• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan pobijedio, Juventus odgovorio

Milan pobijedio Parmu 2:0, Emanuelson postigao gol u stilu Maradone. Juventus lako kroz Firencu, Vučinić raspoložen - gol i tri asistencije.

 SERIJA A: Milan pobijedio, Juventus odgovorio Izvor: MONDO

Milan je u odličnoj seriji. Milan igra na krilima Zlatana Ibrahimovića, na krilima plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Rosoneri su danas gostovali Parmi. To je protivnik protiv kojeg Milan voli da igra, protiv kojeg ima ubjedljivu statistiku.

Milan je danas gostovao na stadionu "Enio Tardini" i poboljšao je svoj skor u duelima protiv Parme. Biloi je 2:0 za goste iz Milana, zahvaljujući Ibrahimoviću (gol iz penala) i spektakularnom solo-prodoru Urbija Emanuelsona u stilu Dijega Maradone.

U posljednjih 11 utakmica (uključujući ovu), Parma je samo jednom pobijedila Milan. Ovo je bila sedma uzastopna utakmica u Parmi u kojoj Milan nije poražen.

Milan je poveo u 17. minutu iz penala. Prethodno je Ibrahimović iz voleja šutirao kao golu Parme, a lopta je pogodila u ruku Zakarda. Penal koji je Zlatan pretvodio u gol.

Nije Parma igrala podređenu ulogu u ovoj utakmici, o čemu govori i podatak da je uputila 13 udaraca ka golu Milana. Samo jedan manje od protivnika. Ali, Milan je pogađao metu.

Ono što je uradio Urbi Emanuelson u 54. minutu dugo će se prepričavati. Dobio je loptu na svojoj polovini, krenuo je u solo prodor, pretrčao dvojicu odbrambenih fudbalera Parme, potom i golmana za konačnih 2:0.

Milan je pun samopouzdanja. Ali, Juventus je odmah odgovorio. U velikom stilu.

Zahvaljujući insipirisanom Mirku Vučiniću, torinski crno-bijeli lako su prošli kroz Firencu - 5:0.

Vučinić je u 15. minutu postigao efektan gol, potom je učestvovao u akciji kod drugog (strelac Vidal), a crnogorski reprezentativac je bio asistent kod trećeg gola i četvrtog gola (Markizio i Pirlo). Peti gol dao je Simone Padoin, samo dva minuta pošto je ušao sa klupe. To je bio njegov prvi gol za Juventus. Vučinić nije učestvovao u akciji prije petog gola, jer je zamijenjen dva minuta ranije.

Juventusu je posao bio olakšan, jer je u 21. minutu igrao sa igračem više. Glupost je napravio Alesio Ćerći koji je bez lopte udario Kaseresa. To je umnogome odredilo dalji tok meča.

Fiorentina, za koju je cijeli meč odigrao Matija Nastasić, najbliža golu bila je u 61. minutu. Lazari je odlično šutirao iz daljine, a Điđi Bufon je uz pomoć stative spriječio da lopta uđe u gol.

Zanimljivo, Fiorentina ne zna za pobjedu nad Juventusom punih devet godina!

REZULTATI 28. KOLA

Parma - Milan 0:2 (0:1)
/Ibrahimović 17'p, Emanuelson 55'/

Fiorentina - Juventus 0:5 (0:2)
/Vučinić 15', Vidal 27', Markizio 55', Pirlo 67', Padoin 71'/

Nedelja:

Kaljari - Ćezena
Inter - Atalanta
Bolonja - Kjevo
Katanija - Lacio
Sijena - Novara
Leće - Palermo
Udineze - Napoli

TABELA: Milan 60, Juventus 56, Lacio /-1/ 48, Napoli /-1/ 46, Udineze /-1/ 46, Roma /-1/ 41, Inter /-1/ 40...

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC