• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Klubovi mole "državu" za prolongiranje duga

Čelnici FS BiH sastali su se sa predstavnicima Borca, Sarajeva, Želje, Zrinjskog i Veleža. Široki Brijeg jedini redovno izmirio obaveze državi.

 BiH: Klubovi mole "državu" za prolongiranje duga Izvor: MONDO

Članovi Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su održali sastanak sa predstavnicima pet klubova koji imaju šanse da nastupe u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni (Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac i Zrinjski), a koji imaju problema da dobiju licencu.

Prema tvrdnjama sarajevskih medija dogovoreno je da čelnici FS BiH zajedno sa funkcionerima klubova u srijedu prisustvuju sastanku u Poreznoj upravi Federacije BiH.

Odgovorni u četiri kluba iz Federacije BiH pokušaće da isposluju reprogramiranje duga u PU Federacije BiH, dok će Borac osigurati reprogram u PU Republike Srpske.


"Na sastanku u Poreznoj upravi neće se samo pričati o reprogramu duga u ovoj sezoni, već i o trajnom rješenju na koji način klubovi mogu vratiti dugove prema državi, ili će im ih država otpisati, recimo, po uzoru na model u Hrvatskoj. FS BiH na sve načine trudi se i trudit će se pomoći klubovima", rekao je direktor Odjeljenja za takmičenje u FS BiH Elmir Pilav za "SC Sport".

Sastanku u Sarajevu nisu prisustvovali predstavnici Širokog Brijega jer državi nisu dužni ni jednu jedinu marku.

Podsjećamo, krajnji rok do kojeg klubovi trebaju da u FS BiH dostave klupski (direktorski) finansijski izvještaj, revizorski izvještaj usvojen od uprave kluba je 31. mart 2012. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC