• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Tevez se vratio, Siti pobijedio

Siti pobijedio Čelsi 2:1 u Mančesteru poslije preokreta. Tevez u timu poslije šest mjeseci, asistirao za pobedonosni gol. Liverpul vodio 2:0 protiv KPR-a, na kraju izgubio 2:3!

 PREMIJER: Tevez se vratio, Siti pobijedio Izvor: MONDO

Mančester siti je napravio preokret protiv Čelsija koji ga je ostavio u trci za titulom sa gradskim rivalom Junajtedom!

U 60. minutu Čelsi je postigao vodeći gol na "Itihadu" i mirisalo je, ne samo na pobjedu londonskog tima, već i na odluku o konačnom prvaku Engleske. Ali, Siti je potom postigao dva gola za nova tri boda i ponovo disanje za vratom Junajtedu!

Argentinci u redovima Sitija bili su kreatori preokreta.

Čelsi je poveo u 60. minutu golom Gerija Kejhila. Imao je sreće Kejhil u toj akciji. Poslije nekoliko odbitaka, lopta mu je došla na nogu, on je šutirao ka golu Sitija, a ona se nekako između nogu braće Ture ušunjala u mrežu.

Prvi put od početka sezone Siti je bio u poziciji da juri rezultat na svom terenu.

"Građani" su krenuli na sve ili ništa svjesni da im titula izmiče iz ruku. Nije imao Siti igru koja bi mu garantovala preokret, ali je Mikael Esjen u 75. minutu napravio glupost. Zabaleta je šutirao ka golu Čelsija, Esjen je visoko podigao ruke i praktično izblokirao udarac. Opravdano dosuđen penal.

Kun Aguero je realizovao penal i pokrenuo talas napada ka golu gostiju.



U međuvremenu, u igru je ušao buntovnik - Karlos Tevez. Roberto Manćini je sve progutao i vratio je u tim nestašnog Argentinca. Kakav potez! Potez koji će možda donijeti titulu Sitiju.

Jer, Tevez, koji se vratio u tim poslije šest mjeseci (posljednji put je igrao 21. septembra), bio je taj koji je fenomenalno asistirao Samiru Nasriju za pobjedonosni gol pet minuta prije kraja. Tevez je iza Gerija Kejhila, proturio loptu do Nasrija, koji spoljnom šalje loptu iza leđa Čeha.

Duel na "Itihadu" obilovao je uzbuđenjima i šansama. Najbolje za Siti u prvom poluvremenu propustili su Samir Nasri (pogodio okvir gola) i Mario Baloteli u 29. minutu. Frenk Lampard mu je praktično poklonio loptu, izašao je Italijan sam ispred Petra Čeha, ali je golman Čelsija vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Početkom drugog dijela ponovo je Siti bio blizu gola. Stvorila se gužva u šesnaestercu gostiju, ali je udarac Nasrija iz blizine izblokiran.

Čelsi je potom poveo, ali je Siti uspio da ostvari veliku pobjedu. Pobjedu za dalji pritisak na Junajted. Istovremeno, bio je ovo prvi poraz Čelsija otkako ga je preuzeo Roberto di Mateo.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ušao je s klupe "građana" u 76. minutu.

STOUK BIO BLIZU IZNENAĐENJA



Stouk je bio blizu velikog iznenađenja u Londonu. Poslije trijumfa nad Sitijem na svom terenu, Stouk je vodio je protiv Totenhema do posljednjih trenutaka meča, ali je Rafael Van der Vart postigao izjednačujući gol.

Ali, taj bod nije bio dovoljan Totenhemu da sačuva treću poziciju. Pretekao ga je Arsenal koji je pobijedio Everton u Liverpulu golom Belgijanca Tomasa Vermalena u 8. minutu.

Meč između Sitija i Čelsija nije bio jedini ove večeri u kojem je viđen preokret.

KAKAV PREOKRET U LONDONU!

Pravo čudo dogodilo se u Londonu. Liverpul je vodio 2:0 protiv Kvins Park Renžersa, ali su "policajci" na kraju pobijedili 3:2!

REZULTATI 29. KOLA:

Mančester siti - Čelsi 2:1 (0:0)
/Aguero 77'p, Nasri 85' - Kejhil 60'/

Totenhem - Stouk 1:1 (0:0)
/Van der Vart 90' - Džerom 75'/

Everton - Arsenal 0:1 (0:1)
/Vermalen 8'/

Kvins Park - Liverpul 3:2 (0:0)
/Deri 77', Sise 86', Meki 90' - Koates 54', Kajt 72'/

utorak:
Blekburn - Sanderlend 2:0

TABELA: Mančester junajted 70, Mančester siti 69, Arsenal 55, Totenhem 54, Čelsi 49, Njukasl 47, Liverpul 42, Svonsi 39, Sanderlend 37, Everton 37, Stouk 37, Fulam 36, VBA 36, Norič 36, Aston Vila 33, Blekburn 28, KPR 26, Bolton 24, Vulverhempton 22, Vigan 22.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC