• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Titula samo san za "koltove"

Menhengladbah vodio pa izgubio pred vojim navijačima u 27. kolu Bundeslige. Bajern mukom do pobjede protiov Hanovera, ali i na minus dva.

 BUNDES: Titula samo san za "koltove" Izvor: MONDO

Borusija iz Menhengladbaha se za samo par dana oprostila od oba trofeja u Njemačkoj. Poslije eliminacije iz Kupa (Bajern prošao poslije penala), "koltovi" su izgubili kod kuće od Hofenhajma i to nakon preokreta - 1:2.

Golom Marka Rojsa u 38. minutu Borusija je povela i taj rezultat čuvala sve do 77. minuta. A, onda je Hofenhajm zaledio 53.000 navijača na Borusija Parku. Prvo je Roberto Firmino izjednačio, a potom je Boris Vukčević zapečatio sudbinu slavnog tima.

Borusija je je bila jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu do prije nekoliko nedelja, ali je u posljednjih pet kola uspjela da osvoji samo pet bodova. Premalo da bi se ostalo i trci sa Dortmundom i Bajernom.

Uzbudljivo je bilo na Alianc Areni. Bajern je pobijedio Hanover, ali se za nova tri boda prilično pomučio, uprkos vođstvu od 2:0. Prednost su Bavarcima obezbijedili Toni Kros i Mario Gomez.

Posebno lijep je bio prvi gol na meču, kada je Frank Riberi prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu u sredinu za Arjena Robena, koji je petom prosleđuje do Krosa, a ovaj s lakoćom prebacuje istrčalog Cilera.

Didije Ja Konan je ušao u igru u 66. minutu, ali mu nije mnogo trebalo da se upiše u strijelce. Od 74. minuta Hanover je bio na gol zaostatka. Pogodili su gosti i stativu, međutim ostalo je 2:1.

U derbiju začelja Frajburg je na svom terenu bio bolji od Kajzerslauterna - 2:0. Domaćin je osvojio veoma važna tri boda i poslije ko zna koliko vremena više neće biti u opasnoj zoni. Iza sebe je ostavio Augsburg i Hamburger.

Frajburg je pobjedu obezbijedio u prvih 15 minuta, golovima Karima Gedea i Sedrika Makiadija.

"Crveni đavoli" nastavljaju sa posrtanjem i fenjer čuvaju u sigurnim rukama. A, poslije ovog poraza sigurno je da smijenjeni trener Marko Kurc nije jedini krivac za skandalozne rezultate kluba sa Fric Valter stadiona. Kajzerslautern za pobjedu u Bundesligi ne zna 17 kola.

Još jedan tim iz donjeg dijela tabele ostvario je bitan trijumf. Poslije katastrofe u prošlom kolu na Olimpijskom stadionu u Berlinu, gdje je Bajern pobijedio 6:0, Herta je kao gost savladala Majnc 3:1. Junak je bio Gustavo Ramos, strijelac dva pogotka.

Herta neće iz najopasnije zone (posljednja dva mjesta koja direktno vode u "cvajtu"), jer je Augsburg u sudijskoj nadokandi osvojio bod u Bremenu i zadržao se na 16. mjestu, koje na kraju sezone garantuje još jednu šansu u baražu.

Verder je već imao tri boda u džepu. Mladi, 19-godišnji Niklas Filkrug je doveo domaćina u vođstvo u 61. minutu. Međutim, Holanđanin Paul Verhag obezbijedio je Augsburgu bod nade.

REZULTATI, 27. KOLO:

Bajern - Hanover 2:1 (1:0)
/Kros 36, Gomez 68 - Ja Konan 74/

Frajburg - Kajzerslautern 2:0 (2:0)
/Gede 8, Makiadi 14/

Majnc - Herta 1:3 (0:1)
/Čupo Moting 58 - Ben Hatira 41. Ramos 52, 68/

Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)
/Rojs 38 - Firmino 77, Vukčević 79/

Verder - Augsburg 1:1 (0:0)
/Filkrug 65 - Verhag 90+2/

Šalke - Leverkuzen (18.30)

Nedelja:

Štutgart - Nirnberg (15.30)
Keln - Dortmund (17.30)

Petak:

Volfzburg - Hamburger 2:1 (0:0)
(Mandžukć 46, Šefer 76 - Berg 47)

TABELA: Borusija Dortmund /-1/ 59, Bajern 57, Borusija Menhengladbah 51, Šalke /-1/ 50, Leverkuzen /-1/ 40, Verder Bremen 40, Hanover 38, Volfsburg 37, Štutgart /-1/ 36, Hofenhajm 33, Nirnberg /-1/ 31, Majnc 30, Keln 28, Frajburg 28, Hamburg 27, Augsburg 27, Herta 26, Kajzerslautern 20 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC