• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gate 13" napravio haos, Olimpijakos šampion?

Fudbalski derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa prekinuli su huligani iz redova navijača domaćeg tima, poslije čega je izvjesno da će crveno-bijeli iz Pireja ponovo biti šampioni Grčke.

 "Gate 13" napravio haos, Olimpijakos šampion? Izvor: MONDO

Haos sa atinskih ulica prenio se na tribine.

Nasiljem na i van stadiona tokom najvećeg grčkog derbija između Panatinaikosa i Olimpijakosa praktično je okončano prvenstvo Grčke za ovu sezonu i po svemu sudeći, crveno-bijeli iz Pireja osvojiće 14. titulu u posljednjih 16 sezona.

Naime, u 82. minutu utakmice između zelenih i crveno-bijelih, na Olimpijskom stadionu u prestonici Grčke, prekinuta je utakmica zbog divljanja navijača domaćih, Panatinaikosa. Oni su se sukobili sa policijom, divljali i palili stolice, bacali baklje i Molotovljeve koktele, lomili ograde...



Utakmica je zaustavljana nekoliko puta prije toga.

Praktično su pripadnici navijačke grupe "Gate 13" upisali svom timu treći uzastopni poraz u prvenstvu, odnosno sedmu uzastopnu pobjedu najvećeg rivala!?

Pri vođstvu Olimpijakosa od 1:0 (strijelac Abdun u 51. minutu), utakmica je prekinuta i sada ostaje samo formalnost da Grčka fudbalska federacija aminuje pobjedu Pirejaca za "zelenim stolom".

U neredima koji su se prenijeli i na ulice povrijeđeno je dvadesetak policijaca, dok je više od stotinu huligana uhapšeno.

Ovo neće biti prvi put ove sezone da PAO ispašta zbog svojih navijača, a s obzirom na prethodne grijehe, može se dogoditi da "zeleni" i izgube derbi rezultatom 3:0, ali i budu kažnjeni oduzimanjem bodova.



Panatinaikos je dugo bio lider u prvenstvu Grčke i bio na dobrom putu da osvoji tek treću titulu prvaka od 1996. godine (2004, 2010), ali... Potom su uslijedili porazi od PAOK i AEK rezultatima 0:2, a dokusurio ih je i treći veliki rival, najveći, Olimpijakos.

S druge strane, crveno-bijeli iz Pireja, ušli su u seriju od šest pobjeda bez primljenog gola (!?), pa su sada prvi na tabeli sa 58 bodova, četiri više od Panatinaikosa. Kada Savez bude registrovao i ovu pobjedu Olimpijakosa, razlika će biti sedam bodova na svega pet kola prije kraja prvenstva.

Haos na tribinama pogledaje OVDJE.

(N. J. - MONDO, foto i video: gazzetta.gr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC