• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Valjak gazi, pobijedila i Voša

Saša Ilić i Dijara dali po dva gola u pobjedi Partizana nad Jagodinom 4:0. Teška povreda Volkova. Vojvodina - Sloboda 2:0.

 JSL: Valjak gazi, pobijedila i Voša Izvor: MONDO

Zvezda je iz Borče poslala poruku pred "vječiti derbi" u polufinala Kupa Srbije, a Partizan je odgovorio. U ubjedljivo najboljoj predstavi šampiona ovog proljeća "stradala" je Jagodina - 4:0 (3:0) i razlika na vrhu tabele ostala je šest bodova.

U utakmici odigranoj pred praznim tribinama stadiona u Humskoj 1, zbog kazne izrečene Partizanu poslije incidenata navijača na meču sa Slobodom Point, po dva gola su postigli Saša Ilić i Lamin Dijara.

Međutim, sjenku na dobru igru i ubedljivu pobjedu crno-bijelima je bacila povreda i drugog lijevog beka, Aleksandra Volkova koji je u 57. minutu nezgodno doskočio i u jakim bolovima je iznet sa terena, a odmah zatim i prebačen u bolnicu.

Nedjelju dana ranije snažan udarac u bubreg (protiv Slobode) dobio je Aleksandar Lazevski, koji bi trebalo da bude spreman za duel sa Crvenom zvezdom.

Partizan je protiv Jagodine poveo već u 48. sekundu (Ilić), u desetom minutu bilo je 2:0 (Dijara), pre odlaska na odmor i 3:0 (Dijara), a nedugo pošto su se akteri meča vratili na teren postavljen je konačan rezultat (Ilić).

Trener Partizana Avram Grant napravio je nekoliko izmjena u sastavu u odnosu na prethodne utakmice. Na klupi je ostavio Lazara Markovića zbog povrede prepona, a u navali upario strance Eduarda i Lamina Dijaru, dok je kapiten Saša Ilić bio starter umjesto standardnog Nemanje Tomića. Takođe, Izraelac je iz prvog tima izostavio Aleksandra Miljkovića, a na poziciji desnog beka šansu ukazao Nikoli Aksentijeviću, koji je poverenje u potpunosti opravdao. Mladi fudbaler je učestvovao u akcijama kod dva gola i saigračima pripremio još nekoliko šansi.

Recept koji "parni valjak" godinama unazad koristi na putu do titula, da u ranoj fazi meča "načne" protivnika i olakša sebi posao u nastavku, konačno je upotrebio i pod vođstvom Granta. Kapiten je pogodio metu prije nego što je istekao prvi minut igre. Tako su crno-bijeli izbjegli mučenje iz duela sa Novim Pazarom i Slobodom i uvlačenje u svoje redove sve jače nervoze kako vrijeme odmiče.

Remek djelo Saše Ilića omogućilo je saigračima da se opuste i zaigraju rasterećeno, lepršavo i efikasno.

Drugi prvenstveni gol u sezoni Ilić je postigao iz voleja sa 18 metara! Tome je prethodio centaršut Aksentijevića, koji je iz svog kaznenog prostora izbacio Saša Nikodinović. Na njegovu nesreću, pravo na nogu iskusnog veziste Partizana.

Već u desetom minutu bilo je 2:0. Posle polukontre domaćina, Eduardo je sa lijevog krila idealno, između golmana Marka Šimića i Vladimira Ilića, pronašao Dijaru na tri-četiri metara od praznog gola - 2:0.

Senegalac je u pretposljednjem minutu prvog poluvremena "upisao" i peti superligaški pogodak pošto je ponovo Aksentijević poslao upotrebljiv centaršut, Eduardo samo "kresnuo" loptu glavom i ona je došla do usamljenog Dijare na "drugoj stativi" - 3:0.

Tačku na goleadu stavio je Saša Ilić, još jednim udarcem van šesnaesterca. Kada je došao na 20-ak metara od gola malo iskosa sa lijeve strane "opalio" je u suprotan ugao gola Šimića, koji je paradom samo uljepšao gol - 4:0.

Crno-bijeli su još u prvom poluvremenu mogli da do vrha napune mrežu "ćurana". Dijara je imao još jednu, a Eduardo čak tri prilike. Brazilac je dobro igrao, ali i dalje ne može da se upiše u strelce. On je, doduše, zatresao mrežu Šimića u 17. minutu, ali sudija Boško Jovanetić nije priznao gol, jer mu je prethodio prekršaj Stefana Babovića nad Vladimirom Ilićem.

Sve što su Jagodinci uradili je bio snažan šut Gorana Gogića neposredno prije četvrtog pogotka šampiona, koji je uzdrmao prečku gola Vladimira Stojkovića. Čuvar mreže Partizana osujetio je i pokušaj Indijca Mohameda El Monira poslije lijepog driblinga.

Partizan je zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu nad "ćuranima", ukupno sedmu na devet utakmica. Jagodina je po jednom uspjela da savlada crno-bijele (proljeće 2009) i izvuče bod (proljeće 2010).

Zanimljivo je da je Jagodina pretrpila tek drugi poraz u gostima u tekućem šampionatu. Prethodno, izgubila je od OFK Beogarda još u drugom kolu (0:2). Ujedno, tim Sime Krunića prekinuo je niz od tri pobhede ovog prolheća i izbio pare iz džepa gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme, koji je javno savhetovao kladioničarima da odigraju dvojku.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov (od 60. Stanković) - Kamara - Babović (od 73. Tomić), Vukić, Saša Ilić - Eduardo (od 78. Smiljanić), Dijara.

JAGODINA: Šimić, Nikodijević, Projić, Tomić, Vladimir Ilić, Marjanović, Krstić, Kostić (od 67. El Monir), Gogić, Đenić (od 62. Milenković), Mudrinski (od 46. Stojanović).

MOJSOV NAČEO, KATAI DOKUSURIO UŽIČANE



I Vojvodina je pobjedom u 19. kolu Superlige najavila učešće u polufinalu Kupa (protiv Borca). Domaćin je na Karađorđu, pred oko 2.500 gledalaca, slomio otpor Slobode golom Danijela Mojsova u 81. minutu, a dokusurio je fantastičnim pogotkom Aleksandra Kataija u 87. - 2:0 (0:0).

Prethodno, u 75, minutu gosti su ostali bez isključenog Slavka Ćulibrka, koji je dobio drugi žuti karton.

Strpljenja. To je tražio trener Dejan Vukićević od fudbalera Vojvodine, ali i od navijača. Znao je da će Sloboda na Karađorđu igrati isto kao protiv Partizana u Humskoj. Dakle, autobus pred golom Darka Božovića. Takva igra donijela je rezultat u Humskoj.

Vukićević je imao mnogo kadrovskih problema pred duel sa Slobodom, a nekoliko dana pred prvu polufinalnu utakmicu u Kupu. Bez obzira na to što nije mogao da računa na četvoricu standardnih prvotimaca zbog žutih kartona (Trajković, Mitošević, Pavlović i Vulićević), a odmarao Stefana Apiju, trener „lala“ nije želio alibi. Naredio je lijepu igru i pobjedu za navijače kako se ne bi opet čuli zvižduci na Karađorđu kao prije dva kola poslije meča sa Metalcem (0:0).

Ekipa Vojvodine opet nije razgalila publiku igrom, zbog čega su se ponovo čuli zvižduci, ali jeste uspjela da upiše tri boda.

Imali su Novosađani terensku inicijativu, ali onu kakvu obično nazivamo jalovom. Tek u finišu prvog poluvremena opasno je zaprijetio Oumaru Abubakar, ali je Božović bio na visini zadatka.

I gosti su imali priliku - Stojan Pilipović se u 34. minutu našao sam pred golmanom Nemanjom Supićem, koji je iz tog duela izašao kao pobjednik.

Na kraju, strpljenje se isplatilo "lalama", jer su u finišu uspjeli ono što nisu igrači Partizana, da uzmu cijeli plijen protiv Užičana.

Katai je izveo korner, a Mojsov je sa "druge stative" bio precizan za 1:0. Nedugo zatim Katai je iz velike daljine, iz trka opalio i postavio konačan rezultat.

Tako su Novosađani zadržali treće mjesto na tabeli sa dva boda više od kragujevačkog Radničkog.

Sloboda je ostala na samo jednom bodu ovog proljeća, osvojenom protiv Partizana.

VOJVODINA: Supić, Stevanović, Branković, Mojsov, Milović, Ađuru, Poletanović, Škuletić (Kordić), Moreira (od 58. Smiljanić), Bojović (od 46. Katai), Abubakar.

SLOBODA: Božović, Bosman, Lazarević, Vranjković, Ranđelović (Krstić), Beljić, Memedović, Pejović, Pilipović, Tajou (Gojković), Ćulibrk.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC