• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Realove bombe, Barsina rutina

Real deklasirao Osasunu u Pamploni 5:1. Ronaldo i Iguain dvostruki strelci, jedan gol dao Benzema. Barsa "slomila" umorne Baskijce – 2:0.

 PRIMERA: Realove bombe, Barsina rutina  Izvor: MONDO

Real Madrid je demonstrirao silu i u Pamploni i makar na dva sata, dok Barselona ne odigra meč sa Atletik Bilbaom, pobjegao joj na "plus devet".

"Kraljevi" su poslije dva kiksa, odnosno remija sa Malagom i Viljarealom, deklasirali Real Sosijedad kod kuće, a onda i Osasunu u gostima istovetnim rezultatom - 5:1.

Karim Benzema je otvorio goleadu, a onda su Kristijano Ronaldo i Iguain postigli po dva gola. Sada se Portugalac izdvojio na vrhu liste strelaca Primere, sa 37 pogodaka, dva više od Lionela Mesija. Argentinac iz Reala sada na kontu ima 20 prvenstvenih golova, a Francuz - 17.

Kakva dva remek djela su viđena u sedmom i 37. minutu! Prvo je Benzema uhvatio volej... Pardon, volejčinu poslije prodora i centaršuta Ronalda, koji je pola sata kasnije ispalio precizan hitac sa 30-ak metara!

U međuvremenu, Iguain je realizovao situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Fernandezom, na asistenciju Ćabija Alonsa.

Samo četiri minuta poslije povratka aktera meča iz svlačionica na teren Nino je smanjio na 1:3, udarcem glavom, ali je Osasuna do kraja još dva puta kapitulirala.

U 70. minutu Ronaldo je prvi put u sezoni dao gol iz slobodnog udarca. Doduše, lopta je usput zakačila Dejana Lekića, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, a sedam minuta kasnije Iguain je još jednom bio strelac za konačnih 5:1.

Domaćin je u 90. minutu ostao bez isključenog Lame, koji je dva žuta kartona dobio za dve sekunde, oba zbog prigovora.

Osasuna je ne tako davno pomogla Realu tako što je savladala Barselonu (3:2), uz dva gola Lekića, a sada su joj se Madriđani "zahvalili" tako što su joj prekinuli seriju od šest utakmica bez poraza i udaljili je od ostvarenja evropskih snova.

Real se u prošloj sezoni "okliznuo" na gostovanju Osasuni, a sada ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje osvajanje cijelog plijena.

Barselona je slomila otpor umornih Baskijaca, koji su poslije manje od 48 sati i puta preko pola Evrope morali ponovo na teren. Atletik Bilbao je pobijedio Šalke u Gelzenkirhenu (4:2) u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope u četvrtak uveče, a dva dana kasnije izašao je na megdan svjetskom prvaku.

Barsa je davila i udavila rivala – 2:0 (1:0).

Obojica trenera su ostavila po nekoliko važnih igrača na klupi – Ćavija, Pujola, Ljorentea, Munaina… Strateg gostiju Marselo Bijelsa je u drugom poluvremenu ipak ukazao šansu svojim glavnim vedetama, ali rezultata nije bilo.

Nemoćni su bili Baskijci, a Katalonci nisu zapinjali baš iz sve snage. Povremeno bi stvorili šansu, među kojima je najbliža realizaciji bila ona u 25. minute kada je šut Pikea sa gol-linije izbacio Aurteneće.

Da se na odmor ipak ne ode bez golova pobrinuli su se Sančez, Mesi i Inijesta. Čileanac je osvojio loptu i dodao do Argentinca, koji je nastavio do Španca. Inijesta je protutnjao do gola i zalucao je u mrežu. Igrao se 40. minut.

Svaku neizvjesnost otklonio je Mesi, 36. pogotkom u Primeri, a 56. u svim takmičenjima ove sezone. Bio je uspješan realizator najstrože kazne u 58. minutu.

Šampion je zabilježio osmu uzastopnu pobjedu, a Bijelsin tim koji oduševljava sve nastupima u Ligi Evrope ni u petom prvenstvenom kolu zaredom nije osvojio tri boda.

Barselona je nastavila lepu tradiciju u duelima sa Atletikom – nije izgubila šest godina, a odigrali su 14 mečeva, od kojih 11 u šampionatu.

Barsa i Atletik, jedini klubovi uz Real koji nisu ispadali iz Primere, sastaće se i u finalu Kupa kralja.

Betis je zaustavio zahuktalu Malagu. Ekipa iz Sevilje je posle šest mečeva konačno zabilježila pobjedu i to kao gost golovima Kastra i Dorada u finišu prvog poluvremena – 2:0.

Posle serije od pet pobeda ukombinovanih sa jednim remijem Malaga je posustala, a taman je imala priliku da se, bar do nedelje, osami na trećem mestu.

U 30. kolu Primere snage su između sebe odmjerile četiri posljednjeplasirane ekipe. Epilog ta dva meča glasi - Granada je pobjegla od "crte za ispadanje", a Saragosa poslije dugo, dugo vremena više nije "fenjeraš".

Granada je pobijedila u Santanderu golom Sikueire u 89. minutu iz penala, a Saragosa je, takođe u gostima, savladala Sporting - 2:1. Pobjedonosni pogodak za tim sa La Romarede postigao je Lafita u 91. minutu. Podsećanja radi, u prošlom kolu Saragosi je trijumf nad madridskim Atletikom donio Aponjo u 95, i to sa bijele tačke!

Ekipa Manola Himeneza, za koju je cijeli meč odigrao srpski internacionalac Ivan Obradović, ostvarila je treću uzastopnu pobjedu, odnosno uspjela da je da u četvrtoj utakmici zaredom ostane neporažena. Preskočila je upravo Sporting, ali i Rasing. Sada je od opstanka u Primeri deli još tri koraka - upravo toliko joj bježi 17-plasirani Viljareal, koji ima i meč manje.

Parovi i rezultati 30. kola:

Rasing Santander - Granada 0:1 (0:0)
/Sikueira pen 89/

Sporting - Saragosa 1:2 (0:1)
/Eguren 49 - Poštiga 37, Lafita 90+1/

Osasuna - Real Madrid 1:5 (0:3)
/Nino 48 - Benzema 7, Ronaldo 37, 70, Iguain 40, 77/

Barselona - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)
/Inijesta 40, Mesi pen 58/

Malaga - Betis 0:2 (0:2)
/Kastro 40, Dorado 45+1/

nedjelja

Atletiko Madrid - Hetafe 12,00
Valensija - Levante 18,00
Real Sosijedad - Rajo Valjekano 21,30
Viljareal - Espanjol 21,30

ponedjeljak

Sevilja - Majorka 21,00

TABELA: Real Madrid /+1/ 78, Barselona /+1/ 72, Valensija 47, Malaga /+1/ 47, Levante 44, Osasuna /+1/ 43, Espanjol 40, Atletiko Madrid 39, Sevilja 39, Hetafe 39, Atletik Bilbao /+1/ 38, Rajo Valjekano 37, Majorka 36, Betis /+1/ 35, Granada /+1/ 34, Real Sosijedad 33, Viljareal 31, Saragosa /+1/ 28, Rasing Santander /+1/ 25, Sporting Hihon /+1/ 25.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC