• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Milan i Barsa, treći čin

Šampioni Italije i Španije srešće jedni druge u srijedu uveče na terenu "San Sira". Treći put ove sezone.

 LŠ: Milan i Barsa, treći čin Izvor: MONDO

Jesenji dueli četvrtfinalista Lige šampiona donijeli su sjajan fudbal.

Ekipa Masimilijana Alegrija izborila je u okviru grupne faze remi na Kamp Nou (2:2), a Katalonci su potom pobijedili u Milanu (3:2).

Podatak da je na dva meča viđeno devet golova obećava efikasnu utakmicu i glavobolje golmana i u srijedu uveče. Takav ishod garantuje i izostanak prvog defanzivca "roso-nera" Tijaga Silve, koji će zbog bola u desnoj butini propustiti okršaj velikih rivala.

Učestale povrede u svlačionici Milana najviše su iznervirale prvu zvijezdu tima Zlatana Ibrahimovića.

"Uvijek kuburimo sa povredama.Tu nešto mora da se promijeni!", smatra Šveđanin, isprovociran još neutvrđenim problemom sa butnim mišićem Alešandra Pata. Ni on neće pomoći saigračima u srijedu uveče zbog toga što je na liječenju u Americi.

Tijaga Silvu zamijeniće u posljednjoj liniji tima Danijele Bonera, dok bi drugi štoper trebalo da bude takođe "roviti" Alesandro Nesta.

Masimilijano Alegri kaže da mu veliki broj odsutnih igrača nije jedini problem.

"Barselona je trenutno najbolji tim na svijetu, ali nije potrebno da budete čarobnjak da to znate. Oni su se već upisali u svjetsku fudbalsku istoriju. Nije samo Mesi u pitanju, imaju oni mnogo različitih oružja", smatra Alegri.

Treneru Barse Pepu Gvardioli najviše glavobolja zadaje mjesto lijevog beka. Erik Abidal ne trenira, pošto čeka transplataciju jetre, kao ni Adrijano, zbog istegnuća butnog mišića.

Čuvar mreže Katalonaca zna da će imati mnogo posla.

"Milan je opasan, pogotovo u prekidima i kontranapadima. Moramo da budemo veoma oprezni, ovaj dvomeč će biti izuzetno komplikovan. Važno je da od početka nametnemo svoj stil igre", kazao je Viktor Valdez.

Barselona je, kao i Milan, nastupila 15 puta u četvrtfinalima LŠ i takođe je 11. puta uspjela da iz tih duela izađe kao pobjednik. Slavila je u posljednja dva meča u na gostovanju protiv Milana.

Jesenas su pobijedili rezultatom 3:2, a u polufinalu LŠ 2006. godine trijumfovali su sa 1:0 golom Ludovika Žilija.

Dueli dva tima uvijek su bili uzbudljivi i efikasni, a najpoznatiji ostaje finalni meč iz 1994. godine kada su Milanezi pobijedili sa 4:0, uz jedan od najljepših golova u istoriji finala koji je postigao Dejan Savićević.

Fantastičnom Argentincu nedostaje još jedan gol da sruši sopstveni rekord u broju golova tokom jedne sezone Lige šampiona.

Potreban mu je još jedan gol za 13, jubilarni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC