• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Ništa novo, Dinamo pobijedio Hajduk

Zagrepčani bolji u 150. "vječnom derbiju" za dva gola Ivana Krstanovića (2:1). Meč prekidan zbog baklji. Dinamo nadomak sedme uzastopne titule.

 HRVATSKA: Ništa novo, Dinamo pobijedio Hajduk Izvor: MONDO

Dinamo vlada hrvatskim fudbalom.

Uprkos kritikama zbog sramne epizode u Ligi šampiona, ne postoji klub koji ga u dogledno vrijeme može ugroziti u borbi za titulu.

Znali su to u Hajduku i pre 150. duela sa najvećim rivalom. Deset kola pre kraja zaostajali su za liderom isto toliko bodova, ali su izašli na teren "Maksimira" željni prve ligaške pobjede u derbiju od 2009. godine. Nisu do nje došli, iako su imali lijepe izglede za to.

Golom Anta Vukušića poveli su već u 14. minutu. Vođstvo gostiju prethodila je greška prve zvijezde Zagrepčana Samira.

19.000 navijača nije imalo priliku da gleda pretjerano uzbudljiv derbi na terenu renoviranog "Maksimira", ali jeste na tribinama. Navijači su u 62. minutu popalili baklje i, uprkos opomenama delegata, prekinuli meč na osam minuta.

Poslije novog izlaska igrača na teren, viđena su još dva gola. Oba u mreži gostiju i u režiji Ivana Krstanovića.

Najprije je u 80. minutu iskoristio grešku Gorana Milovića i pogodio mrežu gostiju poslije centaršuta Mehmeda Alispahića, da bi već u narednom napadu iznudio jedanaesterac.

Jure Obšivač oduzeo mu je loptu uz blagi kontakt, a sudija Ivan Bebek iz Rijeke prestrogo pokazao rukom na kreč. Krstanović je prišao lopti i precizno je poslao u donji desni ugao gola Gorana Blaževića.

Zanimljivo je to da je glavni čovjek Dinama Zdravko Mamić upravo sudiju Bebeka prije nekoliko godina nazvao "drskim razbojnikom".

Kraj meča nije donio uzbuđenja, uprkos vođstvu domaćih od "samo" jednog gola. Hajdukovci su posljednju priliku imali u posljednjem, 98. minutu.

Šime Vrsajko napravio je faul kraj lijeve korner zastavice. Lopti je prišao Anas Šarbini, centrirao i izborio samo korner, poslije kojeg nije bilo uzbuđenja.

Dinamo je pobjedom povećao prednost na tabeli u odnosu na drugoplasirani Hajduk na 13 bodova i devet kola prije kraja prvenstva praktično osvojio sedmu uzastopnu titulu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC