• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac - Vojvodina: Svi zadovoljni

Čačanima drago jer nisu poraženi u prvom meču polufinala Kupa Srbije, a gosti svjesni da su bolji što žele da u revanšu pretoče u plasman u finale.

 Borac - Vojvodina: Svi zadovoljni Izvor: MONDO

Borac i Vojvodina su odigrali prvi meč polufinala Kupa Srbije, ali kao da nisu. Jer, poslije 90 minuta borbe u Čačku golova nije bilo.

Gosti su više željeli pobjedu i bili joj bliži, ali iz oba tabora poručuju da su zadovoljni - Čačani jer nisu poraženi, a Novosađani zato što očekuju da će u revanšu pred svojim navijačima obezbijediti plasman u finale, čiji su organizatori.

"Imali smo dva velika cilja - da ne primimo gol i da ga damo. Jedan smo ispunili. Međutim, nismo imali sreće kod prilika, mada moram priznati da smo je na kraju ipak imali, jer je protivnik imao velike šanse. Rezultat je realan", ocijenio je trener Borca Slavko Petrović u mikrofon TV Arene Sport.

Svjestan je i Petrović da je njegova ekipa "pala" u drugom poluvremenu.

"Nijedna ekipa u Srbiji nije u stanju da izdrži ritam igranja srijeda - subota. Posao smo odradili muški", dodao je Petrović.

Njegov kolega iz Vojvodine Dejan Vukićević je optimista po pitanju putnika u finale.

"Teško je igrati protiv rivala tako organizovanog u odbrani kao što je Borac. Pored toga, teren je bio tvrd i teško je bilo kontrolisati loptu. Opredijelili smo se za proboj po bokobima, stvorili tri velike šanse, a u ovakvim utakmicama i jedna mora da se iskoristi da bi se došlo do pobjede. Ne mogu budem nezadovoljan naročito viđenim u drugom poluvremenu. Imamo odličan rezultat za revanš. Od trofeja nas dijele dva meča, oba u Novom Sadu", podsjetio je crnogorski stručnjak da će se i finale igrati na "Karađorđu" i dodao:

"Nije bilo lako protiv kvalitetnog rivala i to na njegovom terenu. Ipak, siguran sam da ćemo igrati u finalu".

Obojica trenera složila su se sa ocjenom da će pritisak na igrače Vojvodine biti veliki u revanšu, jer važe za velike favorite.

"Znamo kako je to, jer smo u takvoj situaciji bili poslije dvije pobjede u prvenstvu, a onda smo zakazali. Djelimično smo se 'povratili' u utakmici proitv Hajduka, a sada protiv Vojvodine odigrali kako znamo", podvukao je Petrović.

Vukićević se nadovezao:

"Pritisak u ovakvom klubu je uvijek prisutan i ako niste spremni da se nosite sa tim, i niste za Vojvodinu. Osjećamo odgovornost da moramo da budemo akteri finala. Imaćemo i podršku grada, navijača", zaključio je trener Vojvodine.

Jovan Damjanović smatra da je ekipa Borca ispunila plan.

"Nije bilo lako. Imali smo plan da se zatvorimo i probamo da zaprijetimo iz kontri. Priželjkivali smo ovaj rezultat. Imali smo sreće na kraju, ali to nam se vratilo za dobru igru. Vojvodina je favortit, međutim, imamo šanse", rekao je ofanzivac "zebri".

Čačani šansu vide u rasterećenosti usljed uloge autsajdera.

"Tako je bilo i danas. Vojvodina je bolja i ima više samopouzdanja, ali tradicija je na našoj strani jer uvijek dobro igramo u Novom Sadu", istakao je Damjanović.

Petar Šukeltić nije dobio šansu u Čačku od početka. Mladi napadač Vojvodine ušao je sredinom drugog poluvremena, a u finišu meča imao je odličnu priliku da postigne gol i tako "lalama" olakša posao u revanšu. Nije imao sreće, umjesto mreže zatresao je stativu.

"Nismo imali sreće da pobijedimo, ali imamo još i revanš. Moramo kako znamo i umijemo da pobijedimo na 'Karađorđu' i da se plasiramo u finale. Kup je takmičenje u koje smo sve uložili i sve podredili njemu. Naravno da će biti teško. Svaku utakmicu igramo pod velikim pritiskom, pogotovo u Kupu. Bila bi katastrofa i sramota da ne igramo finale pred našom publikom u Novom Sadu", izjavio je Škuletić.

Revanš će se igrati 11. aprila.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC