• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportisti, gledaju vas djeca! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde u srijedu uveče su krenuli stazom (stranputicom), koju su prethodno "utabale" njihove kolege iz Partizana i Vojvodine.

 Sportisti, gledaju vas djeca! (VIDEO) Izvor: MONDO

Kada bi mogli da ožive i vide kako se u nekim situacijama ponašaju njihovi nasljednici, Rajko Mitić, Stjepan Bobek i ostale legende "vječitih" vjerovatno bi odlučile da batale i odlaske na stadion i fudbal uopšte.

Sigurni smo da bi im bilo neprijatno da slušaju kako nove generacije fudbalera Crvene zvezde i Partizana nepristojnim skandiranjem svode višedecenijsku svijetlu tradiciju na prizeman, uličarski nivo.

Ponašanje crveno-bijelih nakon pobjede nad Partizanom u prvom meču polufinala Kupa Srbije (2:0) samo potvrđuje koliko su naši fudbaleri potpali pod uticaj svojih najvatrenijih navijača i kako će učiniti sve da im se "oduže" za podršku koju im pružaju.

Nekada su fudbaleri bili idoli navijača, danas je, izgleda, situacija obrnuta?!

Fudbaleri sa ponosom ističu svoju pripadnost Sjeveru (ili Jugu), pričaju kako su odrasli na tribini, kako ne mogu da vjeruju da su sada oni ti zbog kojih publika ispunjava stadione...

Neko bi tim mladim (i ne tako mladim) momcima morao da objasni koga predstavljaju kada obuku crveno-bijeli ili crno-bijeli dres, kao i da navijačkim manirima nije mjesto na terenu i atletskoj stazi ispod tribine.

Konkretno u slučaju od srijede - ne mogu neizmjerna radost zbog trijumfa i dugog čekanja na pobjedu nad ljutim rivalom da opravdaju skandiranja Milivojevića, Bajkovića, Tošića i ostalih: "J..i Grobare", "Grobari, jel nas čujete, vi ste p...e najveće!"

POGLEDAJTE!

Još kad igrače iz prvog reda Sjevera podržava nekadašnji pomoćnik ministra za kulturu(!), rok muzičar Bora Đorđević - a sve to zabilježi i objavi portal navijača Crvene zvezde - onda stvarno moramo da se zapitamo da li su javne ličnosti svjesne svoje odgovornosti i uticaja na klince, budućnost ove zemlje?



Naravno da ovo nije tekst usmjeren protiv Zvezdinih fudbalera i navijača, već protiv ružne pojave u srpskom fudbalu i javnom životu Srbije.

Fudbaleri Partizana posljednjih godina su znatno češće pobjeđivali u derbijima, pa su se nebrojeno puta "istakli" pjevanjem uvredljivih pjesama na račun Crvene zvezde i "cigana".

Poslije finala Kupa sa Vojvodinom, pjevali su i pjesmu svojih navijača kojom se vrijeđaju osećanja ne samo navijača novosadskog kluba, već i stanovnika Vojvodine, za šta je Marko Jovanović platio ceh suspenzijom na šest mjeseci.

POGLEDAJTE!

Fudbaleri Vojvodine su pretprošle sezone, poslije pobjede nad Partizanom u polufinalu Kupa, takođe na neprimjeren način slavili pobjedu sa svojim pristalicama u Humskoj 1.

Objektivno najteži prekršaj napravio je aprila prošle godine Aleksandar Stanojević, koji se u svlačionici pridružio pjevanju pesme "Zašto ćutite, p...e ciganske?"

Tadašnji strateg Partizana uvidio je grešku, izvinio se i prihvatio odgovornost za nepromišljen gest. Kažnjen je sa 100.000 dinara, ali veliko je pitanje da li je iz tog slučaja izvukao pouku iko osim samog Stanojevića?!

Sudeći po izjavi koordinatora sportskih komisija Partizana, Alberta Nađa, sve su to slučajevi kojih je bilo - i kojih će biti.

"Nemam ništa protiv što su Zvezdini igrači pjevali te pjesme. To su emocije i to su normalne stvari. Dešavalo se to i ranije, a i mi smo to radili", prokomentarisao je Nađ u četvrtak.

Pohvalno je što se Nađ nije ponio licemerno i primjenio popularnu politiku dvostrukih standarda, međutim, morao bi da shvati da su upravo ljudi poput njega dužni da spriječe pretvaranje srpskih stadiona u totalni brlog.

Fudbalski radnici ne mogu da ispravljaju propuste čitavog društva, ali mogu makar da se potrude da očiste svoja dvorišta.

(Ivan Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC