• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSIJA: Tošić strelac u derbiju

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić postigao prvi gol u pobjedi svog tima nad gradskim rivalom Spartakom - 2:1.

 RUSIJA: Tošić strelac u derbiju Izvor: MONDO

Kraj zimske pauze označio je početak treće faze šampionata Rusije. Lider na tabeli je Zenit, a na drugom mjestu je CSKA, sa šest bodova manje.

"Armejci" su ostali u trci za titulu zahvaljujući pobjedi u gradskom derbiju. Na stadionu "LužnjikI" savladali su Spartak golovima Zorana Tošića i Sejdua Dumbije.

Kreativni vezista bio je jedan od najboljih u pobjedničkom timu, a pogodio je mrežu Spartaka u 38. minutu, na asistenciju spomenutog saigrača iz navale. To mu je četvrti gol u sezoni.

Ekipa Leonida Sluckog mogla je i ubjedljivije da savlada velikog rivala, ali je upravo Dumbija brojnim i nevjerovatnim pokušajima umalo postao tragičar veoma bitnog meča za obje moskovske ekipe.

Pogodili su i domaći, i to za izjednačenje. Evgenij Makajev proigrao je u šesnaestercu "armejaca" preciznog Artema Đubu, ali je to bilo sve od izabranika Valerija Karpina.

Fudbaleri Spartaka porazom su produžili niz loših rezultata na šest prvenstvenih utakmica bez pobjede. Posljednji put su slavili 20. novembra, u meču sa Lokomotivom. CSKA je bio u istoj situaciji pred derbi, ali je trijumfom održao nadu da do kraja sezone može da pretekne Zenit.

Podsjetimo, rusko prvenstvo prvi i jedini put traje tri polusezone, kako bi se od jeseni igralo po zapadnoevroskom kalendaru takmičenja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC