• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve otpisao Inter

Pobjeda crno-bijelih u "derbiju Italije" - 2:0 (0:0)! Strijelci Martin Kaseres u 57. i Alesandro Del Pjero u 71. minutu.

 SERIJA A: Juve otpisao Inter Izvor: MONDO

Jedno od najvećih rivalstava na Apeninskom poluostrvu ove sezone je u znaku fudbalera Juventusa.

"Stara dama" jesenas je savladala Inter 2:1 na stadionu Đuzepe Meaca, a u nedjelju pred svojim navijačima potvrdila da ima bolji tim.

Juve je poslije čudnovate serije od šest remija u sedam kola uspio da veže dvije pobjede, pa sa zaostatkom od četiri boda ostaje jedini konkurent Milana za "skudeto".

Inter, na drugoj strani, nastavlja da tone na tabeli i rasipa ugled pod vođstvom Klaudija Ranijerija. "Neroazuri" su osmi na tabeli i poslije očajnog učinka u posljednjih 10 kola (jedna pobjeda, tri remija i šest poraza) bilo bi čudo da se dokopaju mjesta koja vode u Ligu Evrope.

Kvalifikacije za Ligu šampiona više nisu realan domet Dejana Stankovića i njegovih saigrača, jer trećeplasirani Lacio devet kola prije kraja ima 10 bodova više.

Juventus je poslije ravnopravne igre u prvih 45 minuta, pa čak i nešto više opasnih situacija pred golom Đanluiđija Bufona, potpuno gospodario terenom u drugom poluvremenu.

Prvi gol pao je poslije kornera koji je izveo Andrea Pirlo. Mirko Vučinić na prvoj stativi je privukao trojicu igrača Intera, a Kaseres iskoristio prazan prostor da neometan, glavom, sa sedam metara pogodi donji desni ugao! Kakva taktička greška Interovih defanzivaca...

Vučinić je u 70. minutu propustio stopostotnu šansu, šutirajući pravo u Žulija Sezara, ali je samo minut kasnije ipak bilo 2:0.

Arturo Vidal proigrao je Alesandra Del Pjera, veteran je utrčao iza leđa odbrane gostiju i rutinski plasirao loptu pored Sezara, za svoj prvi pogodak u Seriji A ove sezone!

Dok Inter u drugom dijelu meča nije stvorio nijednu pravu priliku, u njegovom kaznenom prostoru uzbuđenja gotovo da nisu prestajala.

Najbolju šansu za 3:0 propustio je Fabio Kvaljarela, čiji je šut sa gol-linije izbacio Majkon. Propala je tako asistencija nesebičnog Đorđa Kjelinija, koji je u stilu Kristijana Ronalda izbacio iz igre kompletnu odbranu Intera, a onda uposlio Kvaljarelu kada je i sam mogao da bira u koji ugao će da šutira...

Gosti najviše mogu da žale za prilikama koje nisu iskoristili Dijego Milito u 14. i 32, odnosno Dijego Forlan u 29. minutu.

Argentinac je dva puta snažno tukao sa petnaestak metara, dok je Urugvajac pokušao glavom poslije kornera, ali je Bufon uvijek bio odlično postavljen i pokazao da mu refleks nije oslabio sa godinama (ima ih 34).

Bilo je i nekoliko opasnih šuteva iz daljine, a jedan od njih uputio je Stanković sa 18 metara u 40. minutu. Njegov gotovo savršen volej Bufon je izbio u korner.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC