• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Stramaćoni, novi trener Intera?

Čovjek koji je prekinuo karijeru u 18. godini kao igrač Bolonje, potom radio kao skaut Rome, pa trener mladog tima Intera, promovisan je u petog nasljednika Žozea Murinja.

 Ko je Stramaćoni, novi trener Intera?  Izvor: MONDO

Andrea Stramaćoni novi je trener slavnog Intera iz Milana.

Samo dokle?

U danu u kojem je mladi stručnjak prvi put vodio seniorski tim "nerazura", ostaje nejasno da li je vlasnik kluba Masimo Morati u njemu pronašao vršioca dužnosti ili dugotrajno rješenje. To niko u Milanu ne potencira.

Izgleda da u sezoni u kojoj stvari ne mogu da budu gore, u Interu žele da vide kako će se Stramaćoni snaći na velikoj sceni, a da li će u međuvremenu vrbovati tipove poput Lućana Spaletija, Lorana Blana, Andrea Viljaša-Boaša, Frančeska Gvidolina, Valtera Macarija, pa čak i imena poput Marsela Bijelse, Pepa Gvardiole ili Žozea Murinja, to zna samo Morati.

Navijačima je trenutno najvažnije da Klaudio Ranijeri, koji je na početku sezone zamijenio Đan Pjera Gasperinija, nije više na "Đuzepe Meaci", nakon što je gotovo osigurao da Inter, šampion Evrope iz 2010. godine, neće igrati Ligu šampiona dogodine.

Stramaćoni je rođen 9. januara 1976. godine i fudbalskim naukama posvetio se još kao tinejdžer, nakon što je 1994. godine saznao će prerano morati da prekine profesionalnu karijeru zbog zastrašujuće povrede koljena u debi sezoni za seniore Bolonje. Godine 2005. dobio je prvi stalni posao kao glavni skaut Rome za mlade italijanske fudbalere, a uspjesi na tom radnom mjestu preporučili su ga Interu.

Kada je završio Pravni fakultet i dobio UEFA licencu, Stramaćoni je imenovan u prvog trenera mladog tima Intera, Primavere. U subotu, 24. marta, Stramaćoni je postao nezvanični prvak Evrope sa Primaverom, nakon što je u finalu Lige šampiona, pod imenom "NextGen", savladao Ajaks iz Amsterdama (1:1, penalima 5:4). U tom takmičenju, sa 24 učesnika, igrali su Olimpik Marsej, Seltik, Mančester Siti, Sporting Lisabon, Liverpul, Aston Vila, Totenhem, Rozenborg, PSV Ajndhoven...

Dan kasnije, Inter je izgubio u Seriji A i od najvećeg rivala Juventusa, posrnuo na osmo mjesto na tabeli sa deset bodova manje od trećeplasiranog Lacija, tima koji bi da se sada sezona završi igrao kvalifikacije za Ligu šampiona.

Uslijedio je poziv...

"Kada predsjednik kluba pozove, uvijek se javljam na telefon. To nije ništa čudno. I sada sam se javio kad je Morati pozvao i eto, sada sam prvi trener Intera", rekao je Stramaćoni italijanskim medijima.

Već narednog jutra, Stramaćoni je sa sobom poveo trojicu mladića na trening prvog tima, a to su Andrea Romani, Ibrahima M'Baje i Marko Livaja.

Inače, Stramaćoni je peti trener Intera od ljeta 2010. godine, kada je trofejni i obožavani Žoze Murinjo otišao sa osvojenom "Tripletom" i preuzeo Real Madrid. Nevjerovatno visoke standarde koje je sa "nerazurima" postavio Murinjo, do danas nisu uspjeli da dosegnu Rafael Benitez, Leonardo, Đan Pjero Gasperini, Klaudio Ranijeri. Red je na Stramaćonija, koji će možda dobiti šansu ukoliko u narednom periodu podigne posrnuli tim velikih zvijezda, ali i istrošenih fudbalera.

Čini se da je Interu od novog trenera potrebnija - rekonstrukcija prvog tima, odnosno podmlađivanje.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC