• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAJZERSLAUTERN: Kurc je morao da ode

Bundesligaš sa "Fric Valtera" smijenio trenera sa nadom da će njegov nasljednik obezbijediti opstanak u ligi.

 KAJZERSLAUTERN: Kurc je morao da ode Izvor: MONDO

Uprava Kajzerslauterna vuče očajničke poteze kako bi pokrenula tim u borbi za opstanak...

"Crveni đavoli" su od svih bundesligaša najbliži su "cvajti". Serija loših rezultat nastavljena je u posljednjem kolu protiv Šalkea na "Fric Valteru" (1:4).

Poslije tog poraza čelnici kluba odlučili su da se zahvale treneru Marku Kurcu i da potraže novo rešenje za šefa stručnog štaba. Kajzerslautern je u dugačkom negativnom nizu, koji traje još od 22. oktobra prošle godine.

"Đavoli" su tog dana protiv Frajburga zabilježili posljednju prvenstvenu pobedu. Posle toga, odigrali su čak 16 kola, ali tri boda više nisu upisana ni na jednom meču.

Četvorostruki prvak Njemačke čak devet puta je igrao neriješeno, a sedam puta je poražen.

"Nakon poraza od Šalkea i intenzivnih rasprava, došli smo do zajedničkog uvjerenja da moramo preduzeti ovaj korak. Pokušali smo različite mjere kako bi se tim vratio u normalu, ali nismo imali uspjeha", rekao je izvršni direktor Kajzerslauterna Štefan Kunc.

Do kraja Bundeslige u opticaju su još 24 boda, dovoljno da se sačuva prvoligaški status. Sljedeći meč Kajzerslautern igra kao gost u Frajburgu, koji ima pet bodova više u odnosu na "fenjeraša". Između njih nalazi se Herta sa tri boda više od "crvenih đavola".

U borbi za opstanak dostižni su još Augsburg (26) i HSV (27). Olakšavajuća okolnost za Kajterslautern je ta što im raspored nije pretjerano težak. Uglavnom će igrati sa timovima iz donjeg dijela tabele - Hamburgerom, Hertom, pomenutim Frajburgom, Hofenhajmom i Nirnbergom, dok će na papiru teže mečeve igrati sa Borusijom iz Dortmunda, Hanoverom i Bajerom iz Leverkuzena.

Novi trener Kajzerslauterna biće uskoro postavljen, a dok se ne nađe trajno rješenje, tim će voditi dosadašnji asistent Oliver Šafer i trener golmana Geri Erman.

"Đavoli" su se u sezoni 2009/2010 vratili u Bundesligu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC