• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (21. kolo): Zvezda čeka kiks šampiona

Fudbaleri Partizana gostovanjem Radu počinju ciklus od četiri utakmice u 12 dana, koji će im umnogome odrediti učinak na kraju sezone.

 JSL (21. kolo): Zvezda čeka kiks šampiona Izvor: MONDO

U okviru Jelen Superlige Srbije, crno-bijeli će još dočekati Vojvodinu i gostovati Spartaku, a očekuje ih i revanš polufinala Kupa protiv Crvene zvezde (prvi meč 0:2).

Ako bi poslije naredna tri kola zadržali šest bodova viška u odnosu na "vječitog rivala", mogli bi sa dosta optimizma da uđu u finiš sezone, s obzirom na to da će imati dosta povoljniji raspored od jedinog konkurenta za vrh tabele.

Povoljna okolnost za Partizan uoči gostovanja Radu je što će se utakmica igrati na neutralnom terenu na Vračaru, pošto je nakon incidenata na utakmici Rad - Novi Pazar utvrđeno da stadion na Banjici ne ispunjava uslove za odigravanje mečeva visokog rizika.

"Rad nam je uvijek nezgodan protivnik, a sada mu se vratio trener sa kojim je imao najviše uspjeha (Marko Nikolić). I jesenas smo se namučili, dobili smo 1:0. Moramo da budemo ozbiljni", naglasio je u razgovoru za MONDO Nemanja Rnić.

"Građevinari" su neporaženi u pet proljećnih kola, primili su samo jedan pogodak, ali se na stadionu Obilića, bez podrške svojih najvatrenijih navijača, neće osjećati baš kao kod kuće...

Crvena zvezda poslije Borca dočekuje još jedan tim iz "donjeg doma", protiv kojeg osvajanje tri boda ne bi trebalo da dođe u pitanje - Hajduk iz Kule.

Hajduk ima relativno dobru tradiciju u duelima sa Zvezdom, ali koliku opasnost trenutno predstavlja tim Tomislava Sivića i Zoltana Saboa, najbolje govori podatak da su Kuljani u proljećnom dijelu sezone samo jednom zatresli mrežu protivnika i da njihov "post" traje više od 440 minuta!

"Renovirani" tim Vojvodine nije bauk za rivale iz Superlige i samo je kiks Radničkog 1923 protiv BSK-a na svom terenu sprečio rokadu na trećoj i četvrtoj poziciji prošlog vikenda.

Trener Novosađana Dejan Vukićević traži od igrača 100 odsto zalaganja, a istovremeno pokušava da rastereti ekipu, pričajući kako je sve pod kontrolom i da nijedan strateški cilj kluba u ovoj sezoni nije ugrožen.

Petoplasirana Jagodina spada u bolje srpske timove ovog proljeća i pokušaće u Novom Sadu da se iskupi za katastrofu protiv Partizana na prethodnom gostovanju.

Spartak je uz BSK ekipa sa najviše remija kada igra kao domaćin, a da li će se taj trend nastaviti, vidjećemo u meču sa OFK Beogradom, koji ima najmanje miroljubivih ishoda u cijeloj Superligi - samo jedan.

Borac pod vođstvom novog trenera Slavka Vojičića dočekuje Radnički, Javor će imati podjednako težak zadatak protiv Slobode Point, dok treći "davljenik" Novi Pazar gostuje u Smederevu.

BSK će na Vizelj parku ugostiti posljednjeplasirani Metalac, koji je u proljećnom dijelu sezone postigao jedan gol, osvojio tri boda, ali nije značajnije popravio izglede da opstane u elitnom društvu.

Kada se zna da je pozajmljeni napadač Vojvodine Jao Antvi prije nekoliko dana napustio Gornji Milanovac, jasno je koliko težak posao ima šef struke Neško Milovanović.

PAROVI 21. KOLA: (subota)

Spartak Zlatibor voda - OFK Beograd 14.45

Vojvodina - Jagodina 15.00
Borac - Radnički 1923
Javor - Sloboda Point
Smederevo - Novi Pazar
BSK - Metalac

Rad - Partizan 16.00

Crvena zvezda - Hajduk 18.00

TABELA: Partizan 53, Crvena zvezda 47, Vojvodina 38, Radnički 37, Jagodina 30, Spartak 30, Sloboda 29, OFK Beograd 28, Rad 25, Smederevo 23, Hajduk 20, BSK 19, Javor 16, Novi Pazar 16, Borac 15, Metalac 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC