• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pašeko: Vrijeme je da pokažem šta znam...

"Aplauzi su mi prijali, da pokažem šta znam, šta mogu, šta umijem...", kaže Vinisijus Pašeko, koji je duže od devet mjeseci čekao na debi u Zvezdi.

 Pašeko: Vrijeme je da pokažem šta znam... Izvor: MONDO

Devet mjeseci i dva dana od kada je stavio potpis na ugovor sa Crvenom zvezdom, Vinisijus Pašeko dočekao je da u album zalijepi i prvu sliku u crveno-bijelom dresu.

Koliko je za maleroznog brazilskog driblera i nesuđenu transfer "bombu" srpskog kluba, debi protiv Borca iz Čačka bio važan i emotivan, posvjedočio je njegov zemljak i saigrač, standardni prvotimac Crvene zvezde Kadu Mendeš.

Dok nam je pomagao da od Pašeka saznamo kako se osećao prije, za vrijeme i poslije prve utakmice od teške povrede i preloma noge, Kadu je i sam na simpatičnom, ali razgovjetnom srpskom jeziku opisao do koje mjere je njegov cimer bio nervozan, nestrpljiv i na kraju srećan.

"On je bio moj cimer tokom priprema, družimo se i van treninga, živimo blizu njegova porodica i moja, a imamo i djecu istih godina. Često smo zajedno i osjećao sam da je nervozan. Stalno me je pitao: 'Šta misliš, kad ću da igram?' Kada je došlo vrijeme za to, bio je srećan kao mala beba, znaš...", ispričao je Kadu za MONDO i nadovezao se:

"Razumijem ga, osam, devet mjeseci je pauzirao... Kad god me je pitao: 'Kad ću da igram?', govorio sam mu: 'Polako, brate, doći će i taj trenutak, a ti budi spreman da ga iskoristiš'".

Kada ga je trener Robert Prosinečki poslao na centar igrališta da sačeka izmjenu prošle subote, 24. marta, svih 26.000 navijača na stadionu ustalo je i dugo aplaudiralo Brazilcu.

Njegovoj sreći tada nije bilo kraja...

"Presrećan sam što sam poslije dugo vremena ponovo istrčao na teren, a naročito zbog toga što su mi navijači aplaudirali me i bodrili kod svakog kontakta sa loptom. Drago mi je što sam osjetio da su svi prepoznali kroz šta sam prošao...", rekao je 26-godišnji Pašeko i nastavio:

"Aplauzi su mi mnogo prijali, ne može da ti ne bude drago u tom trenutku. To je samo još veća motivacija za mene da pokažem šta znam, šta mogu, šta umijem... Čim sam ušao na teren shvatio sam koliko navijači očekuju od mene, mislim da je vrijeme da im vratim na pravi način. Za sada, mogu da obećam samo da ću dati sve od sebe kada budem dobio šansu na terenu".

Potpuno je očekivano da će Pašeko neko vrijeme igrati u grču, u strahu od jakih duela, možda nove teške povrede. To je u prirodi čovjeka i potrebno je vrijeme i samopouzdanje da se iz glave izbrišu jezive slike sopstvene povrede.



Pašeko kaže da to za njega neće biti problem, jer je još od jesenas u punom treningu i da je dovoljno ojačao u svakom smislu za ono što svaki fudbaler želi - utakmicu.

"Povreda je sada iza mene, preda mnom je da nastavim da radim, da treniram, da podižem formu, kako bih igrao što više. Nedostaje mi fudbal i željan sam svake sljedeće utakmice", priznaje Pašeko i dodaje:

"Dugo sam već u trenažnom procesu, prošao sam kompletne pripreme i osjećam se dobro. Zaboravio sam da sam bio povrijeđen, to mi ne smeta, samo su mi potrebne utakmice. Samo tako bih mogao da podignem formu i steknem samopouzdanje, a nestrpljiv sam da pokažem šta znam".

Prije utakmice sa Borcem, Prosinečki je na pitanje: "Kada će zaigrati Vinisijus Pašeko?", odgovorio da "to može da bude odmah ili za 15 dana, mjesec dana, ali i da on lično nije zadovoljan kako je Pašeko radio i koliko je spreman".

Veliki motivator, Prosinečki, pružio je Pašeku priliku da "probije prvi znoj" i da na krilima aplauza i podrške koju je dobio sa tribina, poboljša svoj rad na treninzima kako bi postao ono zbog čega je i doveden - standardan u prvih 11, stranac koji pravi razliku u odnosu na konkurenciju.

Na treninzima se zaista primjećuje da Pašeko zna sa loptom, da ima ono što od "karioke" i očekuju ljubitelji fudbala, ali je utisak i to da mu je teren dimenzija 100x60 trenutno preveliki, a utakmica u trajanju od 90 minuta predugačka.

Brazilac je napravio prvi korak.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC