• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo, pa ti nemaš pojma...

... da izvodiš "slobodnjake", ove sezone. Španski magazin "El Pais" izračunao da je fudbaler Reala najgori izvođač prekida u Evropi.

 Ronaldo, pa ti nemaš pojma... Izvor: MONDO

Kristijano Ronaldo je uz Lionela Mesija najbolji fudbaler današnjice. Međutim, ako je suditi po jednoj kategoriji, nije ni blizu vrha. Štaviše!

Portugalac ima odličan šut i često je veoma opasan iz prekida. Ali, ove sezone "slobodnjaci" mu nikako ne idu. Od 32 gola, koliko je postigao za "kraljevski klub" u Primeri, nijedan nije iz slobodnog udarca.

Novinari najtiražnijeg španskog lista "El Pais" izračunali su da je Ronaldo ove sezone izveo čak 37 slobodnjaka i nijednom nije pogodio protivničku mrežu.

Prema ovoj statistici trenutno najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi je španski reprezentativac Santi Kazorla iz Malage, strelac četiri gola iz 21 pokušaja, od kojih je svakako najvredniji gol protiv Reala u 90. minutu minulog vikenda za 1:1.

Drugi na listi je Šveđanin iz Sanderlenda Sebastijan Larson, koji je postigao tri gola iz 10 pokušaja.

Po dva gola iz slobodnjaka ove sezone postigla su samo sedmorica fudbalera (Ćavi, Runi, Pedersen, Hazar, Benat, Lodi, Mikoli).

Ranaldu utehu može da promađe u činjenici da ni Mesi nije nešto mnogo precizniji. Najbolji fudbaler planete postigao je jedan gol iz 23 pokušaja.

Ipak, za razliku od Barselone gdje slobodnjake izvode i Ćavi (dva gola iz 10 pokušaja), zatim Dani Alveš, Fabregas i Inijesta, u Realu niko i ne pomišlja da traži loptu od Ronalda, iako su u Murinjovom timu recimo Kaka, Ćabi Alonso ili Ozil.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC