• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: "Trojka" Zvezde protiv Hajduka

Ekipa Roberta Prosinečkog pobijedila Hajduk 3:0. Dva gola Borhe i jedan Mladenovića. Na stadionu bilo 22.863 gledalaca.

 JSL: "Trojka" Zvezde protiv Hajduka  Izvor: MONDO

Crveno-bijeli ostvarili su u subotu uveče sedmu proljećnu pobjedu, šestu u Superligi, i ostali na šest poena zaostatka za Partizanom. Iako će veći dio meča željeti da zaborave.

Srčani i borbeni Kuljani nisu došli u Ljutice Bogdana da se samo brane. U nekoliko navrata pritiskali su posljednju liniju domaćih i tako stvarali šanse. Boban Bajković je branio, a njegove kolege iz napada kažnjavale goste za promašaje.

Povredama (Nikola Mikić), prehladama (Nikola Maksimović) i kartonima (Evandro) izmijenjeni sastav crveno-bijelih nije stvorio veliki broj šansi, ali ih je uspješno koristio.

Posebno se ispravnom pokazala odluka Roberta Prosinečkog da u prvi tim uvrsti Marka Vešovića. Crnogorac je zaigrao na poziciji desnog beka, "špartao" desnom stranom terena i dva puta asistirao. Oba puta Kristijanu Borhi.

Dosadna u prvom i zanimljiva u drugom poluvremenu, utakmica pred 22.863 gledalaca na kraju je zadovoljila zvezdaše. Iako na momente nije izgledalo da će tako biti. Posebno na početku.
Nakon pola sata uspavanke, Kuljani su prvi zapretili.

Napali su preko Seada Hadžibulića i Srđana Novkovića po lijevoj strani terena. Bivši fudbaler Novog Pazara i Javora prebacio je loptu na suprotnu stativu, gdje je na nju natrčao Branko Pauljević i šutirao pravo u Bobana Bajkovića.

Šansa je trgla momke u crveno-bijelim dresovima, pa su poslije nekoliko minuta stekli vođstvo.

Darko Lazović povukao je napad po desnoj strani, preko Marka Mirića poslao loptu do Vešovića, koji je ubacio na ivicu peterca, do preciznog Borhe.

Pomoćni sudija Vladimir Jovanović opravdano je u finišu prvog dijela meča poništio gol Marku Miriću zbog toga što se nalazio u ofsajdu.

Prema viđenom na terenu, odmor je više prijao ekipi sa sjevera zemlje. Zaigrali su žustrije, motivisanije i stvorili još dve prilike.

Pauljević je najprije istrčao pred Bobana Bajkovića, ali šutirao pravo u domaćeg čuvara mreže. Isti igrač potom je ponovo zaustavio dah zvezdaša, pogodivši prečku u 54. minutu.
Kao po prepisanom scenariju iz prvog poluvremena, zvezdaši su odmah potom ponovo postigli gol.

Filip Mladenović prihvatio je loptu u 55.minutu poslije kornera Kadua i sa skoro 30 metara sjajnim udarcem je poslao u gornji lijevi ugao gola Bobana Bajkovića.

Kuljani su potom stali, a domaći se razigrali. Darko Lazović i Mladenović nosili su domaći tim do trećeg gola.

Mladi Čačanin proigrao je u 81. minutu Marka Vešovića, on ponovo trčao do gol aut linije i pronašao smirenog i sigurnog Kristijana Borhu.

Kraj utakmice donio je nove polu-prilike pred golom Crvene zvezde, ali je Boban Bajković bio priseban. Pogotovo je atraktivan bio pokušaj Hadžibulića da "makazicama" pogodi mrežu sa 11 metara od gola. Nagradila ga je i publika.

"U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, a u svlačionici smo se dogovorili da budemo agresivniji. Kada smo se vratili na teren bilo je bolje. Zasluženo smo pobijedili 3:0. Hvala navijačima na podršci", izjavio je poslije meča Srđan Mijailović za Prvu TV.

Dve stvari trgle su crveno-bijele.

"I gol Borhe i zvižduci sa tribina. Nismo dobro otvorili utakmicu, ali je na kraju sve došlo na svoje mjesto", dodao je mladi vezista Zvezde.

Crveno-bijeli u narednom kolu napuštaju Beograd i putuju u Kragujevac, na duel sa Radničkim.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mladenović, Tošić, Krneta, Vešović - Kadu (od 76' Dimitrijević), Mijailović, Mirić (od 66' Мilivojević)- Lazović, Milunović (od 60' Kasalica) - Borha.

HAJDUK: Perić - Fejsa, Lalić, Mujdragić, Pauljević, Maksimović, Čovilo - Novković, Paunović, Bubalo - Hadžibulić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC