• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grantova vrteška

Trener Partizana na svih šest mečeva izveo različite timove. Stojković, Rnić i Ivanov jedini odigrali svaki minut. Dijara i Tomić po tri gola.

 Grantova vrteška  Izvor: MONDO

Partizan je ovog proljeća pod vođstvom Avrama Granta ostvario tri pobjede, nad OFK Beogradom (2:1), Jagodinom (4:0) i Hajdukom (2:0), dva remija na startu, sa Novim Pazarom (1:1) i Slobodom Point (0:0), a jedini poraz doživio je u prvom meču polufinala Kupa Srbije od Crvene zvezde (0:2).

Učinak svakako ne zadovoljava apetite crno-bijelih, jer razlika u Superligi u odnosu na prvog pratioca, Crvenu zvezdu, smanjena je sa deset na šest bodova, a u Kupu su sada daleko od odbrane trofeja.

Izraelac nijednom u šest mečeva nije izveo isti sastav. Stalno miješa karte, što silom prilika što zbog želje da rotira igrače naročito u veznom redu i napadu, pritom je koristio dva sistema, ali ih je formacijski postavljao na više načina.

Četiri puta je na teren slao ekipu u sistemu 4-4-2, tri puta sa jednim zadnjim veznim, a jednom (u Kuli) sa dvojicom. Protiv Slobode i Zvezde opredelio se za sastav 4-5-1, takođe sa dvojicom zadnjih veznih.

U realnosti, velika je razlika u postavci u zavisnosti da li Kamara ispred zadnje linije djeluje u paru sa defanzivnim Smiljanićem ili ofanzivnim Babovićem, pa bi se u moglo reći da je Grant dosta kombinovao.

Najefikasniji su Lamin Dijara i Nemanja Tomić sa po tri gola, dva puta je strelac bio Saša Ilić, a jednom Ivan Ivanov.

Svaki minut na terenu provela su trojica igrača - golman Vladimir Stojković (primio četiri gola), štoperi Nemanja Rnić i Ivan Ivanov. Nema dileme da bi istu minutažu imao i Mohamed Kamara da nije morao da "preskoči" meč sa Slobodom zbog žutih kartona, a preostalih pet utakmica odigrao je u cjelosti. Isto važi i za Zvonimira Vukića, koji je u Kuli ušao u igru u 88. minutu, a pošteđen je bio zbog bolesti (ukupno 452 minuta na terenu).

Svih šest puta starter je bio Stefan Babović (515). Lamin Dijara je na terenu proveo 370 minuta, Lazar Marković, koji nije igrao protiv Jagodine zbog povrede, sedam minuta manje, a Nemanja Tomić 355. Kapiten Saša Ilić "preležao je žuticu" u Kuli, prethodno tri puta je počinjao utakmice (dva puta zamijenjen), a dva puta je ulazio sa klupe (261).

Od trojice napadača najmanju šansu dobio je Eduardo (189).

Zadnji vezni Milan Smiljanić je iz četiri puta "uknjižio" 210 minuta.

Aleksandar Miljković je odigrao četiri cijela meča, a dva puta je mjesto ustupio mlađem kolegi na poziciji desnog beka Nikoli Aksentijeviću, koga šef crno-bijele struke želi da razigra.

Na lijevom beku je Grant imao mnogo problema. Prvi izbor bio mu je Aleksandar Lazevski, koji se dva puta povrijedio - dobio udarac u bubreg protiv Slobode, a primicač mu je stradao protiv Zvezde. Makedonski reprezentativac zabeležio je 196 minuta u igri, a Vladimir Volkov, koji se takođe povrijedio (članak na meču sa Jagodinom) - 166. Zato je Izraelac morao da posegne i za trećom opcijom, Vojislavom Stankovićem (120).

I na kraju, priliku je dobio i mladi reprezentativac Saša Marković, u posljednjih osam minuta meča protiv Hajduka.

Dakle, na terenu je najčešće bio sljedeći sastav: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara - Tomić, Vukić, Saša Ilić - Dijara, Marković.

Ukupno, crno-bijeli dres je ovog proljeća nosilo 18 fudbalera.

Zanimljivo je da Grant na dve utakmice nije izvršio maksimalni broj izmjena, protiv Novog Pazara je načinio dve, a u "vječitom derbiju" samo jednu.

Šansu još čekaju Nikola Ninković, David Manga, Dejan Babić, Anderson i golmani Radiša Ilić i Nikola Petrović.

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC