• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (najava): David na Golijata

Praznik fudbala na Kipru - dolazi Real Madrid! "Kraljevski klub" juri svoju 200. pobjedu u ovom takmičenju.

 LŠ (najava): David na Golijata Izvor: MONDO

Kiparski APOEL živi fudbalski san. "Omiljeni autsajder" ispisao je najsjajniju stranicu svoje istorije, plasmanom među osam najboljih klubova Evrope.

Srbin Ivan Jovanović maestralno vodi tim sa klupe. Za APOEL je premija to što će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati dvomeč sa madridskim Realom.

"Napravili smo fantaziju, nešto što ćemo teško ponoviti", realno, ali i ushićeno konstatuje predsjednik kiparskog kluba Pivos Erotokrikotu.

U utorak uveče, APOEL će igrati najveći meč u dosadašnjoj istoriji. Dolazi "kaznena ekspedicija" iz Madrida, predvođena raspucanim Kristijanom Ronaldom i uvijek nepredvidljivim Žoze Murinjom. Realno, APOEL nema šta da izgubi i ta rasterećenost je, možda, najveći plus Kiprana.

Prednost domaćeg terena za APOEL je veoma značajna. To pokazuje i statistika. Od sedam utakmica odigranih na GSP stadionu ove sezone, APOEL je dobio pet.

Sa druge strane, ako neki klub ima iskustva u igranju četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona to je svakako Real Madrid. Ovo će biti čak 29. put da će španski gigant igrati četvrtfinale najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Samo šest utakmica je izgubio.

Otkako se Liga šampiona igra u ovom formatu, Real Madrid je odigrao osam utakmica u četvrtfinalu. Pobijedio je u sedam, jednu je odigrao neriješeno. Uz to, Žoze Murinjo ima stopostotni učinak u četvrtfinalima Lige šampiona. Sa Portom, Čelsijem i Interom uvijek je uspjevao da se probije do polufinala.

Real Madrid, takođe, ima gotovo maksimalan učinak ove sezone u Ligi šampiona. Nije pobijedio samo u Moskvi protiv CSKA (1:1) u osmini finala. Madriđani imaju i najbolju odbranu u takmičenju do sada. Primili su samo četiri gola. Uz to, imaju i najofanzivniji tim - ove sezone Real je uputio čak 70 udaraca u gol svojih protivnika.

Podatak za divljenje: prva naredna pobjeda Reala biće 200. u klupskoj istoriji u najjačem evropskom takmičenju (računajući i nekadašnji format zvan Kup evropskih šampiona).

U kakvoj je formi Real i koliko težak posao očekuje APOEL? Pročitajte sljedeće:

- Real je neporažen u 14 utakmica u svim takmičenjima, a od tih 14 pobijedio je u 10. Posljednji put Real je poražen od Barselone 18. januara u Kupu kralja (1:2).

- U posljednjih 38 utakmica u svim takmičenjima, Real je pobijedio 32(!), a u svim utakmicama dao je bar jedan gol.

- Kristijano Ronaldo je postigao 51 gol u 49 utakmica koliko je Real odigrao ove sezone. Karim Benzema je postigao 12 golova u 17 utakmica u 2012. godini. Gonzalo Iguain je dao pet golova u posljednjih šest mečeva.

Benfika će na "Stadionu svjetlosti" u Lisabonu dočekati engleski Čelsi koji u ovoj sezoni još nije pobijedio na gostovanju, dok Portugalci nisu izgubili na svom terenu 10 uzastopnih utakmica.

Londonski klub ima mnogo više uspjeha u Ligi šampiona posljednjih godina, pošto je osam puta igrao četvrtfinale za prethodnih 13 sezona, dok je Benfika u prošle dve decenije samo dva puta došla do osam najboljih.

Dva kluba su često međusobno mijenjala igrače. Za Čelsi nastupaju Brazilci David Luiz i Ramireš koji su prešli iz portugalskog u engleski tim, dok je u suprotnom pravcu otišao srpski internacionalac Nemanja Matić.

Najveća prijetnja golu Čelsija biće paragvajski napadač Oskar Kardoso koji je u posljednjih pet mečeva protiv engleskih timova dao sedam golova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC