• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Mesi - najbolji svih vremena

Barselona možda neće odbraniti titulu u Primeri, tvrdi Pep Gvardiola, ali je siguran da svijet uživa u igri najboljeg igrača svih vremena u dresu katalonske ekipe.

 Gvardiola: Mesi - najbolji svih vremena Izvor: MONDO

Lionel Mesi je na meču sa Granadom zabeležio "het trik", peti ove sezone, i postao najbolji strelac u istoriji Barselone.

Lionel Mesi je od dolaska na Kamp Nou upisao 234 gola na 313 odigranih utakmica. On je pretekao do sada neprikosnovenog Sezara Rodrigeza na listi najboljih strelaca Barselone.

"Svjedoci smo igre najboljeg fudbalera na svijetu. Lio može sve, i on to radi svaka tri dana. Žao mi je zbog onih koji bi da zasjednu na tron, ali to neće moći, jer je on najbolji na svijetu. Nadam se da ćemo još dugo godina uživati u njegovom umijeću", bio je pun hvale Pep Gvardiola za igre 24-godišnjeg Argentinca.

"Lio je već ušao u istoriju. Malo je igrača na planeti koji su tako dominirali nekim sportom.. On je fudbalski Majkl Džordan. Kada je riječ o njegovom golgeterskom učinku, mislim da će biti teško nekom drugom igraču da sruši njegov rekord", dodao je trener Barselone.
A Mesi je stvarno čudo. Igra se na terenu, istinski uživa u tome i to radi bolje od bilo koga. Potvrda toga koliko je dobar stigla je nedavno i od Arsena Vengera koji je rekao je da Mesi i kad mu ne ide postiže dva gola po utakmici.

Omaleni Argentinac prvi gol u dresu Barselone postigao je u sezoni 2004/2005, a španski mediji navode da je "eksplodirao" u sezoni 2008/2009. sa dolaskom Pepa Gvardiole na klupu katalonske ekipe.

Pedantna statistika pokazala je da je Mesi 189 golova postigao lijevom nogom, dok je desnom bio uspješan 34 puta. Devet pogodaka zabilježio je glavom, a po jedan je utjerao u protivnički gol grudima i levom rukom.

Lionel Andres Mesi će 24. juna napuniti 25 godina. On je već sada ušao u fudbalsku istoriju, a karijera je tek pred njim...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC