• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Kajkut junak Borca u Prijedoru

Banjalučki Borac slavio 3:1 protiv Rudara u Prijedoru. Dva gola Kajkuta, Žižović načeo domaćina. Široki majstorijama Bajana savladao Slobodu.

 BiH: Kajkut junak Borca u Prijedoru Izvor: MONDO

Aktuelni šampion BiH u subotu je u 19. kolu Premijer lige BiH uspješno preskočio uvijek neugodnu prepreku zvanu Rudar Prijedor.

Banjalučani se vraćaju kući sa sva tri boda poslije pobjede 3:1 koju im je sa dva pogotka u drugom poluvremenu obezbijedio Saša Kajkut.

Velimir Stojnić nije uspio da zaustavi svoju bivšu ekipu. Stručnjak koji je poslije otkaza u Borcu odmah preuzeo Rudar debitovao je porazom 1:3.

Istina, Stojniću je nedostajalo “pola tima” odnosno čak pet standardnih prvotimaca koji su odsustvovali zbog kartona i povreda, ali Borac je do bodova došao potpuno zasluženo iako je i klub iz Platonove imao neočekivanih problema pred sam početak utakmice.

Golman Marijan Antolović otrovao se hranom pa je trener Borca Slaviša Božičić među stative poslao Mladena Lučića, a na zagrijavanju se povrijedio Milan Stupar pa je njegovo mjesto zauzeo bivši igrač beogradskog Partizana Srđa Knežević.

Banjalučani su imali inicijativu tokom čitavog meča, a u 23. minutu Žižović je doveo goste u vođstvo udarcem glavom nakon centaršuta Raspudića.

Rudar se uglavnom bazirao na kontranapade, a kada je Kantar jednu kontru završio pogotkom za izjednačenje činilo se da će im se to isplatiti.

Žižović je mogao povisiti in a 2:1, ali je u posljednjem minutu prvog dijela pogodio prečku, nakon još jednog dobrog udarca glavom.

Poslije prvih 45. minuta bilo je 1:1, ali Borčevi igrači bili su odlučni da nastave dobru seriju rezultata protiv Prijedorčana u Premijer ligi i nastavili su sa napadima i u nastavku.

Konačno, u 65. minutu Borac je ponovo došao u vođstvo, Saša kajkut izveo je slobodnjak sa 25 metara i pogodio gornji desni ugao – 2:1.
Samo sedam minuta kasnije Kajkut koristi još jednu priliku, ovoga puta asistenciju Krunića i sa meta rod gol linije pogađa za 3:1 i četvrti trijumf Borca nad Rudarom u Premijer ligi.

Prijedorčani su uspjeli samo jednom da savladaju Borac, dok je jedan njihov duel završen bez pobjednika.

Mnogo lakše do pobjede je došao Široki Brijeg na Pecari protiv Slobode - 2:0.

Junak Širokobriježana bio je Brazilac Rikardo Bajano koji je sa dve majstorije u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika i donio svom timu tri boda.

Bajano je prvo u petom minutu makazicama postigao efektan pogodak za voođstvo 1:0, a prednost domaćih duplirao je u 31. minutu precizno izvedenim slobodnim udarcem.

Olimpik je nekako uspio osvojiti sva tri boda protiv Čelika i to samo minut prije kraja, kada je Pljevljak postigao jedini pogodak na utakmici.

Golova nije bilo u Trebinju gdje je Leotar dočekao GOŠK, kao ni na meču Kozara – Velež, pa su ove četiri ekipe ovog vikenda povećali svoj bodovni saldo za jedan.

Gostima će to možda biti dovoljno, ali Leotar i Kozara propustili su priliku da osvoje tri boda kod kuće koja bi im mnogo značila u borbi za opstanak.

Parovi i rezultati 19. kola

Subota
Olimpik – Čelik 1:0
/Pljevljak 89/

Rudar – Borac 1:3
/Kantar 32 – Žižović 23, Kajkut 65, 72/

Široki Brijeg - Sloboda 2:0
/Bajano 5, 31/

Leotar - GOŠK 0:0
Kozara – Velež 0:0

Nedjelja
Sarajevo - Slavija (15 h)
Travnik - Zvijezda (15.30 h)
Zrinjski - Željezničar (18.30 h)

TABELA: Željezničar (-1) 44, Široki B 39, Borac 36, Sarajevo (-1) 33, Olimpik 33, Zrinjski(-1) 31, Zvijezda (-1) 26, Velež 25, Čelik 24, Sloboda 20, GOŠK20, Rudar P. 18, Leotar 17, Travnik (-1) 16, Kozara 16, Slavija (-1) 13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC