• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Zasvirala Njukaslova hArfa

Njukasl pobijedio Vest Bromvič u gostima 3:1 i time je sakupio više od 1.000 bodova otkako se takmiči u Premijer ligi.

 PREMIJER: Zasvirala Njukaslova hArfa Izvor: MONDO

Fenomenalni 25-godišnji Francuz Hatem Ben Arfa i Senegalac Papis Sise odigrali su crno-bijeli ples u Vest Bromviču, gradu nedaleko od Birmingema i donijeli su Njukaslu tri boda koja su ga izjednačila sa Čelsijem na petoj poziciji Premijer lige.

Njukasl je savladao Vest Bromvič Albion 3:1 (3:0) u nedjeljnoj utakmici 30. kola Premijer lige, zahvaljujući izvanrednom senegalsko-francuskom tandemu. Sise je dao dva gola, Ben Arfa je postigao jedan, a pritom je kod druga dva asistirao.

Mogao je Njukasl (danas u narandžastoj opremi) da ostvari i ubjedljiviju pobjedu da su u drugom poluvremenu Sise i Arfa iskoistili još neke prilike. Prije svega, Sise koji je bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom VBA Benom Fosterom. Ben Arfa je u drugom poluvremenu imao nekoliko spektakularnih solo-prodora i prava je šteta što bar jedan nije završio golom, jer bi zaslužio da se "vrti"

"Hatem Ben Arfa", odjekivalo je tribinom stadiona "Hotorns" gdje su bili smješteni gostujući navijači, kada je Francuz izlazio iz igre u 75. minutu. Po svemu viđenom, zaslužio je ovacije.

Njukasl je rano "otvorio" domaćina. U 6. minutu Ben Arfa je poslao oštar centaršut, paralelno sa gol-linijom, a Sise je pokazao ubilački golgeterski instinkt. Tom akcijom za 1:0, njih dvojica su najavili uspjeh Njukasla.

Već poslije šest minuta bilo je 2:0. Ovog puta Ben Arfa, koji je prethodno dobio loptu od Sisea, napravio prodor ka Fosteru i potom efektno pogodio. Jedan podatak za one koji vole statistiku: ovo je bilo prvi put otkako se Njukasl takmiči u Premijr ligi da je vodio 2:0 u gostima već poslije 12 minuta igre.

U 34. minutu bilo je ogromnih 3:0. U glavnim ulogama Ben Arfa, kao asistent, i Sise kao strijelac. Akciju je započeo Demba Ba, dodao do Ben Arfe, koji je zavrnuo na "penaltik" gdje je bila senegalska gol-mašina.

Bio je to peti gol Sisea u posljednjih šest mečeva. Kakva investicija Njukasla (engleski klub ga je kupio ove zime od Frajburga)!

Vest Bromvič je ušao u drugo poluvrijeme odlučan da, ako ništa drugo, bar spriječi bruku. Uspio je da smanji na 1:3, mada je prethodno moglo da bude 0:4, da je Sise bio precizniji u situaciji kada je bio sam pred Fosterom.

Gol za domaćina bio je plod klasičnog nesporazuma defanzivca Njukasla Vilijamsona i golmana Krula. Vilijamson je glavom probao da otkloni opasnost od svog gola, a golman gostiju je umjesto lopte udario svog igrača. Sve je iskoristio Long i lako poentirao.

Ostali dio meča obilježio je Ben Arfa, maestralnim solom prodorima (od sredine terena ka golu Vest Bromviča), ali mu je najprije golman Foster "ukrao slavu", a potom nije prošao pokušaj asistencije do Sisea.

Njukasl je do ovog meča imao ukupno 999 bodova u Premijer ligi. Sa ova tri je premašio cifru od 1000 poena. Ujedno, Njukasl se izjednačio sa Čelsijem na petoj poziciji Premijer lige sa 50 bodova. Bila je ovo tek druga pobjeda Njukasla u posljednjih pet mečeva u prvenstvu.

REZULTATI 30. KOLA:

Vest Bromvič Albion - Njukasl 1:3 (0:3)
/Long 52' - Sise 6', 34', Ben Arfa 12'/

subota:

Čelsi - Totenhem 0:0
Arsenal - Aston Vila 3:0 (2:0)
Bolton - Blekburn 2:1 (2:0)
Liverpul - Vigan Atletik 1:2 (0:1)
Norič - Vulverhempton 2:1 (2:1)
Sanderlend - Kvins Park Rendžers 3:1 (1:0)
Svonsi - Everton 0:2 (0:0)
Stouk - Mančester siti 1:1 (0:0)

U ponedjeljak:

Mančester junajted - Fulam (21.00)

TABELA: Mančester siti 70, Mančester junajted /-1/ 70, Arsenal 58, Totenhem 55, Čelsi 50, Njukasl 50, Liverpul 42, Sanderlend 40, Everton 40, Svonsi 39, Norič 39, Stouk Siti 38, Fulam /-1/ 36, Vest Bromvič Albion 36, Aston Vila /-1/ 33, Blekburn 28, Bolton /-1/ 26, Kvins Park Rendžers 25, Vigan Atletik 25, Vulverhempton 22.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC