• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Odluka u Novom Sadu

Borac i Vojvodina odigrali 0:0 u Čačku u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije.

 KUP SRBIJE: Odluka u Novom Sadu Izvor: MONDO

Prvi polufinalni duel Kupa Srbije Borca i Vojvodine u Čačku nije donio pretjerano dobar fudbal, niti je bilo "umiranja u ljepoti".

Realno, nije se to ni očekivalo.

Borac i Vojvodina odigrali su 0:0 na stadionu kraj Morave. Odluka o finalisti, očekivano, biće donijeta u Novom Sadu 11. aprila.

Vojvodina je imala mnogo više loptu u posjedu, diktirala je tempo meča, stvorila je više šansi, ali nije uspjela da ponese kapital u Novi Sad. Borac je uspio u namjeri da ne primi gol, ali da bi se prošlo u finale treba misliti i na protivnički gol i kako ga ugroziti.

Šansu utakmice propustio je Milan Bojović. Napadač Vojvodine iznenada se našao "oči u oči" sa golmanom Đorđem Babaljom u 85. minutu, ali je bio neprecizan. Lopta je odskakutala pored desne stative gola domaćina.

U posljednjim trenucima meča, još jedan napadač Vojvodine Petar Škuletić bio je blizu gola, ali je sreća bila na strani Borca. Lopta je pogodila stativu.

Borac se, kao autsajder, odlučio da zatvori prilaze golu Babalja, inače bivšeg čuvara mreže Vojvodine i glavni cilj mu je bio da ne primi gol. Očigledna želja trenera Slavka Petrovića bila je da se njegov tim iz odbrane transformiše u kontranapade, ali za tako nešto potrebno je imati kvalitetne igrače i raspoloženi srednji red. Osim u jednom navratu, gol Vojvodine nije bio u ozbiljnoj opasnosti.

Vojvodina je, očekivano, imala više loptu u nogama, bila je bliža golu. U prvom poluvremenu tek po koji pokušaj ka golu Babalja, prije svega agilnog Aleksandra Kataija. U posljednjih desetak minuta dvije velike šanse za Vojvodinu.

I u ovom meču pokazalo se da ekipa Dejana Vukićevića još ne može da očekuje previše od Stefana Apije i Almamija Moreire. Ono u čemu je Vojvodina jaka jeste odbrambena linija, koju je Vukićević postavio visoko, na 30-ak metara od gola Supića i koja je djelovala kao bedem.

Gosti su prvi zaprijetili. U 12. minutu Oumaru je šutirao ka Babalju, po zemlji, ali to nije bilo previše opasno po gol Borca. Tri minuta kasnije, i Katai je optobao udarac, ali je loše zahvatio loptu koja je otišla daleko od gola.

Domaćin je jedini put ugrozio gol Supića u narednom minutu. raspoloženi Knežević je odlično šutirao sa 18 metara, ali je golman Vojvodine paradom izbacio loptu u korner.

Išla je Vojvodina na kartu prekida, računajući na prednost u skoku, ali, nijednom iz tih akcija nije bila blizu gola.

Imali su Novosađani dvije odlične šanse u nastavku. Najprije je u 55. minutu Moreira odlično uposlio Oumarua, kamerunac je probao glavom da lobuje golmana Borca, ali je Babalj sačuvao svoj gol. Tom asistencijom Moreira je podsjetio na dane kada je igrao u Partizanu, ali je daleko od te forme.

Dejan Vukićević je u 58. minutu sve karte bacio na napad, želeći da već u prvom meču otkloni dileme oko finaliste. U igru je ubacio dvojicu napadača - Milana Bojovića i Petra Škuletića - umjesto Kataija i Stefana Apije.

Škuletić se trudio i bio je blizu gola u posljednjem minutu, dok je Bojović bio neprimjetan sve do 85. minuta i pomenute gol-šanse.

Borcu se isplatila defanziva, ali prvi polufinalni duel pokazao je da je kvalitet na strani Vojvodine. Da li će Čačani uspjeti ovakvom igrom da izbore penale u Novom Sadu ili će probati ofanzivnijom varijantom?

BORAC ČAČAK: Babalj, Maslać, Reljić, Miličić, Radanović, Živanović (od 71. minuta Jeremić), Prodanović, Mugoša, Zoćević (od 79. minuta Spirovski), Knežević, Damjanović.

VOJVODINA: Supić, Pavlović, Mojsov (od 79. minta Smiljanić), Trajković, Vulićević, Apija (od 58. minuta Škuletić), Mitošević, Moreira, Stevanović, Katai (od 58. minuta Bojović), Oumaru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC