• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan u šampionskom ritmu

Crno-bijeli pobedili "građevinare" 4:1. Sve odlučeno u prvom poluvremenu. Golove postigli Ivanov, Dijara (dva) i Babović za Partizan.

 JSL: Partizan u šampionskom ritmu  Izvor: MONDO

Parni valjak opet melje... Partizan je ubjedljivo pobijedio Rad, kao gost na Vračaru, u utakmici 21. superligaškog kola. Sve dileme crno-bijeli riješili su već u prvom poluvremenu - 4:1 (4:1) i kasnije rutinski priveli meč kraju za 18. ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, četvrtu (uzastopnu) ovog proljeća.

"Građevinare" je načeo Ivan Ivanov već u šestom minutu. Bugarski reprezentativac je zatim podigao dres ispod kojeg je nosio majicu sa slikom svoje nedavno preminule majke. Lamin Dijara je udvostručio prednost gostiju u 14. minutu, a u 33. Stefan Babović je povisio na 0:3. Filip Malbašić je tri minuta kasnije prelijepim golom smanjio "minus" svog tima, ali je neposredno prije odlaska na odmor Partizanov Seneglac postavio konačan rezultat.

Avram Grant nije odstupio od svoje prakse - i u sedmoj utakmici otkako vodi crno-bijele na teren je poslao različiti sastav. U prvi tim uvrstio je tek oporavljenog Vladimira Volkova, a poštedio je Zvonimira Vukića koji je doskora bio bolestan.

Mnogo toga, uključujući i startnu postavu, podsjećalo je na nedavni duel Partizana sa Jagodinom. I tada i sada na Vračaru postigao je četiri gola, najviše ovog proljeća. U oba slučaja na desnom beku bio je Nikola Aksentijević, obje utakmice je počeo kapiten Saša Ilić, a tandem u napadu su činili Eduardo i Dijara...

Senegalac i Lazar Marković su gotovo isti profil igrača, pa je Grant odlučio da Dijaru, koji je u boljoj formi od najmlađeg napadača, upari sa Brazilcem. I opet je to dobro izgledalo. Doduše, Eduardo opet nije dao gol, ali je uradio dosta toga korisnog u navali.

Grant nije mogao da računa na povrijeđenog Aleksandra Lazevskog, a njegov kolega iz Rada Marko Nikolić na kapitena i stuba odbrane Tomislava Pajovića iz istog razloga.

I ponovo je, kao i protiv "ćurana", lider rano "otvorio" protivnika. Rad se nije branio, borio se "spuštenog garda", a upravo takav rival najviše odgovara crno-bijelima, jer im ostavlja dosta prostora za atake.
Treći ovosezonski gol Ivanov je postigao poslije akcije koju je započeo Saša Ilić. Kapiten je poslao je dugu loptu, Eduardo je glavom spustio do Bugarina, koji je precizno pucao sa ivice šesnaesterca - 0:1.

Mnogo prostora ostavljenog napadačima Partizana iskoristio je Dijara poslije još jednog dobrog proigravanja Ilića. Senegalac je bio brži od visoko postavljene odbrane Rada, ali i od golmana Branislava Danilovića i kada ga je obišao, poslao je loptu u praznu mrežu - 0:2.

Još jednu lijepu akciju izveli su crno-bijeli uoči trećeg gola. Babović i Eduardo odigrali su dupli pas po levoj strani, Brazilac je sa gol-aut linije poslao "povratnu" na 11 metara za Nemanju Tomića, čija su dva udaraca izblokirana, ali je onda na odbijenu loptu naleteo Babović, malo iskosa sa lijeve strane izvan kaznenog prostora i snažnim šutem pogodio suprotni ugao - 0:3.

Mladi, 20-godišnji Filip Malbašić smanjio je na 1:3 neodbranjivim udarcem sa 20-ak metara. Iskoristio je to što ga niko nije napao, "osvojio" prostor i zategao kao iz praćke.

Ako je tako i ulio nadu "građevinarima" da mogu da se vrate u igru poslije "minusa" od tri gola, sve nade im je raspršio Dijara u 43. minutu drugim golom na meču, a sedmim u prvenstvu, čime je na listi strelaca preskočio Lazara Markovića (šest). On se "poklonio" na petercu poslije sjajnog centaršuta Aksentijevića - 1:4.

Većina prilika je iskorišćena, što naročito važi za crno-bijele, a bilo ih je po još nekoliko na obje strane.

Domaćin je mogao do prvog gola preko Malbašića, koji se kasnije iskupio da lošu reakciju, kada se dobro zagradio ispred Nemanje Rnića, ali nije ni šutirao ka golu Stojkovića već je pao iako nije bio fauliran. Takođe, u drugom poluvremenu bivši vezista Partizana, a sada Rada, Branislav Jovanović glavom je poslao loptu ka golu, ali je Stojković prije stigao do nje od nekadašnjeg "zvezdaša" Marka Perovića.

Najbolje neiskorišćene prilike imali su Babović i Lazar Marković, koji je na terenu proveo posljednju četvrtinu meča. Obojica su bili sami pred Danilovićem, ali nisu precizno tukli.

Na stadionu Obilića okupilo se oko 3.000 gledalaca. Partizan je imao značajnu podršku navijača, dok domaćin nije iz dobro poznatih razloga - "Junajted fors" bojkotuje utakmice na Vračaru.

Rad je doživio prvi proljećni poraz. Pre duela sa šampionom, ostvario je tri pobjede i dva remija, uz samo jedan primljeni gol. A onda je golman Danilović kapitulirao četiri puta.

"Građevinari" nisu pobijedili Partizan ni poslije devet godina. U tom periodu crno-bijeli su slavili 11 puta, a dva meča završena su bez pobjednika.

Partizan nije dozvolio da kiksne protiv Rada kao prošle godine kada su remizirali (2:2), a Zvezda mu prišla na tri boda.

Tim Avrama Granta će u srijedu, u derbiju 22. kola, dočekati Vojvodinu, dok će Rad gostovati u Kuli.

RAD: Danilović - Pantić, Raspopović (od 46. Vitas), Mitrović, Leković - Jovanović - Malbašić (od 65. Mrkela), Čaušić, Stanojević (od 46. Kojić) - Perović, Luka.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara - Tomić, Babović, Saša Ilić (od 78. Saša Marković) - Dijara (od 85. Ninković), Eduardo (od 67. Lazar Marković).

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC