• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić: U boljoj smo formi od njih

"Od kada smo se skupili zimus svi pričamo samo o toj utakmici. Bio bih zadovoljan i sa 1:0 i vjerujem da to možemo, jer smo u boljoj formi od njih", kaže defanzivac Crvene zvezde.

 Tošić: U boljoj smo formi od njih Izvor: MONDO

Pobjeda.

Bilo kakva. Lijepa ili ružna. Minimalna ili ubjedljiva. Golom u prvom ili posljednjem minutu nadoknade.

Svejedno je, dok je pobjeda.

Fudbaleri Crvene zvezde dan prije prvog polufinalnog okršaja u Kupu Srbije sa najvećim rivalom od osnivanja kluba, Partizanom, imaju samo jedno na umu - da u Humsku 11. aprila krenu sa pobjedom u rancu.

Stoga, niko među crveno-bijelima ne krije da će ekipa koju na teren bude poslao trener Robert Prosinečki u srijedu od 19 časova pred - svi su izgledi - punom "Marakanom", krenuti u juriš od prvog minuta utakmice! Pa, šta bude...

"Od kada smo se skupili zimus, 10. januara, svi pričamo samo o toj utakmici, prvenstvo skoro da niko nije ni pominjao... Jeste da se igraju dve utakmice, da postoji i revanš, ali imamo imperativ pobjede već u prvom susretu zbog činjenice da nemamo prednost ni u prvenstvu, kao i zbog toga što dugo nismo pobijedili Partizan", kaže komandant odbrane Crvene zvezde Duško Tošić, koji je u ponedjeljak napustio trening zbog bola u potkoljenici.

"Čim sam ovdje, pred vama, znači da igram...", otklonio je Tošić dilemu uz osmijeh.
Potom se nadovezao na gore izrečeno:

"Imamo imperativ pobjede. Mi nismo ekipa koja će se braniti bilo gdje, a najmanje na svom terenu. Moramo da napadamo od prvog minuta i da iskoristimo domaći teren. Imamo mladu i dobru ekipu, svi su željni da počne utakmica, mogu da kažem da smo prethodnih mjeseci živjeli za ovu utakmicu".

Koji bi vas rezultat zadovoljio pred revanš?

"Očekujem da dobro odigramo. Za nas je 1:0 sasvim dobar rezultat", zaključio je.

O Partizanu?

"Znamo da ekipa Partizana ima prednosti i kvalitete, ali nije fraza kad kažem da gledamo samo sebe. Gledamo kako ćemo postići gol i pobijediti", rekao je Tošić.

Problem za Crvenu zvezdu u opštoj ofanzivi mogao bi da predstavlja to što će biti mnogo prostora za brze kontre crno-bijelih, a ne treba posebno govoriti koliko su brzi Lazar Marković i Lamin Dijara.

"Već sam rekao da Partizan ima kvalitetne igrače, da ih respektujemo. Brzi su, naročito njihovi napadači. 'Marakana' je velika, mi napadamo od prvog minuta i biće zanimljivo, ali ne bih sada da pričam kako ćemo mi igrati... Moramo da napadamo, ali imamo taktiku kojom ćemo spriječiti njihovu kontru i zaustaviti brze igrače", kaže reprezentativac Srbije, koji je jedan od najstarijih i najiskusnijih u izuzetno podmlađenoj postavi Crvene zvezde.
Nije nemoguće da u predstojećem derbiju prvi put protiv Partizana zaigraju sedmorica debitanata. Da li je to problem?

"Ima dosta novih igrača, ali svi oni znaju šta je 'vječiti derbi'. Ne brinem za njih".

Često derbi izazove nekontrolisane reakcije kod aktera?

"Mnogo pričamo o ovoj utakmici. Tu je dosta mladih igrača, ali vjerujte da nijedan od nas neće ući vruće glave u meč, bez da razmišlja o svojoj disciplini na terenu. Moramo da mislimo i o revanšu, kao i o narednim utakmicama. Nije ovo jedina utakmica na svijetu i neće se ponoviti moja greška od prošle sezone, kada sam napravio grešku u prvoj, pa nisam igrao revanš", rekao je Tošić i podvukao:

"To se neće ponoviti".

Kako ćete se snaći ukoliko Partizan zaigra malo grublje u duelima?

"Ne igramo bez sudije, on je tu da kažnjava ukoliko bude grubih startova. Mi ćemo ući u meč jako i čvrsto, nećemo dozvoliti protivniku da uzme svaki duel, ali tu je sudija da procijeni šta je sportski, a šta ne. Mi nismo ekipa koja igra grubo, imamo igrače koji znaju s loptom, koji vole fudbal, a ako bude grubih startova... Tu je sudija da radi svoj posao", hladnokrvno je odgovorio Tošić.

Poslije nekoliko sezona u kojima je Aleksandar Stanojević bio trener Partizana, sada je tu debitant Avram Grant. Da li je to Zvezdina prednost?

"O Avramu Grantu mislim sve najbolje, on je veliki trener i stručnjak. Nije imao uspjeha na početku proljećnog dijela prvenstva, nadam se da neće ni u srijedu".

Grantu vjerovatno neće biti baš prijatno u srijedu uveče, ali neće ni fudbalerima Crvene zvezde, koji od marta 2008. godine ne znaju za pobjedu u prvenstvenim "vječitim derbijima", dok su u međuvremenu zabilježili jednu pobjedu u Kupu, ali nebitnu, s obzirom na to da je prošle sezone u polufinalu Partizan bio bolji (2:0 u Humskoj, 1:0 u Ljutice Bogdana).

"Nije prijatno kada kao igrač nemaš pozitivan skor. Ali, mislim da smo trenutno u boljoj formi od Partizana, doveli smo nekoliko odličnih igrača i sve to daje mi za pravo da mislim da možemo da ih pobijedimo. Ipak, sve će to pasti u vodu ako u srijedu ne zabilježimo dobar rezultat", svjestan je Tošić, koji je za kraj rekao:

"Cijela polusezona svodi se na ovu utakmicu. Konačno je došao red da dobro odigramo i pobijedimo. Najbitnije je da pobijedimo! I u prethodnih četiri, pet derbija igrali smo lijepo za oko, ali nismo imali sreće, promašili smo penal i mnogo šansi, na kraju gubili. Moramo da igramo pažljivo i na pobjedu".

Nema sumnje - navijači bi najviše voljeli da se riječi Duška Tošića i ostvare u srijedu nešto prije 21 čas, a onda dobiju potvrdu i u revanšu 11. aprila.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC