• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: GOŠK osvojio Koševo!

GOŠK iz Gabele je iznenadio Sarajevo na Koševu (0:2), kiksnuo i Široki Brijeg na Pecari protiv Zvijezde (0:0). Domaći poraz Slavije, remi Zrinjskog.

 PREMIJER BiH: GOŠK osvojio Koševo! Izvor: MONDO

U nedjeljnim mečevima 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine jedinu domaću pobjedu upisao je Travnik, ali su Gabeljani priredili ubjedljivo najveće iznenađenje.

Poslije domaćeg poraza od Slavije, GOŠK je stigao do tri boda na Koševu protiv apsolutnog favorita Sarajeva, izbacivši bordo tim iz trke za titulom.

Sarajlijama je presudio Mirza Džafić u 22. minutu i 90. minutu.

Izabranici Dragana Jovića su poslije primljenog gola pokušavali da stignu do izjednačenja, ali su gosti bili čvrsti u odbrani i na kraju zasluženo stigli do velikog trijumfa.

Najbolju priliku za Sarajevo u 74. minutu imao je Emir Obuća, na asistenciju Asmira Suljića, ali iz odlične šanse nije bio precizan. Nekoliko minuta poslije, Matija Matko dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton u dresu Sarajeva.

Kiks u ovom kolu zabilježio je i drugoplasirani Široki Brijeg, odigravši na svom stadionu samo 0:0 protiv Zvijezde iz Gradačca. Tim Branka Karačića poslije ovog remija zaostaje za liderom Željezničarem velikih šest bodova.

Mostarski Zrinjski je bio vrlo blizu da iskoristi poraze Sarajeva i banjalučkog Borca i pobjedom protiv Čelika ih preskoči na tebeli. “Plemići” su imali pogodak Kristijana Ivešića već u petom minutu susreta pod “Bijelim brijegom” i igrača više (zbog dva žuta kartona Mehmedalije Čovića), ali je bod gostima iz Zenice u 88. minutu donio Aldin Šišić.

Jedini domaći trijumf uspisao je Travnik protiv sarajevskog Olimpika (2:1), a Slavija je uprskala gostujuće bodove iz Gabele, porazom u četvrtom minutu sudijske nadoknade od Veleža (0:1). Strijelac za "rođene" bio je Alidin Hajdarević.



Rezultati 17. kola


Zrinjski - Čelik 1:1 (1:0)
/Ivešić 5 - Šišić 88/

Travnik - Olimpik 2:1 (1:0)
/Terzić 22, Ribić 85 - Regoje 81 p/

Široki Brijeg - Zvijezda 0:0

Sarajevo - GOŠK 0:2 (0:1)
/Džafić 22, 90/

Slavija - Velež 0:1 (0:0)
/Hajdarević 90+4/

Igrano u subotu:

Leotar - Borac 3:0 (2:0)
/Aničić 3, 49, sušić 76 /

Rudar Prijedor - Željezničar 0:5 (0:2)
/Adilović 22, 42, 50, 83, Bekrić 53/

Kozara - Sloboda 1:1 (0:0)
/Pehilj 71p - Mešanović 81/

Tabela: Željezničar 41, Široki Brijeg 35, Sarajevo 32, Borac, 32, Zrinjski 31 Olimpik 27, Čelik 24, Zvijezda 23, Velež 23, Rudar 18, GOŠK 18, Sloboda 17, Leotar 16, Travnik 16, Kozara 14, Slavija 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC