• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Vojvodine: Gubim strpljenje

U Vojvodini upaljena "crvena lampica". Tim ne igra ni približno onako kako se od njega očekuje. Vukićević još ne želi da siječe, ali...

 Trener Vojvodine: Gubim strpljenje Izvor: MONDO

Vojvodina u svakoj sezoni izgleda isto. Pojača se, zaprijeti "vječitim rivalima", nerijetko ih savlada i namuči, a onda jednostavno zapadne u nekakvu letargiju i zadovolji se trećim mjestom.

Iako je ove sezone glavni cilj novosadskog kluba osvajanje trofeja u Kupu Srbije, teško da će do njega stići ako nastavi da igra kao ovog proljeća. Vrlo blijeda izdanja kvalitetnog tima i razumljivo nezadovoljstvo među navijačima "lala". Na jednom navijačkom forumu čak se traži odlazak trenera Dejana Vukićevića.

Jasno je da neće biti takvih radikalnih rezova (osim ako Vojvodina ne uspije da eliminiše čačanski Borac u polufinalu kupa), ali iz uprave Vojvodine jasno su poručili igračima da loše igre, a prije svega nedovoljno zalaganje više neće biti tolerisano.

"Imam utisak da su odigrali bez volje i želje da nadigraju rivala, posebno igrači ponikli u Vojvodini. Smatram da je strašno kada Apija i Moreira pokažu više želje i volje od naše djece. Fudbal se ne može igrati bez izgaranja na terenu", izjavio je predsjednik Vojvodine Ratko Butorović poslije poraza Vojvodine od OFK Beograda na Karaburmi u prvenstvu, prvi poslije godinu dana.

Učinak Vojvodine ovog proljeća je mršav. Tek dvije pobjede i dva remija bez golova, poraz na Karaburmi, kao i neriješen ishod protiv čačanskog Borca u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Trenera Dejana Vukićevića polako ali sigurno izdaje strpljenje za pojedine igrače. Za sada ih ne imenuje.

"Ne brine mene neuspjeh na Karaburmi, jer su porazi sastavni dio sporta, već me brine šta će biti sutra. Brine me i reakcija tima poslije primljenog gola, jer u 26 preostalih minuta duela sa OFK Beogradom igrali smo stihijski. Nisam trener koji će da dopusti igračima da me potroše i zato ću ponoviti da su pojedinci igrali daleko od nivoa koji od njih zahtijeva dres Vojvodine. Kada ih i javno budem imenovao, biće to znak da su sve kredite kod mene potrošili. Nismo, međutim, u prilici da povlačimo radikalne poteze", kaže Vukićević, prenosi novosadski "Dnevnik".

On ukazuje da je na Karaburmi izostalo sve ono što traži od ekipe: disciplina, odgovornost, poštovanje rasporeda iz kojeg se dolazi do željene igre.

"Imam strpljenja, ali ne unedogled i ne mogu tolerisati bez prestanka. Teren je mjerilo i neću dozvoliti da nam sa tribina stižu negodovanja zbog nezalaganja", kaže Vukićević.

Pobjedom nad Crvenom zvezdom u Ljutice Bogdana u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, uz dominantnu igru protiv beogradskh crveno-bijelih, Vojvodina je nagovjestila čak i moguću borbu za titulu. međutim, sada joj "visi" i treće mjesto. Od borbe za prvo mjesto ni ove sezone nema ništa.

Najveća zimska pojačanja Vojvodine Stefan Apija i Almami Moreira daleko su od prave forme. Ali, Vukićević razmišlja logično.

"Pa, koji to trener u srpskom fudbalu ne bi stavio u tim igrače sa reputacijom kakvu imaju Moreira i Apija!? Činjenica je da njih dvojica ne igraju onako kako smo od njih očekivali. Nemaju pravo da se čuvaju bez obzira na sve fudbalske zasluge, a meni bi najlakše bilo da stavim mlade u tim. Međutim, ja i dalje vjerujem da će oni biti od krucijalne važnosti za nas u dolazećim utakmicama i takvi su nam potrebni".

Vukićević ukazuje i na loš učinak ostalih igrača, prije svih napadača.

"Malo ko priča o tome da Abubakar Oumaru odavno nije postigao gol, da isto važi i za Bojovića, da Stevanović ne igra na svom nivou... Sve to utiče na utisak koji kao ekipa ostavljamo, jer imamo kvalitetne igrače, ali kada najbolji ne igraju kako treba, to se prenosi i na čitavu ekipu", primjetio je trener "lala".

Vojvodina u subotu dočekuje Jagodinu, a onda ide na megdan Partizanu u Humskoj. Posljednjih godina Partizan i Vojvodina su igrali mečeve koji su maltene podsjećali na "rat".

"Uvjeren sam da će sve biti bolje u subotu, kada dočekujemo Jagodinu, pa u Humskoj. Međutim, ja ne želim da nam inspiracija bude u rivalu, već dres Vojvodine, da igrači za njega daju posljednji atom snage na terenu. To je obaveza svih, ali je ne doživljavaju tako", poručio je Vukićević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC