• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Ko će na Kulu?

Ko će rušiti "kulu" u subotu? Evandro je suspendovan, Mikić povrijeđen, Maksimović i Milivojević prehlađeni...

 ZVEZDA: Ko će na Kulu? Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezda Robert Prosinečki nastaviće sa rotacijom i u subotu, od 18 časova, kada u Ljutice Bogdana bude došao kulski Hajduk na duel 21. kola Jelen Superlige Srbije.

Sve i da to ne želi, moraće!

Jer, u nedjelji pred meč sa Kuljanima, Prosinečki je ostao bez kapitena Nikole Mikića, koji je u 39. minutu prethodne superligaške utakmice protiv Borca iz Čačka (2:0), zaradio ozbiljnu distorziju desnog skočnog zgloba i bio zamijenjen šest minuta kasnije, na poluvremenu.

Mikić je, ispostavilo se, dobro prošao, jer mu usljed oštrog starta fudbalera Borca na stajnu nogu nije pokidan nijedan ligament, niti polomljena neka od brojnih kostiju u stopalu, ali... Istegnuće ligamenata je prilično jako i Mikić će morati da miruje bar do naredne srijede u teškog gostovanja u Kragujevcu, ekipi Radničkog.

Izvjesno je da Mikić prvi put neće startovati ovog proljeća, jer je bio u startnih 11 u svih prethodnih šest utakmica, pet u Superligi i prvom duelu polufinala Kupa Srbije sa Partizanom. Pretpostavlja se da će usljed njegove povrede, na mjestu desnog beka prvi put u nastavku prvenstva, a drugi put od starta Superlige, zaigrati 19-godišnji Filip Stojković.

Pored Mikića, starteri u svih šest utakmica bili su još samo golman Boban Bajković i štoper Nikola Maksimović, koji su jedini u Crvenoj zvezdi odigrali svih 540 i "kusur" minuta ovog proljeća.

Bajković će vjerovatno ponovo među stative, dok je Maksimović pod upitnikom, kao i još jedan novajlija Luka Milivojević. Njih dvojica "zakačili" su virus ove nedjelje i u utorak nisu trenerirali sa ostalima, a pitanje je u kojoj će se mjeri oporaviti do vikenda.

S obzirom na okolnosti, moguće je da će Prosinečki morati i rovite da ih pošalje na teren.

Na terenu neće sigurno biti Evandra Goebela, koji je protiv Borca zaradio četvrti žuti karton ove sezone, pa će morati da pauzira. Neće biti ni nedavno operisanih Marka Perovića (koleno) i Aleksandra Kirovskog (butina). Svi ostali, ukoliko ne bude nepredviđenih situacija na popodnevnim treninzima do subote, trebalo bi da budu na raspolaganju Prosinečkom pred juriš na sedmu uzastopnu pobjedu od nastavka sezone.

Crvena zvezda deseti put će dočekati Hajduk na "Marakani" u Superligi, a skor do sada je 7-1-1, uz gol razliku 18:7. Ukupno, crveno-bijeli protiv Kuljana imaju skor od 15-2-3 (41:14), što znači da je Zvezda nešto uspješnija u Kuli, nego u Beogradu.

Hajduk je nestvarno dobro počeo prvenstvo, bio je lider poslije trećeg i četvrtog kola, ali je u međuvremenu skliznuo u zonu u kojoj je često boravio prethodnih godina, a to trenutno iznosi 11. mjesto na tabeli.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC