• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evandro: I grubo ako treba, ali na loptu

"Ova utakmica će sigurno biti nešto drugačija nego ostale. Smatram da bi trebalo da uđemo grubo, ali isključivo na loptu, ne na protivnika... ", kaže Zvezdina "desetka".

 Evandro: I grubo ako treba, ali na loptu Izvor: MONDO

Kroz burnu istoriju beogradskog "vječitog derbija", Zvezdine "desetke" često su kažnjavale Partizan.

Ovaj kultni crveno-bijeli broj već duže od godinu dana na leđima je jednog Brazilca, koji je u Srbiju došao sa nadimkom "Maestro". Iako je za 13 mjeseci postigao 14 golova u Crvenoj zvezdi, iako je stekao reputaciju opasnog "trekvatriste", koji može i da "spakuje" gol saigraču, kao i da ga sam zakuca, Evandro Goebel još nije kaznio najvećeg rivala - Partizan!

Bolju šansu za to nije mogao da poželi jesenas kada je dosuđen penal za Crvenu zvezdu u prvenstvenom duelu, pri rezultatu 0:0. Stativa! Poslije toga, Partizan je pobijedio 2:0 i nastavio da ranjava crveno-bijele u seriji koja je počela još u martu 2008. godine.

Dakle, prije četiri godine...

Poslije svega, Evandro je dan prije novog okršaja sa "vječitim rivalom" bio jednostavno zahvalan što je dobio novu šansu da igra najveću utakmicu srpskog fudbala. Odlučan je da povjerenje trenera Roberta Prosinečkog uzvrati konkretnim stvarima na terenu.

"Ne osjećam pritisak zbog tog penala... Dobio sam novu šansu da pomognem Crvenoj zvezdi da poslije dugo vremena pobijedi najvećeg rivala", rekao je Evandro.

On je prošle sezone u dva meča polufinala Kupa sa crno-bijelima igrao odlično, ali je Zvezda izgubila u Humskoj 2:0, potom dobila u Ljutice Bogdana 1:0 i ispala...

"Ovo će biti potpuno drugačija utakmica, iako je isti Kup u pitanju. Velika su očekivanja i od strane navijača i od strane kluba. Još jedan derbi je pred nama, još jedan duel Crvene zvezde i Partizana. Ovog puta djeluje mi kao da su svi igrači potpuno koncentrisani na pobjedu, koja nam je preko potrebna", kaže Evandro.

Da li ćete uzeti loptu ako sudija pokaže na bijelu tačku?

"Ne, ne vjerujem da ću ja šutirati", iskren je 25-godišnji Brazilac, koji je prošlog januara potpisao troipogodišnji ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom.

Odigrali ste tri i po derbija, jer ste u jednom povrijeđeni već sredinom prvog poluvremena. To je dovoljno iskustva da znate šta bi trebalo da radite u srijedu uveče da biste pobijedili, odnosno obrnuto, šta ne bi trebalo da radite da ne biste izgubili...

"Trebalo bi da radimo ono što smo radili i u prethodnim derbijima, samo da ovog puta imamo malo više sreće. I prethodne smo dobro odigrali, ja sam promašio penal u jednom od tih mečeva, u svakom smo imali veliki broj šansi za gol, koje nismo koristili, dok oni jesu..." , prisećao se Evandro, koji je od dolaska u Crvenu zvezdu u Humskoj bio označen kao - opasnost.

"Veoma je bitno da igrači budu smireni, jer smo svi svjesni da je mnogo vremena prošlo od kada je Crvena zvezda posljednji put pobijedila Partizan i to nas čini pomalo nervoznim. To je tako, ali svako bi trebalo da zna da se ova utakmice ne završava u srijedu i da ima još jedna", dodaje Evandro i podvlači:

"To moramo da znamo i da budemo spremni na 180 minuta".

Razmišljate li o tome kako će crno-bijeli igrati na "Marakani"?

"Crvena zvezda bi trebalo da razmišlja o svojoj igri i da se ne opterećuje igrom protivnika. Tako razmišljamo u svim utakmicama, pa i ovoj... Vidim da su svi u ekipi dobro koncentrisani za ono što nas čeka", kaže vješti dribler.

U prošlogodišnjem prvenstvenom derbiju na stadionu u Humskoj, poslije nekoliko grubih startova protivnika, zamijenjeni ste u prvom poluvremenu i propustili ostatak sezone. Da li se plašite sličnog scenarija?

"Uvjeren sam da ću ovog puta odigrati cijelu utakmicu, jer se odlično osjećam, a raduje me što igram na svom terenu, pred svojim navijačima. Smiren sam, iako znam da su utakmice sa Partizanom pune kontakata, sa mnogo jakih faulova. Povreda je skoro normalna stvar, koja može da se dogodi u svakom trenutku u derbiju", svjestan je Evandro da u derbiju niko neće propustiti priliku da "potkači" rivala.

"To neće spriječiti ni mene, ni ostale moje saigrače, da igramo najbolje što možemo".

Može li Zvezda da bude ta koja će biti "jača" u duelima, možda i prljava kada to zatreba?

"Ova utakmica će sigurno biti nešto drugačija nego ostale. Smatram da bi trebalo da uđemo grubo, ali isključivo na loptu, ne na protivnika... Igramo na našem stadionu i to mora da se pokaže. Nama je potrebna prednost prije nego što odemo tamo na drugu utakmicu, jer su ovo dueli u kojima je veoma važno imati prednost pred revanš", kaže Evandro i podvlači:

"Zato nije bitna igra 'za oko', već je presudno da zabilježimo pobjedu".

Sjever željno čeka da Zvezdina "desetka" ponovo odluči "vječiti derbi". Prvi od preostala tri meča Crvene zvezde i Partizana počinje u srijedu od 19 časova na stadionu u Ljutice Bogdana.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC