• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO između "dvije vatre": Ode Bajko u pjevače

Reporter MONDA pratio je polufinalni derbi Kupa Srbije sa atletske staze. Od izlaska na zagrijavanje Vladimira Stojkovića, do pjesme Bobana Bajkovića.

 MONDO između "dvije vatre": Ode Bajko u pjevače Izvor: MONDO

Prvi ovogodišnji derbi "vječitih rivala" okupio je na stadionu Crvene zvezde 48.637 navijača. Viđena je pobjeda domaćih, velika borba na terenu i fer navijanje na tribinama. Kao malo kad!

Već sat vremena prije početka utakmice sjeverna i južna tribina bile su skoro potpuno ispunjene, kao i "kavez" sa navijačkom grupom crno-bijelih "Zabranjeni". Dvije frakcije pristalica crno-bijelih uglavnom su pjevale odvojeno, ali su zajedno odgovarale na prozivke suprotnog tabora. I upućivale ih.

Avram Grant odlučio je da zagrije ekipu na pomoćnom terenu "Marakane" i da pred publiku uoči meča pošalje samo golmane Vladimira Stojkovića i Radišu Ilića. Bivši čuvar mreže Crvene zvezde ponovo je dočekan salvom uvreda i uobičajenim vrijeđanima, ali je njegov odlazak sa terena protekao mirnije nego na prethodnom derbiju - "samo" jednim bačenim topovskim udarom kraj tunela.

Robert Prosinečki saopštio je startnu postavu u svlačionici i naredio joj da istrči kroz tunel pola sata prije početka.

Tribine su bile sve ispunjenije, sa razglasa se orilo navijanje sa sjeverne tribine. Nestrpljenje je dostiglo vrhunac, a nervoza bila vidljiva na licima svih na stadionu.

Onda je počeo meč. Gledaoci na zapadnoj i istočnoj tribini gledali su utakmicu kao i cio stadion – na nogama.

Robert Prosinečki takođe je uobičajeno proveo cio meč kraj aut linije, neprekidno delivši instrukcije i smirujući povremeno uzavrele strasti na svojoj klupi. Sa druge strane, Avram Grant proživljavao je svoj prvi derbi "hladno" i smireno. Bar prividno.



Koreografija na sjevernoj i bakljada na južnoj tribini "ukrali su šou" igračima u uvodnom dijelu meča. Do prvog gola Crvene zvezde.

"Idemo, idemo dalje", gestikulirao je u tim momentima rukama Grantov pomoćnik Vanja Radinović. Prvi trener gostiju sjedio je na klupi. Sve rijeđe do kraja meča.

Partizan je postajao sve opasniji, a Prosinečki sve nemirniji. Crno-bijeli su napadali sve konkretnije, a ni pretjerana radost Bobana Bajkovića zbog odbranjenog slobodnog udarca Nemanji Tomiću nije prijala mladom stručnjaku.

"Pošalji je naprijed, pošalji je naprijed!", pokušao je strateg Zvezde da dovikne golmanu, šireći ruke.

Napadi gostiju u seriji unijeli su nemir u odbrambenu liniju domaćih. Momci u crno-bijelim dresovima sve češće su bili pred golom podno sjeverne tribine, a Lamin Dijara sam je u finišu poluvremena spriječio saigrača da postigne gol.

"Skinuo" je Zvonimiru Vukiću loptu sa noge i odmah se okrenuo kapitenu Saši Iliću da mu objasni zašto je to uradio i šta je pokušao.

Splet okolnosti doveo je do toga da je upravo Ilić početkom drugog dijela promašio šansu utakmice, postao tragičar i neuspjehom prvi put izazvao reakciju izraelskog stručnjaka.

"Mislio sam da ću pogoditi dalji ugao gola", rekao je iskusni vezista poslije meča.



Nemir igrača na terenu u posljednjih pola sata i sve češće čarke iznenađujuće nisu povećale tenziju van igrališta. Klupe oba tima nisu burno reagovale na seriju koškanja, koje je završeno isključenjem Luke Milivojevića zbog namjernog faula kojim je zaustavio Lazara Markovića u prodoru.

Veliki Partizanov talenat bio je meta oštrih startova protivnika od kad je ušao u igru.

"Pa bila su već dva faula na njemu", apelovali su sa klupe gostiju i tražili prvi javnu opomenu. Ubrzo je opravdano zaradio Srđan Mijailović.

Isključeni Milivojević napustio je teren aplaudirajući publici, a vratio se poslije desetak minuta. Sa posljednjim zviždukom glavnog sudije Milorada Mažića.

To mu je, između ostalih, omogućio i saigrač Filip Kasalica. Mladi Užičanin postigao je drugi gol gol u crveno-bijelom dresu, pa preskočio prvi red reklama, sapleo se o drugi i na kraju ipak podijelio radost sa najvatrenijim Zvezdinim pristalicama.

Rezultat na semaforu i sve izvjesnija pobjeda domaćih razgalili su Delije. Vidna nervoza Vladimira Stojkovića motivisala ih je da pjevaju još jače. Čuvar mreže gostiju ušao je u konflikt sa omladincima Crvene zvezde iza gola, pošto su se na terenu u nekoliko navrata nalazile i po dvije lopte.

Gnjevan je prišao jednoj i bijesno je zakucao u reklamu iza gol-aut linije. Navijači Zvezde prepoznali su taj momenat kao trenutak nemoći svog nekadašnjeg ljubimca i još jače počeli da ga vrijeđaju .

Posljednji zvižduk Milorada Mažića označio je i početak velikog slavlja domaćih. Crveno-bijeli brzo su poskidali svoje dresove i potrčali pod sjevernu tribinu. Mikrofon se brzo našao u rukama Bobana Bajkovića, koji je poveo pjesmu o trofejnijim danima svog kluba.

Fudbaleri Partizana kratko su otpozdravili svojim navijačima i bez glasa otišli u tunel. Mislima već u revanšu.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC