• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern zaprijeti, Dortmund odgovori

Keln poveo protiv Borusije Dortmund, ali u drugom poluvremenu "milioneri" demonstrirali silu. Čak pet golova prvaka Njemačke u drugih 45 minuta!

 BUNDES: Bajern zaprijeti, Dortmund odgovori Izvor: MONDO

Borusija iz Dortmunda neće tako lako, niti za to ima razloga, da prepusti titulu prvaka Njemačke.

Ponadali su se navijači minhenskog Bajerna da bi Dortmund mogao da se saplete u Kelnu. Nada je bila podgrijana poslije vođstva Kelna u 13. minutu (Milivoje Novaković), ali "milioneri" su potom pokazali da im je odbrana titule glavni cilj.

Borusija iz Dortmunda ima zastrašujući niz - 21 kolo bez poraza! Ta sjajna serija nastavljena je danas pobjedom nad Kelnom 6:1, poslije efikasne i lepršave igre, pogotovo u drugom poluvremenu. Zaista je uživanje gledati tim u kojem igra srpskog reprezentativac Neven Subotić.

Poveo je Keln golom Slovenca Novakovića, ali je odgovor branioca titule prvaka Njemačke bio ubitačan. Trinaest minuta poslije vodećeg gola Kelna, izjednačio je Lukaš Pišček, odličnim udarcem glavom poslije centaršuta Blaščikovskog.

Bio je to rezultat poluvremena (1:1), a tek što je počeo nastavak, "milioneri" su poveli. Odlični Japanac Šinđi Kagava obradovao je gostujuće navijače u 47. minutu, a samo pet minuta kasnije i Levandovski je savladao Rensinga. Kontranapad iz udžbenika izvela je Borusija u 72. minutu. Na prvu su kombinovali Kagava i Gundogan, izbacili su komplet odbranu Kelna i napravili ih "jarčevima" (u skladu sa nadimkom kluba), a Turčin je postigao četvrti gol kao na treningu.

Potpuno se raspala igra Kelna, a u odbrani je duvala promaja na svakom mjestu. Samo minut poslije gola Gundogana, novi gol Kagave za 5:1, a potom i šesti za Borusiju, koji je postigao Ivan Perišić, nakon što je prošao kroz sredinu, hm, "odbrane" Kelna.



Kakva demonstracija sile Borusije i poruka Bajernu: "Ne umijete samo vi da pobjeđujete sa pet, šest razlike". A stadion "Rajneenrdži", dom Kelna, počeo je da se prazni nevjerovatnom brzinom. Jasno je domaćim navijačima da će se Keln grčevito boriti za opstanak ove sezone.

Zanimljivo, i jesenas je Borusija ubjedljivo pobijedila Keln. Bilo je 5:0.

Borusija drži Bajern na odstojanju. I dalje je +5 za ekipu iz Dortmunda.

Ranije u nedjelju, odigran je još jedan meč 30. kola. Štutgart je poslije mnogo muke i truda, savladao komšije iz Nirnberga 1:0, golom njemačkog reprezentativca Kakaua, desetak minuta prije kraja meča. Štutgart je tako sačuvao šansu i nadu da će se domoći mjesta koje vodi u Ligu Evrope.

REZULTATI 27. KOLA:

nedjelja:

Štutgart - Nirnberg 1:0 (0:0)
/Kakau 79'/

Keln - Borusija Dortmund 1:6 (1:1)
/Novaković 13' - Pišček 26', Kagava 47', 80', Levandovski 52', Gundogan 72', Perišić 84'/

subota:

Bajern - Hanover 2:1 (1:0)
Frajburg - Kajzerslautern 2:0 (2:0)
Majnc - Herta 1:3 (0:1)
Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)
Verder - Augsburg 1:1 (0:0)
Šalke - Leverkuzen 2:0 (1:0)
Volfsburg - Hamburg 2:1 (0:0)

TABELA: Borusija Dortmund 62, Bajern 57, Šalke 53, Borusija Menhengladbah 51, Leverkuzen 40, Verder Bremen 40, Štutgart 39, Hanover 38, Volfsburg 37, Hofenhajm 33, Nirnberg 31, Majnc 30, Keln 28, Frajburg 28, Hamburg 27, Augsburg 27, Herta 26, Kajzerslautern 20 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC