• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radić: Klub htio da mi otme pare za operaciju

Golman ruskog Rostova, koji je u aprilu prošle godine ostao bez bubrega poslije povrede na terenu, ispričao da je direktor kluba htio da otuđi novac koji mu je poslan za operaciju.

 Radić: Klub htio da mi otme pare za operaciju  Izvor: MONDO

Srpski golman Dejan Radić ne brani od aprila 2011. kada je u duelu sa igračem Tereka Zaurom Sadajevom teško povrijeđen, nakon čega mu je odstranjen bubreg. Za to vrijeme Rostov ne samo da mu nije dao novac za liječenje, već je prestao da mu isplaćuje redovna primanja koja mu po ugovoru pripadaju i dužan mu je osam plata.

Poslije teške povrede, predsednik Tereka i Republike Čečenije Ramzan Kadirov poslao mu je 50.000 evra za operaciju u Njemačkoj, ali je direktor Rostova Juri Belous pokušao da prebaci taj novac na račun kluba, kako ne bi pripao Radiću.

"Svi moji problemi počinju dolaskom Jurija Belousa na mjesto generalnog direktora kluba. Doveo je mnogo novih igrača i jednostavno prestao da plaća one koji su tu pre njega bili. Čak je pokušao da otuđi novac koji mi je predsjednik Čečenije Kadirov poslao jer sam povrijeđen u sudaru sa igračem njegovog kluba. Belous je tražio da novac za operaciju bude uplaćen na klupski račun, ali je Kadirov srećom prozreo njegovu namjeru, tražio broj mog računa i poslao mi taj novac", rekao je za "Blic" Radić.

Radiću klub nije isplatio osam mjesečnih plata, što je oko 300.000 evra, a bivši golman Rada i Vojvodine kaže da će sigurno dobiti taj novac jer ima uredne papire. Na njegov strani je zakon, ali i podrška kompletne Rusije.

"Od juna prošle godine nisam video ni evra od kluba. Nekome mojih osam plata ne predstavlja bogatstvo, ali meni znače. Ne tražim odmah svih osam plata, za početak bih se zadovoljio sa jednom ili dve. Na sreću, imam podršku ruske javnosti, trebalo bi da gostujem u jednoj vrlo gledanoj TV emisiji i objasnim svoj problem. Digla se velika prašina jer sam zbog igranja za klub ostao bez bubrega, a sada sam ostavljen na cjedilu. Uz mene su i finansijeri kluba, oni su mi obećali novi ugovor i posao u klubu ako budem odlučio da zbog povrede prestanem da branim, ali ni oni ne mogu da utiču na Belousa, koji mi je jednostavno rekao da mu nisam prioritet. Želio sam da se preselim u Rusiju, da dovedem porodicu, troje djece, ali sada ne znam šta da radim", rekao je Radić, koji je samo jedan od mnogobrojnih igrača Rostova kojima klub duguje novac.

Radić je krajem prošle godine izjavio da se uspješno oporavio i najavio mogućnost povratka među stative, ali sada ističe da će do toga teško doći. On kaže da mu ljekari nisu zabranili da ponovo brani, međutim, pošto je povreda teška i vrlo specifična, objasnili su mu da bi to mogao da učini isključivo na sopstvenu odgovornost.

"Teoretski, mogao bih da se vratim fudbalu, ali rizik da se povreda iskomplikuje ipak postoji. Ljekari su mi rekli da mogu opet da branim, ali da moram sam da preuzmem tu odgovornost. Da se samo ja pitam, opet bih stao na gol, ali imam porodicu, djecu i moram da mislim i na njih", kaže Radić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC