• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real i Čelsi kući pjevajući

Real i Čelsi pobijedili u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona. Prave izmjene Žozea Murinja. Real pobijedio APOEL 3:0, Čelsi Benfiku 1:0.

 LŠ: Real i Čelsi kući pjevajući  Izvor: MONDO

Bedem APOEL-a nije izdržao. Izašao je kiparski tim na teren prepunog stadiona GSP u Nikoziji sa jednim ciljem - da odbrani svoju mrežu u čemu je uspio do posljednjih 15 minuta meča. Ali, Real je tada naplatio sve promašaje.

Žoze Murinjo je u 63. minutu izvršio dvostruku izmjenu. Ubacio je u igru Marsela i Kaku, koji su bili tvorci trijumfa u Nikoziji.

Kaka je asistirao Karimu Benzemi za 1:0 u 74. minutu, a Marselo je asistirao Kaki u 82. minutu za 2:0. Velikih 3:0, koji znače i formalnost za revanš opet je bilo djelo Benzeme, na asistenciju Mesuta Ozila.

Mogao je Real još koji put da zatrese mrežu APOEL-a, ali su udarci Kristijana Ronalda i Benzeme završavali ili kao plijen golmana i odbrane domaćeg tima ili su išli pored gola.

"VIKTORIJA" NA GSP STADIONU



Benzema se golovima u 74. i 90. minutu iskupio za veliki promašaj u prvom poluvremenu. U 33. minutu, Nuri Sahin ga je idealno poslužio u petercu APOEL-a, ali se Francuz obrukao, promašivši prazan gol sa pet metara.

APOEL je odigrao koliko je mogao. Utisak je da je ekipa Ivana Jovanovića mogla bar malo hrabrije, da proba da napadne Real, jer nije sramota izgubiti od "kraljevskog kluba", koji je večeras zabilježio 200. pobjedu u najjačem evropskom kluspkom takmičenju (računajući i nekadašnji Kup evropskih šampiona).

Gledali smo "viktoriju", igru na jedan gol, a epilog je na kraju bio 0:3 za Real. Bajka kiparskog kluba je završena, ali imaće igrači APOEL-a o čemu da pričaju svojim unucima.

TORES NE POGAĐA, ALI ASISTIRA

Fenando Tores dugo je meta ruganja na Ostrvu. Prozivali su ga zbog golgeterskog posta koji je trajao od oktobra pa sve do marta, ali je Španac večeras na "Stadionu Svetlosti" u Lisabonu pokazao zašto je plaćen 50 miliona funti.

Zahvaljujući njegovoj idealnoj asistenciji i centaršutu, Salomon Kalu je pogodio mrežu Benfike u 74. minutu i doneo Čelsiju veliku pobjedu i kapital za revanš na "Stamford bridžu". Ne bi bilo lijepo a da u gol-akciju Čelsija ne spomenemo Ramiresa, koji je uz faul, dodao loptu do Toresa, koji je sjajno protrčao po desnoj strani i potom centrirao za Kalua.

Ramires, i uopšte desna strana Čelsija, bila je večeras odlična u Lisabonu.

Mogla je i Benfika do gola. Oskar Kardozo je u nekoliko navrata zaprijetio Petru Čehu. Prvu šansu imao je sredinom prvog dijela kada je napadač Benfike pobjegao Džonu Teriju, ali je iz okreta šutirao pored gola.

Čelsi je odgovorio krajem prvog dijela, kada je Fernando Tores šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola Benfike. Odmah potom je i Raul Meireleš stavio na muke golmana Benfike odličnim udarcem po zemlji, ali je lopta odbijena u korner.

U drugom poluvremenu, ponovo je Kardozo imao veliku šansu. Gaitan ga je idealno pronašao u šesnatesrecu Čelsija, Kardozo je tukao glavom, ali pravo u Čeha.

Koji minut kasnije, Čelsi je kaznio promašaj napadača Benfike.

Imao je i Čelsi svojih prilika u Lisabonu. Najbolju je propustio Huan Mata. Bila je to velika greška odbrane Benfike, brzonogi Španac je pobjegao golmanu domaće ekipe, šutirao je gotovo u paraleli sa golom, ali je pogodio stativu.

Opšti utisak je da su ekipe bile veoma izjednačene i ne bi bilo nezasluženo i da je Benfika uspjela da sačuva neriješeno na svom terenu.

Roberto di Mateo je donio preporod Česiju. "Plavci" su ponovo u životu i imaju šansu da spasu sezonu, koja je izgledala potpuno izgubljeno do prije samo mjesec dana.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC