na čelu liste strelaca, ali i donio pobjedu "đavola", koji se bliže Evropi već u prvoj sezoni od povratka u elitu.

Radnički je poveo poslije gola Lazara Rosića. Defanzivac se odlično snašao u šesnaestercu domaćih poslije kornera, ali je sve to poništio mladi Darko Brašanac. Fudbaler Partizana na pozajmici u Smederevu savladao Ognjena Čančarevića.

Brašanac je poslije prekida, sa pozicije iz koje se očekuje centaršut, uputio direktan udarac ka golu gostiju i pogodio!

Na kraju, Smederevo je imalo šansu za 2:2, ali je udarac Nenada Adamovića završio na prečki, pa na gol-crti. Da li je lopta većim delom svog obima prešla crtu i ušla u gol, možda će "znati" samo usporeni video snimak. Adamoviću je asistirao Brašanac, ali udarac nije ubijedio sudije da je gol.

Prvi put u elitnom društvu Javor nije pobijedio Metalac.

Poslije 2:1, 1:0 i 3:1, ovog puta bilo je neriješeno. U Ivanjici - 1:1 (1:1).

Domaći su poveli rano, u osmom minutu ponovo je bio strelac Obijora Odita, Nigerijac koji je u svom četvrtom mandatu u Ivanjici. To nije bilo dovoljno da domaći savladaju "fenjeraša", koji se na začelju lige nalazi od šestog kola.

Poslije 426 minuta, Metalac je postigao gol i on je bio djelo Betoligara Misdongarda. U prvom minutu nadoknade prvog dijela igre, visoki napadač bio je najviši u skoku i glavom je poravnao rezultat, poslije čega Javor nije imao odgovor.

U Subotici, Spartak je postigao prvi proljećni pogodak i to je bilo dovoljno za prvu proljećnu pobjedu. Aleksandar Nosković oboren je u 76. minutu u kaznenom prostoru Novog Pazara, a kapiten Vladimir Torbica bio siguran sa bijele tačke - 1:0!

PAROVI 19. KOLA:

BORČA: BSK Borča - Crvena zvezda 1:4 (1:1)
/Vignjević 14 - Kadu 13, Lazović 68, 90+3, Borha 70/

SUBOTICA: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Torbica pen 76/

SMEDEREVO: Smederevo - Radnički 1923 1:2 (1:1)
/Brašanac 13 - Rosić 9, Spalević 48/

IVANJICA: Javor - Metalac Gornji Milanovac 1:1 (1:1)
/Odita 8 - Betoligar 45+1/

ČAČAK: Borac - Hajduk Kula 0:0

Od 17 časova:

BEOGRAD: Partizan - Jagodina
NOVI SAD: Vojvodina - Sloboda Point

U nedjelju:

BEOGRAD: Rad - OFK Beograd (14.30)

TABELA: Partizan (-1) 47, Crvena zvezda 44, Radnički 1923 36, Vojvodina (-1) 35, Spartak Z.v. 30, Jagodina (-1) 29, Sloboda Point (-1) 26, OFK Beograd (-1) 25, Rad (-1) 21, Smederevo 20, Hajduk 20, BSK 18, Javor 16, Borac 15, Novi Pazar 13, Metalac 10.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC