• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim ide očevim stopama… U Šturm?!

Trener Željezničara je uz šefa struke Maribora Darka Milaniča i Markusa Šlopa, bivšeg igrača Šturma, najozbiljniji kandidat za klupu ekipe iz Graca.

 Amar Osim ide očevim stopama… U Šturm?! Izvor: MONDO

Austrijski Šturm i dosadašnji trener Franko Foda završili su saradnju nakon što je klub iz Graca upisao samo jednu pobjedu u posljednjih pet utakmica. Trenutno je ekipa na šestom mjestu u austrijskoj Bundesligi sa 33 boda.

Mediji u toj zemlji objavili su u srijedu da je jedan od kandidata za Fodinog nasljednika i šef struke sarajevskog Željezničara Amar Osim, čiji je otac Ivica jedan od najuspješnijih trenera u istoriji ovog kluba.

Vodio je popularni Švabo ekipu Šturma punih osam sezona (1994-2002) i u tom periodu osvojio dvije titule šampiona, Kup Austrije i Superkup, te tri puta bio učesnik grupne faze Lige šampiona.

"Šturm? Pojma nemam! Evo, od vas čujem za to. Nemam nikakav komentar, jer nemam šta ni reći", kratko je za "SportSport" izjavio Amar Osim.

Osim Osima, u "igri" za klupu Šturma su i bivši defanzivac Partizana Darko Milanič, koji je trenutno strateg Maribora, odnosno Markus Šlop, jedna od igračkih legendi iz Graca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC