• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najvažnija utakmica u životu Fabrisa Muambe

Trener Boltona kaže da su naredna 24 časa krucijalna u borbi za život mladog fudbalera Fabrisa Muamba.

 Najvažnija utakmica u životu Fabrisa Muambe Izvor: MONDO

"Vajt hart lejn", dom fudbalera Totenhzema, bio je u šoku. Sve je izgledalo normalno. Igrači Totenhma i Boltona igrali su utakmicu četvrtfinala FA Kupa, bilo je 1:1.

Fudbaler Boltona Fabris Muamba bio je agilan, učestvovao je u napadačkim akcijama svog tima, ispunjavao je defanzivne zadatke. Odjednom, u 41. minutu meča samo se srušio na teren. U prvi mah činilo se da je riječ o bezazlenoj povredi.

Međutim, minuti su prolazili, a Muamba nije ustajao sa terena. Igrači obje ekipe u nevjerici su gledali u pravcu Muambe i kako mu pomažu ljekarske ekipe. Gledaoci na tribinama su zanijemili, mnogi su plakali.

Sa mjesta gde su bili Boltonovi navijali začulo se skandiranje: "Fabris Muamba, Fabris Muamba". Složno su prihvatili i navijali Totenhema. Cijeli stadion je uzvikivao ime fudbalera, ne znajući da se 23-godišnji momak bori za život.

Sudija Hauard Veb nervozno je trčkarao od aut-linije do mjesta gdje je Muamba ležao. I on je, kao i mnogi igrači, držao stisnute ruke i molio se za život mladog fudbalera.

Poslije desetominutnog prekida, Veb je pozvao igrače obje ekipe u svlačionocu. Meč je prekinut. Počela je borba za život mladog fudbalera.

Prema posljednjim informacijama, njegovo stanje je kritično, a trener Boltona Oven Kojl izjavio je danas da su naredna 24 časa ključna za život Muambe.

"Vrlo je ozbiljno. Uz božju pomoć, uspjeće. Fabris je ozbiljno bolestan", rekao je Kojl.

Trener Boltona zahvalio se svima na porukama podrške.

"Mnogi zovu klub, naši navijači, ali i navijači drugih klubova. Svi se mole za život Fabrisa", dodao je Kojl.

Muambu je jutros u bolnici posjetio bivši saigrač iz Arsenala Johan Đuru.

"Upravo sam se vratio iz bolnice! Fabris, nastavi da se boriš! Mnogo te volim, čovječe! Svi se mole za ovog divnog čovjeka i prijatelja", napisao je Đuru na tviteru.
Muamba je došao u Veliku Britaniju kao 11-godišnjak i nije znao riječ engleskog jezika. Vremenom je dogurao do mlade reprezentacije Engleske. Sin je političkog izbjeglice iz Zaira, Marsela Muambe, koji je bio saradnik Mobutu Sese Seka.

Njegovi roditelji doselili su se u London 1994. godine. Od 2002. godine bio u mlađim kategorijama Arsenala, a za prvi tim "tobdžija" debitovao je u oktobru 2005. godine. Potom je igrao i za Birmingem. Od 2008. je u Boltonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC