• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gigs: Del Pjero je čudo! Mesiju fali...

Legenda Junajteda govorio o "klasiću" iz Juventusa, trenutno najboljem igraču svijeta i zašto Engleska ne može da osvoji EP...

 Gigs: Del Pjero je čudo! Mesiju fali... Izvor: MONDO

Kada Rajan Gigs nešto kaže, to ima težinu. Igrač koji u vrhunskom fudbalu opstaje i u 38. godini kaže da je za njega Alesandro Del Pjero bez premca u Italiji.

"Ekipa Juventusa iz 90-tih godina prošlog vijeka je stvarno bila fantastična. Del Pjero je najbolji italijanski igrač, mi smo istih godina i pratim cijelu njegovu karijeru", rekao je Gigs za "Gazetu delo sport".

Velški internacionalac priznao je da su mu najteži protivnici bili Li Dikson iz Arsenala i Havijer Zaneti iz Intera.

"Sjećam se da sam protiv Zanetija prvi put imao direktne duele 1999. u četvrtfinalu Lige šampiona. Bio je sjajan, brz, jak i veoma inteligentan. Poslije toga smo igrali još nekoliko puta, radi se o sjajnom protivniku".

Gigs je istakao da je glavni favorit za osvajanje titule prvaka Evrope selekcija Španije.

"Pored Španaca, najveći favorit je Njemačka. Slijede Francuska, Italija i Holandija. U ovom trenutku ne mogu da zamislim da Engleska osvoji taj trofej, jer još nema ni selektora, a tu je i suspenzija Vejna Runija".

Trofejni fudbaler je ocijenio i da Argentinac Lionel Mesi mora da ostvari uspjeh i sa reprezentacijom kako bi se svrstao među najbolje igrače.

"On je, bez sumnje, najbolji na svijetu u ovom trenutku. Postiže mnogo golova, praktično svake nedjelje igra na vrhunskom nivou. Ipak, Pele i Maradona su sa reprezenacijama bili svjetski šampioni. Kada Mesi osvoji titulu na Mundijalu, staće uz rame ovim velikanima".

Gigs je dodao i da očekuje da pitanje prvaka Engleske bude riješeno 30. aprila u velikom derbiju Mančestera između Junajteda i Sitija.

"Mi smo iskusniji, ali igrači Sitija su gladni trofeja. Ako se ovako nastavi u Premijer ligi, o tituli ćemo odlučiti u derbiju", završio je Gigs, čija ekipa ima tri boda više od drugoplasiranog Sitija.

(Tanjug, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC