• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojnić: Od Šipovca nož u leđa, laži Ljubojevića!

Bivši trener Borca Velimir Stojnić "opleo" je po direktoru banjalučkog kluba Radmilu Šipovcu i sportskom direktoru Darku Ljubojeviću.

 Stojnić: Od Šipovca nož u leđa, laži Ljubojevića! Izvor: MONDO

"Šipovac je taj koji ‘vedri i oblači’ u klubu, jednom rukom te gladi, a u drugoj drži nož koji mi je zabio u leđa", izjavio je Stojnić za "Glas Srpske".

Popularni Baja je zbog pritisaka podnio ostavku na tu poziciju, čak je po povratku iz Trebinja, gdje je Leotar deklasirao Borac (3:0) zatekao probušenu gumu na automobilu.

"Najodgovorniji za rad kluba je direktor, a zatim sportski direktor i trener. Ako treba da odgovaram onda trebaju i Radmilo Šipovac i Darko Ljubojević. Zato sam i podnio ostavku bez konsultacija sa predsjednikom i ljudima koji vode klub. Neću više preuzimati kormilo dok se ne raščisti situacija u Borcu koja traje godinama".

Stojnić je kazao da mu je od promocije za šefa stručnog štaba, Šipovac počeo da podmeće "klipove u točkove".

"Nema određenog trenutka kada je počelo saplitanje. Ono je bilo permanentno. Šipovac je to radio svakodnevno i svim mogućim sredstvima".


Prema Stojnićevim riječima, pojedinci su koristili klub za ličnu promociju.

"Iza ogromnog rada i doprinosa cijelog rukovodstva kriju se pojedinci koji su tu iz ličnih interesa. Zbog toga imamo situaciju da se svaka tri mjeseca mijenjaju treneri, a da ostaju oni koji takođe treba da preuzmu odgovornost. Rezultati koji su postignuti su odlični u odnosu na stanje u klubu i stoga nikome neću dozvoliti da mi gazi rezultate koje sam postigao tokom dva mandata".

On je naglasio da je, za razliku od onih koji vode klub, u Borcu bio iz sportskih razloga kao i izazova koje nosi trenerski posao.

"Interes Borca uvijek mi je na prvom mjestu. Da sam razmišljao o sebi prvo bih tražio novac, ali to nisam nikada radio. Prvi put sam trenersku ponudu prihvatio 2009. godine i tu jesen smo dobro igrali i bili na prvom mjestu. Bilo je podmetanja, ali sam ćutao i trpio. I sada tvrdim da su rezultati odlični u odnosu na probleme u klubu, ali više ne mogu da upozoravam rukovodstvo kluba na njih", naglasio je Stojnić.

Bivši trener Borca kaže da više ne želi da bude žrtva nečijih igara.

"Žao mi je što se sve ovo prelomilo i preko leđa igrača. Sve je bilo bez problema i radili smo ono što smo dogovarali, osim posljednje utakmice u kojoj su oni dovedeni u situaciju da ne znaju šta da rade. Nismo bili u najjačem sastavu. Igrači su nastupali povrijeđeni, jer su ih uvjeravali da su mogli da igraju u takvom stanju. Ispao sam žrtva, ali nisam lud da više trpim i zato sam podnio ostavku. Ako se situacija ne raščisti sve će se ponavljati. Treneri će se mijenjati kao na traci, igrači će biti otpuštani, a klub tonuti sve dublje. Samo su Šipovac i još neki nezamjenjivi", zaključio je Stojnić.

Stojnić je istakao da nije imao problema sa fudbalerima, iako ih je rukovodstvo okretalo protiv njega.

"Igrači se nikad nisu okrenuli protiv mene iako su članovi rukovodstva telefonirajući i šaljući poruke pokušali da naprave razdor između nas. Bilo je pritiska na igrače da omalovažavaju trenera, ali kod igrača nisu uspjeli da sruše moj autoritet. Poslije ostavke nekoliko njih me pozvalo i zahvalilo na saradnji".



Doskorašnji trener Borca, koga je u ponedjeljak naslijedio Slaviša Božičić, osvrnuo se i na sportskog direktora Darka Ljubojevića koji je često kudio njegov rad.

"Ne bojim se reći istinu. Ljubojević nije bio prisutan ni deset minuta na pripremama mada je poslije pričao kako su one loše odrađene", izjavio je Stojnić.

ŠIPOVAC I LJUBOJEVIĆ: NO COMMENT!

MONDO je kontaktirao Šipovca i Ljubojevića za drugu stranu priče, ali ni direktor ni sportski direktor banjalučkog kluba nisu željeli da komentarišu izjave bivšeg trenera.

"Ne želim nikakvu polemiku preko medija", kratko je rekao direktor Borca, Radmilo Šipovac.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC