• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Srpski derbi je jedinstven

Trener Partizana uporedio duele crno-bijelih i crveno-bijelih sa rivalitetom Portsmuta i Sautemptona. Izraelac osjeća "groznicu".

 Grant: Srpski derbi je jedinstven Izvor: MONDO

Avram Grant tvrdi da zna kakav rivalitet vlada između Partizana i Crvene zvezde. Šef struke crno-bijelih upoznat je i sa uspješnom serijom, koju je njegov tim ostvario posljednjih godina u "vječitim derbijima".

Partizan je bez poraza u prvenstvu već više od četiri godine, a u Kupu ima samo jedan, i to u revanšu prošlogodišnjeg polufinala (0:1), koji mu je bio dovoljan za plasman u finale zahvaljujući trijumfu u Humskoj (2:0).

"Nikad se ne zna kada će doći kraj nekoj seriji, ali potrudićemo se da ovu sadašnju Partizanovu još produžimo", istakao je Izraelac dan pred debi u "vječitom derbiju".

"Slična stvar mi se desila u Čelsiju, kada sam došao pitali su me da li mogu da nastavim seriju bez poraza na Stamford bridžu u prvenstvu koja je trajala tri godine i to mi je pošlo za rukom. Volio bih da i ovdje produžim seriju bar još godinu-dve", dodao je Grant.

I on osjeća derbi groznicu na svakom koraku i kaže da se raduje što će biti akter najvećeg srpskog fudbalskog praznika.

"Uvijek je dobar osjećaj, jer se radi o velikim utakmicama za koje se živi. Slično je u Engleskoj i Izraelu, ali stekao sam utisak da je srpski derbi ipak jedinstven. Najbliži sa čim bi mogao da ga uporedim je duel Porsmuta i Sautemptona. I njihovi navijači se 'vole' na sličan način".

Izraelski stručnjak je podsjetio da je u tom engleskom derbiju izašao kao pobjednik.

"Dok sam bio trener Porsmuta pobijedili smo Sautempton 4:1 u FA kupu, a tada je na našoj klupi bio Duško Tošić. On je dobar momak i odličan igrač", uzvratio je Grant na komplimente, koje je ranije Zvezdin štoper iznio na njegov račun.

Grant je rekao da su Smiljanić i Eduardo u konkurenciji za tim i otkrio da je upoznat sa odličnim učinkom Dijare u derbijima.

"Odgledao sam snimak posljednjeg prvenstvenog derbija, Zvezda je igrala dobro u jednom dijelu meča, promašila penal... Ali, svaki meč je drugačiji, a u ovakvim duelima je za pobjedu osim kvaliteta potrebno još nešto. Znam da Dijara ima pet golova i četiri asistencije u derbijima. Od prvog dana kada sam došao u Srbiju ljudi mi 'pune glavu' statističkim podacima o derbiju. To jesu interesantni detalji, ali kad krene utakmica neke druge stvari su mnogo važnije", zaključio je Avram Grant.

(Tanjug, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC