• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Partizan je jak, moramo bolje!

Kapiten Crvene zvezde poručuje da će njegov tim mora bolje da odigra revanš sa Partizanom, ako hoće u finale Kupa.

 Mikić: Partizan je jak, moramo bolje! Izvor: MONDO

Na teren je izašao u punoj "ratnoj" opremi, sa kapitenskom trakom oko ruke, a sa terena vratio se u gaćama i štucnama, promuklog glasa i sa vidljivom masnicom iznad desnog oka.

Kao da je boksovao, a ne igrao fudbal.

Ali, to je derbi i zato ne treba da čudi to što se Nikola Mikić ne sjeća trenutka kada je dobio udarac u arkadu, od kojeg ima podliv.

"Ne znam, ne sjećam se gdje sam je zaradio", sleže ramenima Mikić.

Šta ti je ostalo od opreme?

"Od opreme ništa! Štucne..." , sa osmjehom je pričao.

Kako si ti vidio derbi?

"Mislim da je Partizan odigrao fenomenalnu utakmicu. Držali su loptu u posjedu duže od nas, imali su šanse, koje nisu iskoristili, dok smo mi naše iskoristili, na moju veliku radost i do kraja utakmice uspjeli da sačuvamo tu veliku prednost", priznaje Mikić da je Zvezda dobila meč u kojem nije bila bolja za dva gola.

"Mislim da je 2:0 ogromna prednost pred revanš. Do tada ćemo se spremiti još bolje i otići tamo da odbranimo stečeno", poručuje.

Da li ti se čini da su se u sredu uveče uloge malo zamijenile u odnosu na neke prethodne derbije koje je Zvezda gubila?

"Sve se okrenulo, oni su u srijedu igrali kao i mi u prethodnih nekoliko derbija. Tada smo mi igrali, držali loptu, stvarali šanse, promašivali ih i na kraju gubili... To je fudbal, za čas se sve okrenulo na našu vodenicu", kaže Mikić.

Koliko je crveno-bijelima značila pobjeda nad najvećim rivalom vidjelo se odmah ispod tribine, gdje je bilo velikog slavlja, ali i neprimjerenog vrijeđanja protivnika. Kasnije, proslava se prenijela u svlačionicu, "Lounge bar" stadiona Crvene zvezde, klub "Magacin" na obali Save.

Uspijevate li da kontrolišete emocije?

"Moramo da kontrolišemo emocije, profesionalci smo, a i ništa još nije gotovo. Ne bih volio da neko pomisli da smo prošli u finale, vidjeli ste i sami da je Partizan dobra ekipa, da su opasni, igraju dobar fudbal. Moramo da uđemo mnogo bolje i mnogo jače u revanšu ako želimo da prođemo dalje", poručuje kapiten da ovaj nivo igre iz prvog susreta neće Crvenoj zvezdi sam po sebi garantovati prolazak u finale.

Već u subotu očekuje vas utakmica sa Borcem iz Čačka. Da li je u vama ostalo dovoljno energije za još jednu pobjedu koja se "mora"?

"Jeste, naravno da jeste. Ovo je samo još jedan motiv za nas da još jače radimo, da se još više pripremamo za ono što slijedi. Ovo je mlada ekipa, ali fenomenalna ekipa. Stvorili smo jak kolektiv i to se pokazalo i u derbiju. Siguran sam da će ova ekipa donijeti velike rezultate Crvenoj zvezdi", optimista je Mikić.

Da li vam je malo laknulo posle 2:0 na semaforu?

"Nije nam bilo prijatno što nismo pobijedili četiri godine. Jesmo prošle sezone u revanšu u Kupu, ali smo ispali... Kako da nije prijalo? Vidjeli ste emocije posle utakmice i kod mlađih, ali i kod nas starijih. Drago nam je što smo stali na put toj seriji i nadam se da ćemo nastaviti da dobijamo Partizan i u narednim duelima", završava Mikić.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC