• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Katanija pomože Juventusu

Milan remizirao na Siciliji protiv Katanije - 1:1. Gosti vodili, ali uporni domaćin uspio da izjednači. Parma bolja od Lacija - 3:1.

 SERIJA A: Katanija pomože Juventusu  Izvor: MONDO

Juventus će opet biti ozbiljno uključen u borbu za titulu ako u nedjelju u derbiju na svom terenu pobijedi Napoli. Veliku uslugu dobili su od Katanije, koja je pred punim tribinama stadiona Anđelo Masimino uspjela da "otkine" dva boda šampionu - 1:1.

Milan je uvećao svoju prednost na pet bodova (63/59), ali u slučaju trijumfa "stare dame" u 30. kolu Serije A ona će iznositi svega dva boda.

"Rosoneri" su poveli golom Robinja u 34. minutu. Međutim, Katanija je mnogo bolje ušla u drugo poluvrijeme i poslije desetak minuta konstantnih napada uspjela da izjednači - 1:1.

Poslije loše reakcije odbrane Alegrijevog tima, najbolje se ispred Kristijana Abijata snašao Argentinac Nikolas Spoli i rutinski gurnuo loptu pored golmana Milana.

Milan je u finišu svim silama napao gol protivnika, imao i nekoliko odličnih prilka, ali je posljednju na utakmici propustila Katanija.

Parma se značajno odaljila od opasne zone (ispadaju tri tima), a istovremeno iskomplikovala Laciju borbu za treće mesto, posljednje koje vodi u Ligu šampiona.

Poslije osam prvenstvenih kola Parma je konačno pobijedila - 3:1 (2:1). "Nebesko-plavi" iz Rima su doživjeli treći poraz u posljednje četiri utakmice.

Već u 12. minutu bilo je jasno da se domaćin ne šali, jer je poveo 2:0 golovima Marige i Flokarija. Skaloni je vratio neizvjesnost pogotkom u 37. minutu, a sve dileme otklonio je Flokari svojim drugim golom u 78. minutu.

Zanimljivo je da je utakmica prekinuta na minut tokom drugog poluvremena. Stadion Enio Tardini ostao je bez osvetljenja. Struja je ugašena u sklopu globalne akcije "Sat za našu planetu".

REZULTATI 30. KOLA:

Katanija - Milan 1:1 (0:1)
/Spoli 57 - Robinjo 34/

Parma - Lacio 3:1 (2:1)
/Mariga 6, Flokari 12, 78 - Skaloni 37/

Nedjelja:

Roma - Novara (12.30)
Kaljari - Atalanta (15.00)
Leće - Ćezena
Fiorentina - Kjevo
Inter - Đenova
Bolonja - Palermo
Sijena - Udineze
Juventus - Napoli (20.45)

TABELA: Milan /+1/ 64, Juventus 59, Lacio /+1/ 51, Napoli 48, Udineze 48, Roma 44, Katanija /+1/ 43, Inter 41, Atalanta 37, Bolonja 36, Palermo 36, Kjevo 36, Parma /+1/ 35, Kaljari 34, Đenova 34, Sijena 33, Fiorentina 33, Leće 27, Novara 24, Ćezena 18.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC