• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Granada naljutila Mesija

Od utorka, 20. marta 2010. godine, nestvarni fudbaler Lionel Mesi najbolji je strelac u 112 godina dugoj istoriji velike Barselone.

 PRIMERA: Granada naljutila Mesija Izvor: MONDO

U 17. minutu utakmice sa Granadom u Primeri, Argentinac se izjednačio sa Sezarom Rodrigezom na vrhu liste strelaca, a potom su ga igrači gostujućeg tima naljutili i natjerali da iste večeri postane neprikosnoven na vrhu.

Mesi je imao pola sata da riješi stvar, nakon što se na iznenađenje svih na pokislom Kamp Nou stadionu, Granada vratila poslije 0:2, na 2:2. Utakmica je završena rezultatom 5:3 uz još dva gola Mesija, za peti hat-trik u sezoni...

Suma sumarum - Lionel Mesi sada ima 234 gola na 313 utakmica za Barselonu od sezone 2004/05!?

A, da... Barselona je zabilježila šestu uzastopnu pobjedu od kada je izgubila od Osasune i sada sa utakmicom više ima pet bodova manje od lidera, Reala iz Madrida, tima koji će svoju utakmicu u okviru 28. kola La Lige odigrati u srijedu uveče protiv Viljareala u gostima.

Ćavi Ernandez je otvorio goste "na vrijeme" u 4. minutu, u 17. Mesi se upisao u strelce i najavio novu katastrofu davljenika na Kamp Nou, ali... To se nije dogodilo. U nastavku utakmice Barsa se prilično opustila, pa su gosti sa dva gola u kratkom periodu drugog poluvremena izjednačili na 2:2.

Prvo je Majnc u 55. minutu bio viši od Đerara Pikea poslije prekida koji je izveo Karlos Martins i glavom je savladao Viktora Valdesa, a samo sedam minuta kasnije Dani Alveš srušio je Beniteza u svom šesnaestercu, što je sudija označio kao najstrožu kaznu za goste.

Siguran izvođač bio je Giljermo Sikeira, koji je postigao četvrti gol u sezoni i tako unervozio prijestonicu Katalonije, ali... Jedan čovjek nije paničio.

Na asistenciju Alveša, Mesi se pojavio u liniji sa odbranom Granade, primio loptu i onda već u "trejdmark" potezu lobovao protivničkog golmana za smirujućih 3:2. U tom trenutku Mesi je već bio najbolji strelac od osnivanja kluba.

To nije usporilo Barsu, koja je nastavila da kidiše, pa se mladi Kristijan Teljo ponovo upisao u strelce, na jednu odbijenu loptu lagano je natrčao i smestio je u mrežu za 4:2, kada je postalo jasno da je "to to". Mesiju nije bilo dosta, pa je na novu asistenciju Alveša predriblao golmana gostiju i iz ugla pogodio raklje - 5:2, u 86. minutu.

Kontroverzno veče, sa greškama u odbrani i sjajnim intervencijama u napadu, Alveš je završio tako što je skrivio još jedan penal i dobio drugi žuti karton. Pogodila ga je lopta u ruku prije nego što je morao da napusti teren pre ostalih, a šansu za peti gol u sezoni nije propustio Sikeira, koji je "šmekerski" prebacio Valdesa lob udarcem sa 11 metara za konačnih 5:3.

Barselona u Ligi ima skor 89-8-1 kada je Mesi strelac. Argentinac je već sada oborio svoj prošlogodišnji rekord po broju golova u Primeri. Lane se zaustavio na 31 golu, a sada ih ima 34. Tokom cijele prošle sezone Mesi je postigao 53 gola u svim takmičenjima, a ove je već stigao do 54.

Gdje je njegova granica!?

Pritom, ima još "ihaha" da se igra u Primeri, Ligi šampiona, Kupu kralja...

PAROVI I REZULTATI 28. KOLA:

Osasuna - Hetafe 0:0

Barselona - Granada 5:3 (2:0)
/Ćavi 4, Mesi 17, 67, 86, Teljo 82 - Majnc 55, Sikeira pen 62, pen 90/

U srijedu (20.00):

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao
Real Sosijedad - Levante
Sporting Hihon - Majorka
Valensija - Saragosa
Viljareal - Real Madrid (22.00)

U četvrtak (20.00):

Betis - Espanjol
Rasing Santander - Sevilja
Malaga - Rajo Valjekano (22.00)

TABELA: Real Madrid 71, Barselona (+1) 66, Valensija 47, Levante 41, Malaga 41, Osasuna (+1) 40, Espanjol 39, Atletik Bilbao 37, Rajo Valjekano 37, Atletiko Madrid 36, Hetafe (+1) 36, Majorka 33, Sevilja 33, Real Sosijedad 33, Granada (+1) 31, Betis 30, Viljareal 27, Rasing Santander 24, Sporting Hihon 24, Saragosa 19.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC